Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Τραχήλου Μήτρας και Ωοθηκών

Eβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Τραχήλου Μήτρας και Ωοθηκών

Με αφορμή την 6η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας (23 - 29 Ιανουαρίου 2011), ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική προσφέρει και φέτος σε κάθε γυναίκα, τη δυνατότητα πραγματοποίησης Προληπτικού Ελέγχου Τραχήλου Μήτρας και Ωοθηκών με προνομιακές τιμές για την εβδομάδα 30 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2011.

Με αφορμή την 6η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας (23 – 29 Ιανουαρίου 2012), ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική προσφέρει και φέτος σε κάθε γυναίκα, τη δυνατότητα πραγματοποίησης Προληπτικού Ελέγχου Τραχήλου Μήτρας και Ωοθηκών με προνομιακές τιμές για την εβδομάδα 30 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2011.

Συγκεκριμένα, στις μονάδες Βιοϊατρική, Ευρωδιάγνωση και τις Βιοκλινικές στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, θα παρέχονται τα παρακάτω πακέτα διαγνωστικών εξετάσεων:

Α. Πακέτο για γυναίκες κάτω των 30 ετών
Test PAP – Υπερηχογράφημα Μήτρας & Ωοθηκών – Μέτρηση Καρκινικού Αντιγόνου Ca-125,
σε τιμή προσφοράς 40€.

Β. Πακέτο για γυναίκες άνω των 30 ετών
Test PAP – Υπερηχογράφημα Μήτρας & Ωοθηκών – Μέτρηση Καρκινικού Αντιγόνου Ca-125 –
Μοριακός Έλεγχος (Ανίχνευση & Τυποποίηση Ιού HPV), σε τιμή προσφοράς 70€.

Οι εξετάσεις Test PAP, Δείκτη Ca-125 και Μοριακού Ελέγχου HPV γίνονται με σχετικά απλή διαδικασία (λήψη κολπικού, εξω- και ενδο-τραχηλικού επιχρίσματος και απλή αιμοληψία) και δεν χρειάζονται ραντεβού. Απαιτείται μόνο προγραμματισμός του υπερηχογραφήματος, ο οποίος μπορεί να γίνει καλώντας στα τηλέφωνα 210 6966 100 και 2310 459660 για τη Θεσσαλονίκη ή στα τηλέφωνα των μονάδων του Ομίλου. Οι προνομιακές τιμές ισχύουν μόνο για εξετάσεις που θα γίνουν μεταξύ 30 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2011.

Επιπρόσθετα, το διάστημα από 30 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει ειδική Εκπτωτική Προσφορά προς όλες τις ενδιαφερόμενες, που έχουν επιλέξει ένα εκ των δύο προαναφερόμενων πακέτων, για εξετάσεις Ελέγχου Μαστού-Ψηφιακής Μαστογραφίας (70€) και Ελέγχου Οστεοπόρωσης-Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας DEXA (45€).

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των Δράσεων Προληπτικής Ιατρικής του Ομίλου Βιοϊατρική, καθώς ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός γυναικείος καρκίνος. Κατά κύριο λόγο οφείλεται στη μόλυνση από τον Iό του Ανθρωπίνου Θηλώματος (HPV), ο οποίος προκαλεί τα κονδυλώματα. Τουλάχιστον το 50% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών θα μολυνθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους με τον ιό και 1% θα αναπτύξουν κονδυλώματα.

Η παρουσία του ιού και οι συνέπειές της είναι ασυμπτωματικές στα αρχικά στάδια και ανιχνεύονται μόνο με την διενέργεια του Τεστ Παπανικολάου (Test PAP) ή με μοριακές τεχνικές. Η πρώιμη διάγνωση επιτρέπει την εφαρμογή αποτελεσματικής θεραπείας (ίαση). Τα τελευταία 40 χρόνια, ως αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας (όπου έχει συμβάλλει τα μέγιστα το Test PAP και η χρήση μοριακών τεχνικών), η θνησιμότητα από τον καρκίνο του τραχήλου έχει ελαττωθεί κατά 40%, ενώ η συχνότητα της προχωρημένης νόσου κατά τη διάγνωση έχει ελαττωθεί κατά 55%. Eφόσον δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα, ο επανέλεγχος γίνεται ανά έτος, ενώ σε παθολογικές περιπτώσεις γίνεται ανά εξάμηνο ή τρίμηνο, αναλόγως των ευρημάτων.

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ο τρίτος πιο συχνός γυναικολογικός καρκίνος, αλλά και η συχνότερη αιτία θανάτου μεταξύ των γυναικών με γυναικολογικό καρκίνο (η συχνότητα στην Ελλάδα είναι 4.5 ανά 100.000, μία από τις μικρότερες συχνότητες στην Ευρώπη). Αφορά ηλικίες μεγαλύτερες των 50 ετών, με μέσο όρο τα 63 έτη. Και εδώ, η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει υψηλά ποσοστά θεραπείας και βασίζεται στην υπερηχογραφική ανίχνευση σε συνδυασμό με τη μέτρηση του Δείκτη Ca-125 (και όχι στο Test PAP).

health.in.gr

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024