Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Αποκωδικοποιήθηκε το DNA της κόκκινης καυτερής πιπεριάς
Το πλήρες γονιδίωμα της καυτερής κόκκινης πιπεριάς Capsicum annuum κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν ερευνητές από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ. Η ανάγνωση του DNA, της πιο διαδεδομένης καλλιέργειας πιπεριάς παγκοσμίως, αναμένεται να βοηθήσει καλλιεργητές και επιστήμονες να βελτιώσουν τις ιδιότητές της και να την κάνουν ακόμα πιο καυτερή, θρεπτική και θεραπευτική. »
Τρισδιάστατες εκτυπώσεις εμβρύων σε φυσικό μέγεθος, από την 3D Babies
Τρισδιάστατο εκμαγείο του αγέννητου παιδιού προσφέρει σε μέλλοντες γονείς, η αμερικανική εταιρεία 3D Babies, και μάλιστα σε φυσικό μέγεθος. Το εκμαγείο δημιουργείται βάσει των εικόνες που έχουν προκύψει από τα υπερηχογραφήματα. »
Aπαγόρευση των επιλεκτικών αμβλώσεων ζητά Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης
Οι επιλεκτικές αμβλώσεις θηλυκών εμβρύων συνιστούν πρακτική διακρίσεων και θα πρέπει να απαγορευθούν, σύμφωνα με τον Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς. »
Την κατάργηση του μηνιαίου ορίου συνταγογράφησης, ζητούν οι γιατροί
Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου (4433/7/1/2014) του ΕΟΠΥΥ και των σχετικών υπουργικών αποφάσεων που, καθορίζουν τα ανώτατα όρια της μηνιαίας συνταγογράφησης ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, καθώς επιφέρουν μείωση 20% σε σχέση με τη μέση μηνιαία δαπάνη του 2013. »
Φυσικοθεραπευτές: Όχι σε μεμονωμένες επαφές με τις Ελεγκτικές Εταιρείες και τον ΕΟΠΥΥ
Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών καλεί τους φυσικοθεραπευτές να μην προβούν σε μεμονωμένες ενέργειες συνεργασίας, τόσο με τις Ελεγκτικές Εταιρείες όσο και με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας, μέχρι να δοθεί από μέρους της Πολιτείας σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών. »
Διαρκή φροντίδα και προσοχή χρειάζεται η Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια
Η Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια είναι ένα χρόνιo νόσημα που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού όλο το χρόνο. Πρόκειται για μια πάθηση η οποία υφίσταται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με έξαρση των συμπτωμάτων τους μήνες με τις υψηλότερες θερμοκρασίες. »
Την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ακατάπαυστης προσφοράς στο χώρο της υγείας κήρυξε η εταιρεία Παπαποστόλου κατά τη διάρκεια του ετήσιου ενδοεπιχειρησιακού συνεδρίου της στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2014, στο συνεδριακό της κέντρο στο Νέο Ψυχικό. »
Συζήτηση για την αρτηριακή υπέρταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Για την αρτηριακή υπέρταση θα μιλήσουν από το βήμα του Megaron Plus και στο πλαίσιο του κύκλου, «Η επιστήμη στη ζωή μας», οι καθηγητές Παθολογίας, Απόστολος Αχείμαστος και Καρδιολογίας, Διονύσιος Κόκκινος, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. »
Οι πρωτεΐνες δονούνται σαν τις χορδές ενός μουσικού οργάνου
Μια νέα απεικονιστική τεχνική που χρησιμοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο και του Ερευνητικού Ιατρικού Ινστιτούτου Χάουπτμαν-Γούντγουορντ, στις ΗΠΑ, απέδειξε ότι, οι πρωτεΐνες του ανθρώπινου οργανισμού δονούνται όπως και οι χορδές ενός μουσικού οργάνου. Η νέα αυτή πληροφορία ανοίγει τον δρόμο για για να μελετηθούν με εντελώς νέο τρόπο οι βασικές κυτταρικές διαδικασίες της ζωής. »
Το κάπνισμα επηρεάζει όλα τα όργανα του σώματος, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία
Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη έκθεση του υπουργού Υγείας των ΗΠΑ που χαρακτήρισε το κάπνισμα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, ο απολογισμός των συνεπειών του καπνίσματος εξακολουθεί να αυξάνεται, καθώς στον κατάλογο προστίθενται ο καρκίνος του ήπατος και ο ορθοκολικός καρκίνος, ο διαβήτης, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ακόμη και η στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: