Ποιο είναι το σωστό διαιτολόγιο για να βελτιώσετε την γονιμότητα σας;
Γράφει η Λυδία Χασιώτη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc
Όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουν ότι η διατροφή μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της γυναικείας γονιμότητας, κυρίως μέσω της προστασίας των μιτοχονδρίων τα οποία συμμετέχουν στην ωρίμανση των ωοκυττάρων καθώς και στην λειτουργία των ωοθυλακίων. »
Θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως
25/11: Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών
Μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της, ενώ το 7% των γυναικών της αναμένεται, κάποια στιγμή στη ζωή τους, να πέσουν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από κάποιον άνδρα, που δεν είναι σύντροφός τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Lancet. »
Διαβάστε επίσης - ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών στο επίκεντρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης
Η σημασία της ασφάλειας κατά τη διέγερση των ωοθηκών για εξωσωματική γονιμοποίηση ώστε να αποφευχθεί το σύνδρομο υπερδιέγερσης ανέδειξε σε πρόσφατη Επιστημονική Συνάντηση στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη. »
Η υπογονιμότητα δεν είναι έννοια ταυτόσημη με τη στειρότητα
Υπογονιμότητα ονομάζεται η αδυναμία σύλληψης μετά από ένα χρόνο ή 6 μήνες για γυναίκες άνω των 35 ετών φυσιολογικών, ελεύθερων και τακτικών σεξουαλικών επαφών. Η υπογονιμότητα δεν είναι έννοια ταυτόσημη με τη στειρότητα. Η στειρότητα είναι ένας όρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις ζευγαριών που δεν έχουν καμιά απολύτως πιθανότητα, με τη χρήση οποιασδήποτε θεραπευτικής αγωγής, να επιτύχουν σύλληψη. »
Μην αφήσετε τις κολπίτιδες να χαλάσουν τις διακοπές σας
Το καλοκαίρι ιδιαίτερα στην όμορφη και ηλιόλουστη Ελλάδα μας είναι μια περίοδος ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Η θάλασσα, η κατανάλωση αλκοόλ και οι πιο συχνές ερωτικές επαφές έχουν σαν αποτέλεσμα τη συχνή ταλαιπωρία των γυναικών από τις κολπίτιδες, τις πιο γνωστές γυναικολογικές λοιμώξεις. »
Καθημερινή φροντίδα και στην εγκυμοσύνη από την FREZYDERM
Η εγκυμοσύνη είναι η πλέον ευαίσθητη, αλλά ταυτόχρονα και πιο όμορφη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Οι ανάγκες ενυδάτωσης αυξάνονται, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και επηρεάζεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η σειρά Feminine της FREZYDERM, περιλαμβάνει προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για την περιποίηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπου η επιδερμίδα έχει ανάγκη ενισχυμένης ενυδάτωσης που θα αυξήσει την αντοχή και την ελαστικότητά της. »
Συμπτώματα κατάθλιψης συνεπάγεται η μητρότητα για μια στις τρεις γυναίκες
Συμπτώματα κατάθλιψης εμφανίζει μία στις τρεις γυναίκες μετά την απόκτηση του πρώτου της παιδιού, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BJOG. »
Ενδομητρίωση, ο αόρατος εχθρός της γονιμότητας
Άραγε στη σύγχρονη εποxή, όπου τα διαγνωστικά μέσα έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ, υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις ζευγαριών που δεν γνωρίζουν τον λόγο της υπογονιμότητάς τους; »
Πρόγραμμα προαγωγής μητρικού θηλασμού στην εργασία
Η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού, εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό «Πρόγραμμα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού», το οποίο στοχεύει στη συνέχιση του μητρικού θηλασμού μετά την επιστροφή των γυναικών στην εργασία τους. »
Με επίκεντρο τη γυναίκα οι Wellness Women Days
Αφιερωμένο στην γυναίκα και σε όλα όσα την αφορούν, όπως η υγεία, η εργασία, η διατροφή, το fitness, η ευεξία και η ομορφιά, είναι το 2ο Wellness Women Days που πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μαρτίου, στο εμπορικό κέντρο River West. »
Περισσότερες ειδήσεις


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: