Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τεχνολογία στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Η τεχνολογία στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Η Μαγνητική Τομογραφία και η Ελαστογραφία αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες μεθόδους διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού.

Η Μαγνητική Τομογραφία και η Ελαστογραφία αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες μεθόδους διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού.

Η Μαγνητική Τομογραφία είναι μία πολύτιμη, ανώδυνη διαγνωστική ιατρική εξέταση που δε χρησιμοποιεί ακτινοβολία και επιτρέπει στους ιατρούς ακτινολόγους να εξετάζουν εσωτερικά το σώμα ακόμα και σε περιοχές που η συμβατική ακτινογραφία αδυνατεί.

Με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας στη Μαγνητική Τομογραφία, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η πορεία της εκάστοτε θεραπείας. Πολλές ασθένειες ανιχνεύονται στα αρχικά τους στάδια με αποτέλεσμα την έγκαιρη πρόγνωση και πρόληψη.

Στη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική (Λ. Συγγρού 383 & Πεντέλης 17, 175 64 Π. Φάληρο, Αθήνα) χρησιμοποιείται Ανοιχτός Μαγνητικός Τομογράφος, προηγμένης τεχνολογίας υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη απεικόνιση του σώματος.

Μία άλλη μέθοδος που προσφέρει διαγνωστική ακρίβεια και σωστότερη διαχείριση και αντιμετώπιση της βλάβης είναι η ελαστογραφία. Η ελαστογραφία είναι μία απεικονιστική μέθοδος που, με βάση του υπερήχους, βοηθά στη διάγνωση και το διαχωρισμό των καλοηθών βλαβών του μαστού από τις κακοήθεις, ακόμη και όταν αυτές είναι ακαθόριστες ή πολύ μικρές.

Με την ελαστογραφία έχουμε εικόνα και για τη «σκληρότητα» των ιστών, πέραν των ορίων της βλάβης και την αγγείωση αυτής, που μας προσφέρουν οι κοινοί υπέρηχοι.

O αποκλειστικά για υπερηχογραφήματα μαστών υπέρηχος με δυνατότητα ελαστογραφίας που παράλληλα αξιοποιεί την τελευταίου τύπου μέθοδο Shear Wave Elastography με την οποία ο υπερηχογράφος αποκτά νέα δυνατότητα αξιολόγησης και αξιόπιστης μέτρησης της σκληρότητας και ελαστικότητας των ιστών, αποτελεί μέρος του υψηλότατης τεχνολογίας εξοπλισμού της ΡΕΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής.

Ο παραπάνω εξοπλισμός, είναι υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής ακτινοβολίας και λειτουργεί μέσα στο ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον διαχείρισης, διακίνησης και αποθήκευσης ιατρικής πληροφορίας και εικόνας της ΡΕΑ, προσφέροντας έτσι ασφαλείς, μοναδικές αλλά και ξεχωριστές υπηρεσίες.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024