Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Σε παθήσεις των πνευμόνων αποδίδεται ένας στους δέκα θανάτους στην Ευρώπη και ένας στους οκτώ στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το κάπνισμα να αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πνευμονολογίας που θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο το οποίο ξεκινά το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στη Βαρκελώνη. »
«Μεταμόσχευση» εντερικών βακτηρίων υπόσχεται καταπολέμηση της παχυσαρκίας
Ένα νέο τρόπο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι μετέφεραν βακτήρια από το λεπτό έντερο του ανθρώπου σε πειραματόζωα και πέτυχαν τη μείωση του βάρους τους. »
Διαθέσιμη και στην Ελλάδα νέα θεραπεία κατά της τριχόπτωσης
Νέα δεδομένα στη θεραπεία της ανδρογενετικής αλωπεκίας φέρνει το σκεύασμα CG210, καθώς μετά από τρίμηνη θεραπεία μειώνει την τριχόπτωση και αυξάνει τον αριθμό των νέων τριχών. »
Ανεπηρέαστοι οι έφηβοι από τα μηνύματα των νέων πακέτων τσιγάρων
Μικρό αντίκτυπο στους έφηβους καπνιστές έχουν τα νέα πακέτα τσιγάρων με φωτογραφίες που απεικονίζουν τους κινδύνους που ενέχει το κάπνισμα για την υγεία τους, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Tobacco Control. »
Αυστηρά πρόστιμα σε όσους παρεμποδίζουν την κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων
Πρόστιμα ύψους 146 εκατομμυρίων ευρώ έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων στην εσωτερική αγορά, στο πλαίσιο του «pay-for-delay». »
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια οξύνουν το μυαλό και προλαμβάνουν την άνοια
Τα βιντεοπαιχνίδια φαίνεται να έχουν θετική επίδραση στον εγκέφαλο, καθώς αμερικανική μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι συντελούν στην διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και καθυστερούν ή και αναστρέφουν εν μέρει την άνοια. »
Η καθαριότητα «διευκολύνει» την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ
Μια απρόσμενη παρενέργεια φαίνεται να έχει η καθαριότητα και ο συστηματικός «πόλεμος» κατά των μικροβίων, καθώς βρετανική μελέτη δείχνει ότι διευκολύνουν την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ. »
Μη φωνάζετε στα παιδιά σας εάν θέλετε να πειθαρχήσουν
Η λεκτική βία ως μορφή πειθαρχίας των παιδιών τείνει να κάνει την κατάσταση χειρότερη, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι γονείς που φωνάζουν στα έφηβα παιδιά τους προκειμένου να τους επιβληθούν, αυξάνουν τον κίνδυνο αυτά να εμφανίσουν στο μέλλον κατάθλιψη, επιθετικότητα και άλλα προβλήματα συμπεριφοράς. »
Δύο νέα κέντρα μεταμόσχευσης ήπατος αποκτά η Αθήνα
Δύο νέα κέντρα μεταμόσχευσης ήπατος αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα στην Αθήνα, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του υφυπουργού Υγείας, Αντώνη Μπέζα, με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Αλκιβιάδη Κωστάκη. »
Η περιτομή μπορεί να περιορίσει τη μετάδοση του AIDS
Σημαντική μείωση του ποσοστού των νέων λοιμώξεων από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS καταγράφηκε στη Νότιο Αφρική μετά την εφαρμογή προγράμματος εθελούσιας περιτομής, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο PLoS Medicine. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: