Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Κοινωνικό ιατρείο αποκτά η Κατερίνη από τις 2 Δεκεμβρίου
Μέχρι 100 ανασφάλιστους πολίτες το μήνα, θα μπορεί να εξυπηρετεί το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης (ΚΙΚ) «Αλέκος Φτίκας», το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στις 2 Δεκεμβρίου. Οι ανασφάλιστοι και άνεργοι πολίτες, που δεν έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα, θα πρέπει να προμηθευτούν οικογενειακή κάρτα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες τους ΚΙΚ. »
Ζ.Μακρή: Δεν κλείνει καμία μονάδα απεξάρτησης
Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή απεξάρτησης έδωσε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, κατά την επίσκεψή της στο κτίριο των νέων υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ερωτηθείσα για την έλλειψη αντιρετροϊκών φαρμάκων στο ΑΧΕΠΑ απάντησε ότι «όλα τα νοσοκομεία θα πρέπει να κάνουν την καλύτερη και πιο συνετή χρήση των φαρμάκων». »
iwhite: Tο πρώτο επαγγελματικό σύστημα λεύκανσης δοντιών στην ελληνική αγορά
Το νέο iwhite  είναι προϊόν με κλινικά αποδεδειγμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Χαρίζει μέχρι και 8 τόνους λευκότερα δόντια, από την πρώτη κιόλας θεραπεία. Η θεραπεία διαρκεί μόλις 20 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Είναι 100% ασφαλές για τα δόντια και τα ούλα καθώς δεν περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου. »
Θεραπεία παιδιού από τον ιό του AIDS ανακοίνωσαν αμερικανοί επιστήμονες
Κανένα ίχνος του ιού HIV που προκαλεί το AIDS δεν ανιχνεύεται πλέον σε τρίχρονη ασθενή που γεννήθηκε οροθετική έπειτα από 18 μήνες χωρίς αντιρετροϊκή αγωγή, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες θεραπείας των οροθετικών νεογνών που υποβάλλονται άμεσα σε αγωγή. »
Ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον διαβήτη και τον καρκίνο του πνεύμονα
Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα, μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρείων Σellas Life Sciences Group και Fochon Pharma για την ανάπτυξη δύο καινοτόμων θεραπειών, για το Διαβήτη Τύπου ΙΙ και τον Καρκίνο του Πνεύμονα. »
Δωρεάν μουσικό εργαστήριο για παιδιά με αυτισμό
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οργανώνει για δεύτερη χρονιά ένα μουσικό εργαστήριο έξι συναντήσεων, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών με αυτισμό. Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, ενώ το ρόλο τους τον καθορίζουν οι ίδιοι: μπορεί να είναι απλοί παρατηρητές ή να συμμετέχουν ενεργά. »
Η οικονομική κρίση συντελεί σε αύξηση της παχυσαρκίας σε παιδιά και ενήλικες
Αυξητική τάση παρουσιάζει η παχυσαρκία στην Ελλάδα παρά την οικονομική κρίση, εξελισσόμενη μάλιστα σε μείζονα απειλή τόσο για την ατομική όσο και για τη δημόσια υγεία επισημαίνει η ελληνική ιατρική κοινότητα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (24/10). »
Η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας θα βελτιώσει τη ζωή των παιδιών
Αλματώδης πρόοδος στη μάχη για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά η UNICEF συνεχίζει να επεκτείνει τη δράση της με στόχο να εμβολιαστεί κάθε παιδί ενάντια στη θανατηφορό αυτή ασθένεια. »
Αλλάζει ο ιατρικός ορισμός του πότε ένα παιδί γεννιέται «στην ώρα του»
Την αλλαγή του ορισμού του τοκετού που γίνεται στην «στην ώρα του» επιδιώκουν αμερικανοί επιστήμονες προκειμένου να διακρίνουν καλύτερα τα μαιευτικά περιστατικά ανάλογα με τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Obstetrics and Gynecology. »
Τέλος στη φαλάκρα φιλοδοξεί να βάλει νέα μέθοδος αναγέννησης της τρίχας
Μια νέα μέθοδος αναγέννησης των μαλλιών με τη χρήση κυττάρων από τον ίδιο τον ασθενή δημιουργεί βάσιμες ελπίδες θεραπείας της τριχόπτωσης, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: