Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Όσο κυλάει η ημέρα κάμπτονται οι ηθικές αντιστάσεις των ανθρώπων
Όσο κυλάει η ημέρα, τόσο οι ηθικές αντιστάσεις των ανθρώπων υποχωρούν, με συνέπεια να γίνονται λιγότερο έντιμοι και να μπαίνουν ευκολότερα στον πειρασμό να πουν ψέματα, να κλέψουν, να εξαπατήσουν και γενικά να έχουν ανήθικη συμπεριφορά, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychological Science. »
Έως και 10 χρόνια διαρκούν τα «οφέλη» του ντόπινγκ
Οι αθλητές που κάνουν χρήση στεροειδών ουσιών για να αυξήσουν τις επιδόσεις τους, ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί να συνεχίζουν να έχουν οφέλη στο μυϊκό σύστημά τους και μία δεκαετία μετά, υποστηρίζουν νορβηγοί ερευνητές σε άρθρο τους στο επιστημονικό έντυπο Journal of Physiology. »
Δευτέρα, η ιδανική ημέρα για να σταματήσετε το κάπνισμα
Αν σκέπτεται κανείς να κόψει το τσιγάρο, τότε η Δευτέρα είναι η πιθανότερη ημέρα να συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Internal Medicine. »
Η έντονη σωματική άσκηση δεν κάνει κακό στους καρδιοπαθείς
Εν αντιθέσει με τις μέχρι τώρα ιατρικές συστάσεις, οι πάσχοντες από καρδιακά νοσήματα μπορούν να αποκομίσουν οφέλη από την έντονη αερόβια άσκηση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JACC: Heart Failure. »
Διήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού στην «Τεχνόπολις»
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής συμμετέχει και φέτος δυναμικά, με διήμερο εκδηλώσεων, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. »
Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων
Οι δωρεάν δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, συνεχίζονται με τη συνεργασία του Δήμου Νέας Σμύρνης από την Τρίτη, 5 έως και την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013. »
Θηλασμός: Η καλύτερη αρχή για τη ζωή του παιδιού
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την παροχή της μέγιστης δυνατής στήριξης στη θηλάζουσα μητέρα, διενεργεί η UNICEF Ελλάδος με αφορμή την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2013 (1-7 Νοεμβρίου). »
Πολλές οι διαγνωστικές εξετάσεις στην Ελλάδα αλλά οι θάνατοι από καρκίνο δεν έχουν μειωθεί
Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Εσθονία είναι οι τρεις εξαιρέσεις, όπου οι θάνατοι από καρκίνο εμφανίζουν στασιμότητα κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, αντίθετα με τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες, όπου διαχρονικά σημειώνεται ελαφρά μείωση των θανάτων, σύμφωνα με την  έκθεση του ΟΟΣΑ «Cancer Care». »
Πάνω από 63.000 ασθενείς σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση στην ΕΕ
Περισσότεροι από 63.000 ασθενείς βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για μόσχευμα το 2012 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Απ' αυτούς οι 50.000 περίμεναν για μεταμόσχευση νεφρού, οι 6.800 για ήπαρ, περίπου 3.400 για καρδιακό μόσχευμα, 2.000 για μεταμόσχευση πνεύμονα και 1.400 περίπου για πάγκρεας. »
Δωρεά 80.000 συσκευασιών φαρμάκων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής
Με περίπου 80.000 συσκευασίες φαρμάκων, συνολικής αξίας 1.000.000 ευρώ, ενισχύει η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες φαρμακευτικής θεραπείας περισσότερων από 50.000 ανασφάλιστων και άπορων ασθενών. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: