Ανίκανο για εργασία το 10% των γυναικών με δυσμηνόρροια
Τα ΜΣΑΦ αντιμετωπίζουν τον πόνο
Περίπου 10% των γυναικών με δυσμηνόρροια βιώνει σοβαρό πόνο και καθίσταται ανίκανο για εργασία, τόνισε κατά την διάλεξή του ο Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδας. »
Προληπτικές εξετάσεις για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»
Στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center
Με τέσσερα «πακέτα» προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων αποκλειστικά για τις γυναίκες, σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, συμμετέχει το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center (ΕΝΗC) στις γενικότερες δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου). »
Διαβάστε επίσης - ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Γυναικολογικές εξετάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για γυναίκες σε προνομιακές τιμές προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών την εβδομάδα 7-11 Μαρτίου 2015, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. »
Προσφορά προληπτικών εξετάσεων για όλες τις γυναίκες
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αύριο Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ γιορτάζει και φέτος μαζί με όλες τις γυναίκες και προσφέρει προληπτικούς ελέγχους υγείας και ομορφιάς σε προνομιακές τιμές. »
Πακέτο καρδιολογικού ελέγχου σε ειδική τιμή στο ΕΝHC
Με ένα καρδιολογικό check up ειδικά για γυναίκες, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center αφιερώνει τον Μάρτιο στην γυναικεία καρδιά, με κεντρικό στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για τις καρδιολογικές παθήσεις που καταγράφονται, με αυξητικές τάσεις, στον γυναικείο πληθυσμό. »
Νέες θεραπείες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης
Εμμηνόπαυση είναι η φάση εκείνη στη ζωή κάθε γυναίκας που ο αριθμός των ωοθυλακίων ελαττώνεται, με συνέπεια να παράγονται όλο και λιγότερα οιστρογόνα. Τελικά, τα οιστρογόνα δεν είναι πλέον αρκετά για να προκαλέσουν υπερπλασία του ενδομητρίου και εμφάνιση εμμήνου ρύσεως και επέρχεται εμμηνόπαυση. »
Η ανάπλαση μαστών βελτιώνει την ποιότητα ζωής των γυναικών
Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε ανάπλαση μαστού μετά από την μαστεκτομή πιστεύουν ότι αυτό βελτιώνει την εικόνα τους σώματός τους και συνολικά την ποιότητα ζωής τους, σύμφωνα με μικρή αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Plastic Surgery. »
Αιματολογική εξέταση προβλέπει την προεκλαμψία
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine από την κλινική μελέτη PROGNOSIS τεκμηριώνεται η προγνωστική αξία του λόγου ανοσοκιμασιών sFlt-1/PlGF, βάσει της οποίας προβλέπεται ποιες έγκυες γυναίκες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν προεκλαμψία, μια πάθηση που αποτελεί σημαντική αιτία θανάτου κι επιπλοκών για τις εγκύους και τα αγέννητα βρέφη τους. »
Για ποια αιδιοκολπικά συμπτώματα δεν ζητούν ιατρική βοήθεια οι γυναίκες;
Μετά την εμμηνόπαυση, περισσότερες από τις μισές γυναίκες έχουν αιδιοκολπικά συμπτώματα, όπως κνησμό, αίσθημα καύσου, πόνο, ερεθισμό, ξηρότητα, δυσοσμία, και οι περισσότερες δεν υποβάλλονται σε κάποια θεραπεία γι’ αυτά. »
Πρότυπο Κέντρο Γυναικείας Καρδιάς λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Με προνομιακό πακέτο ειδικών εξετάσεων για κάθε γυναίκα, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center εγκαινιάζει ένα πρότυπο Κέντρο Γυναικείας Καρδιάς, αναβαθμίζοντας το επίπεδο του καρδιολογικού ελέγχου στη χώρα μας. »
Περισσότερες ειδήσεις


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: