Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Αυστηρά πρόστιμα σε όσους παρεμποδίζουν την κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων
Πρόστιμα ύψους 146 εκατομμυρίων ευρώ έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων στην εσωτερική αγορά, στο πλαίσιο του «pay-for-delay». »
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια οξύνουν το μυαλό και προλαμβάνουν την άνοια
Τα βιντεοπαιχνίδια φαίνεται να έχουν θετική επίδραση στον εγκέφαλο, καθώς αμερικανική μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι συντελούν στην διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και καθυστερούν ή και αναστρέφουν εν μέρει την άνοια. »
Η καθαριότητα «διευκολύνει» την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ
Μια απρόσμενη παρενέργεια φαίνεται να έχει η καθαριότητα και ο συστηματικός «πόλεμος» κατά των μικροβίων, καθώς βρετανική μελέτη δείχνει ότι διευκολύνουν την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ. »
Μη φωνάζετε στα παιδιά σας εάν θέλετε να πειθαρχήσουν
Η λεκτική βία ως μορφή πειθαρχίας των παιδιών τείνει να κάνει την κατάσταση χειρότερη, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι γονείς που φωνάζουν στα έφηβα παιδιά τους προκειμένου να τους επιβληθούν, αυξάνουν τον κίνδυνο αυτά να εμφανίσουν στο μέλλον κατάθλιψη, επιθετικότητα και άλλα προβλήματα συμπεριφοράς. »
Δύο νέα κέντρα μεταμόσχευσης ήπατος αποκτά η Αθήνα
Δύο νέα κέντρα μεταμόσχευσης ήπατος αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα στην Αθήνα, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του υφυπουργού Υγείας, Αντώνη Μπέζα, με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Αλκιβιάδη Κωστάκη. »
Η περιτομή μπορεί να περιορίσει τη μετάδοση του AIDS
Σημαντική μείωση του ποσοστού των νέων λοιμώξεων από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS καταγράφηκε στη Νότιο Αφρική μετά την εφαρμογή προγράμματος εθελούσιας περιτομής, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο PLoS Medicine. »
Ο ύπνος ανανεώνει και προστατεύει τον εγκέφαλο
Ο ύπνος ανανεώνει και αυξάνει τον αριθμό ορισμένων εγκεφαλικών κυττάρων, ιδίως εκείνων που παράγουν τη μυελίνη, τη «μονωτική ουσία» των νεύρων, η καταστροφή της οποίας σχετίζεται με παθήσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας. »
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά της Αμοργού
Στην Αμοργό βρίσκεται από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του «Χαμόγελου του Παιδιού» και μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιεί δωρεάν ιατρικό έλεγχο στα παιδιά του νησιού. Στη συνέχεια θα βρεθεί στη Φλώρινα από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. »
Ραγδαία αύξηση των εφήβων καπνιστών, δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Έντονο είναι το πρόβλημα του ραγδαίου ρυθμού αύξησης των εφήβων καπνιστών και, όπως καταδεικνύουν σχετικές έρευνες, η επιρροή για το κάπνισμα προέρχεται είτε από τους γονείς και το συγγενικό περιβάλλον, είτε από τους φίλους ή τους συνομηλίκους. Η δε χρήση του τσιγάρου, στις ηλικίες αυτές, σχετίζεται και με πολλές άλλες ανθυγιεινές συνήθειες. »
Μεγαλώνει το χάσμα του προσδόκιμου ζωής των γυναικών στις φτωχές και πλούσιες χώρες
Αν και το προσδόκιμο της ζωής των γυναικών έχει αυξηθεί, το χάσμα μεταξύ γυναικών στις φτωχές και στις πλούσιες χώρες διευρύνεται και μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω εάν δεν υπάρξει βελτίωση στη διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: