Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Χριστουγεννιάτικα δέντρα από γάλα στήνουν οι Γιατροί του Κόσμου
Την Παρασκευή Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, το Δέντρο από γάλα των Γιατρών του Κόσμου ξαναστήνεται, μεγαλώνει και απλώνει τα κλαδιά του σε τέσσερις ελληνικές πόλεις με σύνθημα «Λίγο γάλα για Πολλά παιδιά». »
Τροποποιούν τη θεραπεία λόγω κόστους οι ασθενείς με υπέρταση
Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που πάσχουν από υπέρταση δεν ακολουθούν την φαρμακευτική τους αγωγή, σύμφωνα με τις συστάσεις του θεράποντος γιατρού, είτε λόγω κόστους, είτε λόγω του φόβου των παρενεργειών ή του εθισμού. »
Σύγχρονες θεραπείες στην αρθρίτιδα γόνατος
Αρθρίτιδα είναι η προοδευτική φθορά και καταστροφή μιας άρθρωσης λόγω βλάβης του αρθρικού χόνδρου. Ο αρθρικός χόνδρος είναι ελαστικός συνδετικός ιστός σε αρθρώσεις μεταξύ των οστών,  σε μεσοσπονδύλιους  δίσκους, μύτη, αυτιά, πλευρές θώρακα και βρογχικά σωληνάρια. »
Οι σύγχρονες «μάστιγες» της υγείας στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας
Παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα και νεοπλασματικές ασθένειες αποτελούν τις πραγματικές προκλήσεις για την Εσωτερική Παθολογία καθώς οι σύγχρονες αυτές «μάστιγες» ταλαιπωρούν εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε παγκόσμιο επίπεδο. »
Τεστ επιτρέπει την πλήρη διάκριση του DNA των ομοζυγωτικών διδύμων
Το πρώτο τεστ που επιτρέπει την πλήρη διάκριση του DNA των ομοζυγωτικών διδύμων ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε η εταιρεία Eurofins Scientific. Το «Twin Test» προορίζεται για ιατροδικαστικές αναλύσεις και τεστ πατρότητας. »
«Αναζητώντας το ελιξήριο της νεότητας» στο Cafe Scientifique
Την αναζήτηση του «ελιξήριου της νεότητας», μέσα από τα αίτια της γήρανσης καθώς επίσης και τους πιθανούς τρόπους αύξησης του προσδόκιμου ζωής, πραγματεύεται η τρίτη ομιλία, ανοικτή για το κοινό, του καινοτόμου θεσμού Cafe Scientifique. »
Μόνο έκτακτα χειρουργεία από 16 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Μόνο έκτακτα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται από την προσεχή Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού φτάνουν το 35%, με σοβαρότερες αυτές τις παντελούς έλλειψης γαστρεντερολόγου, αλλά και παθολόγων.
»
Η φλεγμονή μειώνει τελικά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
Τελικά, η ύπαρξη φλεγμονής στον προστατικό αδένα μειώνει και δεν αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Cancer. »
Η βιταμίνη D ίσως συντελεί στη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Θετικό ρόλο στην θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας φαίνεται να παίζει η βιταμίνη D, αφού μπλοκάρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να μην «μεταναστεύουν» πλέον στο κεντρικό σύστημα, επιδεινώνοντας τη νόσο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences. »
«Χριστουγεννιάτικη Μαγεία» για παιδιά αποκτά το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Μια πρωτότυπη εκδήλωση διοργανώνει η Κάρτα Διαβήτη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), με βασικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: