Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Κίνδυνο αθηροσκλήρωσης συνεπάγεται η υψηλή ελεύθερη θυροξίνη στο αίμα
Οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι που έχουν αυξημένα επίπεδα μια θυρεοειδικής ορμόνης στο αίμα τους ενδεχομένως να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης αθηροσκλήρωσης, σύμφωνα με ολλανδική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας στο Ορλάντο. »
Νέα εξέταση αίματος υπόσχεται πιο εύστοχη διάγνωση του εμφράγματος
Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν μια αιματολογική εξέταση που μπορεί να διαγνώσει εγκαίρως τη βλάβη που προκαλεί στο μυοκάρδιο το έμφραγμα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Clinical Chemistry. »
Τα αντιβιοτικά προδιαθέτουν στην εκδήλωση πολυπόδων στο έντερο
Με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πολυπόδων στο έντερο σχετίζεται η μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Gut. »
Ανάκληση παρτίδων του LaserEdge Trapezoidal Knife αποφάσισε ο ΕΟΦ
Την ανάκληση όλων των παρτίδων με ημερομηνία λήξης από Ιούλιο 2021 έως και Μάιο 2021 του ιατροτεχνολογικού προϊόντος «LaserEdge Trapezoidal Knife» του οίκου Bausch & Lomb Incorporated, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), διότι διαπιστώθηκε αύξηση παραπόνων με αναφορά σε αμβλείες λεπίδες του προϊόντος. »
Γονίδιο καθορίζει αν ο πρώιμου σταδίου καρκίνος μαστού είναι επιθετικός
Αμερικανοί επιστήμονες αναγνώρισαν ένα νέο γονίδιο που εκτιμούν ότι θα βοηθήσει στο μέλλον τους κλινικούς γιατρούς να διακρίνουν ποιες ασθενείς έχουν επιθετικής μορφής πρώιμου σταδίου καρκίνο του μαστού. Απώτερος στόχος είναι χιλιάδες γυναίκες να γλιτώσουν από μη αναγκαίες και πολυδάπανες εξετάσεις και θεραπείες. »
Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών
Το Γενικό Νοσοκομείο  Ελευσίνας «Θριάσιο» και το Τμήμα Ποιότητας και το Μικροβιολογικό Εργαστήριό του διοργανώνουν σειρά ενημερωτικών δράσεων για την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών. Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». »
Η συσσώρευση λίπους γύρω από την καρδιά ένδειξη στεφανιαίας νόσου
Μία απλή εξέταση, με την οποία ελέγχεται η συσσώρευση λίπους γύρω από την καρδιά, μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια την ύπαρξη στεφανιαίας νόσου. Η εξέταση γίνεται με συσκευή υπερήχων και μετρά το πάχος του περικαρδιακού λίπους, το οποίο αντιπροσωπεύει το 20% της καρδιακής μάζας. »
Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από διάφορες μορφές καρκίνου
Αν και η καθημερινή λήψη χαμηλής δοσολογίας ασπιρίνης είναι γνωστό ότι βελτιώνει την καρδιακή υγεία, μια μεγάλη αμερικανική μελέτη έρχεται να τεκμηριώσει ότι παράλληλα μειώνει και τον κίνδυνο θανάτου από διάφορες μορφές καρκίνου. »
Όσο το σωματικό βάρος αυξάνεται, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος θανάτου
Οι ενήλικοι που καταλήγουν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο, καρκίνο ή άλλες παθήσεις, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Internal Medicine. »
Με καρκίνο του θυρεοειδή σχετίζονται χημικές ουσίες πολλών οικιακών ειδών
Χημικές ουσίες που λειτουργούν ως επιβραδυντικά φωτιάς και εμπεριέχονται σε πολλές ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και έπιπλα, σχετίζονται με τη συχνότητα και σοβαρότητα του θηλώδους καρκιθνώματος του θυρεοειδούς αδένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας στο Ορλάντο της Φλόριντα. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: