Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
«Τρέχουμε μαζί! Ζούμε τη ζωή!» στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους στο φετινό 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, προκειμένου να προβάλλουν το μήνυμα «Τρέχουμε μαζί! Ζούμε τη ζωή!». »
Πρωτοποριακή διαδερμική καρδιολογική επέμβαση από έλληνες χειρουργούς
Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε πρωτοποριακή διαδερμική καρδιολογική επέμβαση με απεικονιστική τεχνική που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά διεθνώς και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα στη θεραπεία του ασθενούς. »
Mε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη τιμήθηκε το Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης
Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στο Ηράκλειο απονεμήθηκε στο Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη. »
Κάντε έναν προληπτικό έλεγχο κατά της αρθρίτιδας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας, η Ευρωκλινική παρέχει τη δυνατότητα επίσκεψης σε Διευθύντρια Παθολόγο, υπεύθυνη της ομάδας Ρευματολογίας - Αυτοάνοσων Νοσημάτων της Ευρωκλινικής Αθηνών, στην τιμή των 30 ευρώ. »
Έξι λόγοι που οι πάσχοντες από διαβήτη πρέπει να γυμνάζονται
Η συστηματική σωματική άσκηση μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πλέον αποτελεσματικά, μη φαρμακευτικά μέσα, πρόληψης και θεραπείας του σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με τους υπευθύνους του προγράμματος «Συμμαχία για την υγεία - Άσκηση» του υπουργείου Υγείας. »
Κίνδυνος εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου για όσους ζουν κοντά σε αεροδρόμιο
Η διαβίωση κοντά σε αεροδρόμιο συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου ή άλλου καρδιαγγειακού νοσήματος, λόγω της ηχορύπανσης, προειδοποιούν βρετανοί και αμερικανοί ερευνητές με άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal. »
Εξ αποστάσεως μέτρηση της αναπνοής και των καρδιακών παλμών
Εξ αποστάσεως καταγραφή των καρδιακών παλμών και της αναπνοής μπορούν πλέον να κάνουν οι γιατροί σε ασθενείς, συνδυάζοντας μια βιντεοκάμερα με εξελιγμένο λογισμικό, όπως αναφέρεται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου PLoS ONE. »
Η γεύση του ουίσκι αλλάζει ανάλογα με τον χώρο που το απολαμβάνουμε
Το ουίσκι δεν έχει παντού την ίδια γεύση, ακόμα κι αν πρόκειται για την ίδια μάρκα, υποστηρίζουν οι βρετανοί επιστήμονες που διαπίστωσαν ότι, η γεύση του αλλάζει ανάλογα με το χώρο πού το πίνει κανείς. »
Η θεραπεία της κιρσοκήλης βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος
Σε σημαντική βελτίωση, έως και 90%, της ποιότητας του σπέρματος στους άνδρες με προβλήματα γονιμότητας, οδηγεί η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κιρσοκήλης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται από πολλές επιστημονικές ομάδες ανά τον κόσμο. »
Συνεχίζεται η μελέτη PERSEAS με επίκεντρο την Ελαφόνησο
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ερευνητική ομάδα της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν) βρίσκεται στην Ελαφόνησο για την υλοποίηση της μελέτης  PERSEAS, στο γενικό πληθυσμό της Ελαφονήσου Λακωνίας. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: