Καλύτερη μνήμη για τις ηλικιωμένες που είχαν μεγάλη αναπαραγωγική ζωή
Ορμονική προστασία
Η ηλικία που μια γυναίκα ολοκληρώνει την τεκνοποίηση φαίνεται να επηρεάζει τη νοητική κατάστασή της στην τρίτη ηλικία, υποστηρίζουν αμερικανοι ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of American Geriatrics Society. »
Το ανάστημα επηρεάζει την υγεία των γυναικών στην τρίτη ηλικία
Λιγότερο ευνοημένες οι ψηλές
Οι γυναίκες που έχουν ύψος πάνω από 1,72 εκατοστά, είναι πιθανότερο να έχουν χειρότερη σωματική και ψυχική υγεία σε ηλικία 75 ετών, σε σχέση με τις γυναίκες με ύψος κάτω από 1,58 εκατοστά, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στη Νέα Ορλεάνη. »
Διαβάστε επίσης - ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ο όγκος δεν είναι το μοναδικό σύμπτωμα του καρκίνου του μαστού
Περίπου μία στις έξι γυναίκες (17%) που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού όταν πάνε στον γιατρό έχουν σύμπτωμα άλλο από έναν όζο ή όγκο, δηλαδή το συχνότερα αναφερόμενο για την συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Εθνικού Αντικαρκινικού Ερευνητικού Ινστιτούτου της Μ. Βρετανίας, στο Λίβερπουλ. »
Πόσες Ελληνίδες θηλαζουν τα παιδιά τους και τί εμποδίζει τον μητρικό θηλασμό;
Ο μητρικός θηλασμός έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλαπλά οφέλη υγείας, τόσο για την μητέρα, όσο και για το παιδί. Ωστόσο, ο σύγχρονος τρόπος ζωής της γυναίκας δεν επιτρέπει πάντα το αποκλειστικό θηλασμό του παιδιού. Θηλάζουν άραγε οι ελληνίδες τα παιδιά τους και πόσο; Ποιοι παράγοντες συντελούν στην διακοπή του; »
H υπηρεσία «ΜΗΤΕΡΑ στο σπίτι» σε προνομιακή τιμή
Το ΜΗΤΕΡΑ με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στις νέες μητέρες προκειμένου να απολαμβάνουν το μητρικό θηλασμό μαζί με το νεογνό τους και μετά την έξοδό τους από το Νοσοκομείο, παρέχει τη δυνατότητα για βοήθεια μητρικού θηλασμού στο σπίτι, μέσω της υπηρεσίας «ΜΗΤΕΡΑ στο σπίτι». »
Προληπτικές εξετάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου Μαστού
Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. »
Διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού σε προνομιακές τιμές
Με αφορμή τον Οκτώβριο, Μήνα Ευαισθητοποίησης κατά του Καρκίνου του Μαστού και με το μήνυμα «Όλες για μία και μία για όλες», ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ υπενθυμίζει για ακόμη μία χρονιά τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, προσφέροντας διαγνωστικές εξετάσεις σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές. »
Η καισαρική τομή αυξάνει τον κίνδυνο θρομβώσεων μετά τον τοκετό
Μία νέα ανασκόπηση δημοσιευμένων μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες που κάνουν καισαρική τομή αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο δυνητικά επικίνδυνων θρόμβων στα πόδια ή στους πνεύμονες μετά τον τοκετό. »
Πακέτο εξετάσεων με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα κατά του Καρκίνου Μαστού
Η Κλινική ΡΕΑ με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Πρόληψης ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού και με σύνθημά της «Μέχρι χθες παράλειψη. Από σήμερα πρόληψη», υπενθυμίζει στις γυναίκες τη σημασία της πρόληψης και την έγκαιρης διάγνωσης και προσφέρει διαγνωστικές εξετάσεις μαστού σε προνομιακή τιμή. »
Μήνας κατά του Καρκίνου του Μαστού ο Οκτώβριος
Στη μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού με προληπτικές/διαγνωστικές εξετάσεις σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή και στοχευμένη ενημερωτική καμπάνια για το γενικό κοινό, είναι αφιερωμένος ο Οκτώβριος 2016 από το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΝΑΝ Hospital Center, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου). »
Περισσότερες ειδήσεις


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: