Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Άδεια λειτουργίας πήρε η Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Αλτσχάιμερ «Άγιος Ιωάννης»
Άδεια λειτουργίας έλαβε με απόφαση της υφυπουργού Υγείας, Ζέτας Μακρή, η Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Αλτσχάιμερ «Άγιος Ιωάννης» και ανοίξει ο δρόμος χρηματοδότησής της από το ΕΣΠΑ για την προσεχή τριετία. »
Ανακαλύφθηκε γονίδιο που εμποδίζει την εξάπλωση του AIDS
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν γονίδιο που έχει τη δυνατότητα να εμποδίζει την εξάπλωση του ιού HIV στο σώμα, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του Nature. »
Ο θυμός εξαπλώνεται σαν «πυρκαγιά» στα κοινωνικά δίκτυα
Από όλα τα συναισθήματα, ο θυμός είναι αυτός που είναι ο πιο «κολλητικός» και εξαπλώνεται σαν «πυρκαγιά» στο διαδίκτυο, από χρήστη σε χρήστη, μετά τα θυμωμένα online μηνύματα σχετικά με κάποιο θέμα ή περιστατικό, σύμφωνα με κινεζική έρευνα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Independent. »
Η κολονοσκόπηση προλαμβάνει έως και το 40% των καρκίνων του εντέρου
Η επανάληψη της κολονοσκόπησης ανά δεκαετία μπορεί να προλάβει έως και το 40% των περιστατικών καρκίνου του εντέρου, υποστηρίζει αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine. »
Διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ σε «πραγματικό χρόνο» υπόσχεται νέα εξέταση
Ιάπωνες επιστήμονες ανέπτυξαν μια καινοτόμο τεχνική εγκεφαλικής απεικόνισης, η οποία μπορεί να «δει» σε πραγματικό χρόνο και να διαγνώσει ένα βασικό δείκτη της νόσου Αλτσχάιμερ, τη συσσώρευση της Τ-πρωτεΐνης που καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα. »
Αναβολή ένταξης των θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ζητούν οι γιατροί
Την πιλοτική εφαρμογή με παράλληλη αναβολή της έναρξης λειτουργίας του συστήματος εφαρμογής των θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντηση τους με στελέχη της ΗΔΙΚΑ μέλη της επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. »
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ακρίτες του Αιγαίου από τον «Προμηθέα»
Στις 23 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνει το ταξίδι του ο «Προμηθέα», το πλωτό νοσοκομειακό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ακρίτες του Αιγαίου. Με πρώτο σταθμό τη Γαύδο στις 9 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα έχοντας εξετάσεις κατοίκους της Ανάφης, Αμοργού, Αγαθονησίου, Δονούσας, Σχοινούσας, Ηρακλειάς, Ίου και Σίκινου. »
Σύνδεση εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας «μέσω» της φαρμακοβιομηχανίας
Τη σύμπραξή τους, με απώτερο στόχο την ενίσχυση των δεσμών της ανώτατης εκπαίδευσης με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ανακοίνωσαν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Industry Disruptors - Game Changers και η φαρμακευτική εταιρεία MSD. »
Καλύτερη θεραπεία των ασθενών στις ΜΕΘ υπόσχεται ελληνικό λογισμικό
Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κλινικής τεκμηρίωσης και υποστήριξης λήψης αποφάσεων, που διαχειρίζεται τις πολύπλοκες πληροφορίες που δίνει το περιβάλλον μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για ένα λογισμικό που καταγράφει, αποθηκεύει, ομαδοποιεί και προβάλει τον τεράστιο όγκο δεδομένων που παράγονται ανά ασθενή στη ΜΕΘ. »
Κάντε δωρεάν τεστ μνήμης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Αλτσχάιμερ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, στις 21 Σεπτεμβρίου, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν Τεστ Μνήμης και εξέταση από Διευθυντή Νευρολόγο στην τιμή των 40 ευρώ. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: