Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Επτά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη αφυδάτωση
Κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος χρειάζεται νερό για να λειτουργεί σωστά. Το νερό είναι αναγκαίο για την ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, για την προστασία των αρθρώσεων και των οργάνων του σώματος και την καλύτερη πέψη των τροφών. »

Τη δημιουργία σεμιναρίων μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων πρακτικής άσκησης πάνω σε σημαντικά θέματα ανακοίνωσε η κλινική Μητέρα.

»
Αποκατάσταση της όρασης έλληνα ασθενή με βλαστικά κύτταρα
Την όρασή του απέκτησε και πάλι έλληνας ασθενής χάρη στη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων με δότρια της αδελφή του, όπως ανακοινώθηκε στο 46ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο. »
Αποκτήστε επίπεδη κοιλιά τώρα το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι είναι στο ζενίθ του και παρόλη την εντατική προσπάθεια των προηγούμενων μηνών για να χάσετε βάρος δεν έχετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρευόσασταν; Η αιτία μπορεί να είναι ένα απλό φούσκωμα που χαλάει το αποτέλεσμα και μας κάνει να αισθάνομαστε πολύ άβολα. »
Έκζεμα ίσως προκαλούν τα αντιβιοτικά στην βρεφική ηλικία
Ανασκόπηση μελετών αποφαίνεται ότι τα παιδιά που πήραν αντιβιοτικά κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν έκζεμα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Dermatology. »
Πώς να μην μετατραπεί το κολύμπι σε μικρό εφιάλτη
Το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί, όπως είναι φυσικό, με τις παραλίες και το κολύμπι, την ανεμελιά και τη διασκέδαση. Καλό θα ήταν όμως, ό,τι κάνουμε να το κάνουμε με πλήρη επίγνωση, ώστε να προλαμβάνουμε τα ατυχήματα που μπορεί να μετατρέψουν μια χαρούμενη ηλιόλουστη μέρα σε μικρό εφιάλτη. »
Μείνετε πνευματικά δραστήριοι και γλιτώστε από την άνοια
Τα άτομα που διαβάζουν, γράφουν ή γενικά αναζητούν νέα γνώση χάνουν με βραδύτερο ρυθμό την πνευματική τους οξυδέρκεια, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology. »
Κίνδυνος μετεγχειρητικών επιπλοκών για όσους πίνουν πολύ
Τα άτομα που πίνουν αρκετά ποτά την ημέρα τείνουν να εκδηλώνουν περισσότερες επιπλοκές μετά από μια χειρουργική επέμβαση, συγκριτικά με όσους απέχουν από το αλκοόλ ή πίνουν με μέτρο, σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Surgery. »
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για ανασφάλιστους και ανέργους
Την δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων αναφορικά με την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, σε ανασφάλιστους και ανέργους πολίτες, δίνει το πρόγραμμα «Πρόληψη για όλους», του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. »
Προστασία και όχι στιγματισμό χρειάζονται οι ασθενείς με ηπατίτιδα
Την ανάπτυξη αποτελεσματικής στρατηγικής και σχεδίων δράσεις για την σωστή αντιμετώπιση της ηπατίτιδας περιλαμβάνει το νέο Πλαίσιο Δράσης που ανακοίνωσαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος με αφορμή την εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της νόσου. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: