Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Νέα υπηρεσία για τη «Γενετική των καρδιαγγειακών παθήσεων» στο Ωνάσειο
Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πάντα πρωτοπόρο στην υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών, στη διάγνωση και τη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων, δίνει τη δυνατότητα γενετικής διερεύνησης παθήσεων όπως αρρυθμιολογικά σύνδρομα, μυοκαρδιοπάθειες και παθήσεις της αορτής.
»
Νέα στοιχεία για το γενετικό υπόβαθρο των καρκίνων εγκεφάλου και ωοθηκών
Νέους γενετικούς παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καρκίνου στον εγκέφαλο και τις ωοθήκες εντόπισαν δύο ξεχωριστές επιστημονικές ομάδες. »
Έλληνες ερευνητές θεράπευσαν τη νόσο Πάρκινσον σε πειραματόζωα
Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν μια ουσία με την οποία πέτυχαν να θεραπεύσουν πειραματόζωα  που έπασχαν από ζωική μορφή της νόσου Πάρκινσον, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). »
Ελληνική μέθοδος βοηθά γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση να μείνουν έγκυες
Πειραματική τεχνική που εφάρμοσε ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Σφακιανούδης επέτρεψε σε δύο γυναίκες να κυοφοροήσουν παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν σε πρόωρη εμμηνόπαυση. Μάλιστα, οι δύο γυναίκες κατάφεραν να μείνουν έγκυες με δικά τους ωάρια και όχι από δότριες. »
Η ΕΛΙΤΟΥΡ στο συνέδριο ιατρικού τουρισμού του Global Healthcare Travel Council
Το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ συμμετείχε στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο ιατρικού τουρισμού του "Global Healthcare Travel Council" το οποίο έλαβε χώρα στις 25-27 Φεβρουαρίου 2017 στο Ξενοδοχείο «Le Royal Hotel», στο Αμμάν της Ιορδανίας, με θέμα «Η Παγκοσμιοποίηση του Ιατρικού Τουρισμού». »
Η MISKO «Χρυσή Σειρά» αναδείχθηκε το κορυφαίο ελληνικό ζυμαρικό
Η «Χρυσή Σειρά» της MISKO, της αγαπημένης μάρκας ζυμαρικών της ελληνικής αγοράς, αναδείχθηκε το κορυφαίο ελληνικό ζυμαρικό, σε ειδική εκδήλωση τυφλής γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το FNB Daily, το εξειδικευμένο μέσο ενημέρωσης για τον κλάδο τροφίμων και ποτών. »
Ο θηλασμός ίσως τελικά να μην κάνει τα παιδιά εξυπνότερα
Ο θηλασμός ίσως τελικά δεν συντελεί σε παιδιά με μεγαλύτερη ευφυΐα ή καλύτερη συμπεριφορά μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με νέα ιρλανδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics. »
Στην Αθήνα το 15ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας
Η επίδραση του παρελθόντος στο ψυχικό παρόν αλλά και η σύγχρονη μετατόπιση των προτεραιοτήτων της ψυχανάλυσης σε εκείνη της παρούσας εμπειρίας στη θεώρηση του παρελθόντος, αποτελούν το αντικείμενο του 15ου Συμποσίου της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 7 μέχρι και τις 9 Απριλίου του 2017. »
FDA: Εγκρίθηκε η ριμποσικλίμπη κατά του μεταστατικού καρκίνου μαστού
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε τη ριμποσικλίμπη σε συνδυασμό με αναστολέα αρωματάσης ως αρχική ενδοκρινική θεραπεία για την αντιμετώπιση μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών με ορμονοευαίσθητο, αρνητικό στους υποδοχείς του ανθρώπινου επιδερμικού αυξητικού παράγοντα-2 (HR+/HER2-) προχωρημένο ή μεταστατικό καρκίνο του μαστού. »
Εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 σε ειδικό περίπτερο στο ομάδα Χωριό των Ομάδων/Χορηγών (στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοντά στον Λευκό Πύργο) στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να ενημερωθείτε για τη δωρεά οργάνων. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: