Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Νέα στοιχεία ανατρέπουν όσα ξέραμε για την καταγωγή του ανθρώπινου είδους
Η ανακάλυψη και η γενετική ανάλυση του αρχαιότερου μέχρι σήμερα ανθρώπινου δείγματος DNA, από ένα μηριαίο οστό ηλικίας περίπου 400.000 ετών που βρέθηκε σε σπήλαιο της βόρειας Ισπανίας, φαίνεται να αλλάζει τόσο την εξελικτική προϊστορία, όσο και το οικογενειακό δένδρο του ανθρώπινου είδους. »
Ν.Μπαϊμπάς: Το φάρμακο δεν είναι εμπορικό προϊόν αλλά κοινωνικό αγαθό
Η οικονομική κρίση έχει γίνει αφορμή να θυμηθούμε ως κοινωνία το νόημα της φιλανθρωπίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Ο Νίκος Μπαϊμπάς, Ιατρικός Διευθυντής της Pfizer Hellas μας μιλά για την αξία της αλληλεγγύης και το ρόλο των φαρμακευτικών εταιρειών στην δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία. »
Τριπλασιασμός των πασχόντων από νόσο Αλτσχάιμερ έως το 2050
Τριπλασιασμό των πασχόντων από άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ αναμένουν οι ειδικοί έως το 2050, σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται σε έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Νόσο Αλτσχάιμερ. »
Εμβόλιο κατά της φυματίωσης ελέγχει τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Εμβόλιο που χορηγείται κατά της φυματίωσης ενδεχομένως και να μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, σύμφωνα με μικρή ιταλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology. »
Ποιος κέρδισε τη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης με Dercos Neogenic;
Ο διαγωνισμός για την τρίμηνη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης με το καινοτόμο DERCOS NEOGENIC, συνολικής αξίας 267 ευρώ, ολοκληρώθηκε και η κλήρωση ανέδειξε έναν υπερτυχερό.
»
Δωρεάν γυναικολογικό έλεγχο προσφέρει ο Δήμος Πολυγύρου
Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας υλοποιεί, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου σε συνεργασία με το Δήμο Πολυγύρου, σε απομακρυσμένα χωριά του δήμου. »
Δωρεάν γυναικολογικό έλεγχο προσφέρει ο Δήμος Κορυδαλλού
Δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό ελεγχο (τεστ Παπ) σε γυναίκες που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικό φορέα, προσφέρουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Κορυδαλλού στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, στις 11 και 12 Δεκεμβρίου. »
Εβδομάδα πρόληψης και ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον ΟΚΑΝΑ
Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) διοργανώνει εβδομάδα πρόληψης και ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από 9 έως 12 Δεκεμβρίου. Οι συγκεκριμένες δράσεις με τον τίτλο «Διαδρομές» εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προγράμματα στην κοινότητα και στον δρόμο (πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης) για τη μείωση της ζήτησης εξαρτησιογόνων ουσιών» που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας.
»
Τεστ πρώιμης διάγνωσης της σκλήρυνσης κατά πλάκας από έλληνες επιστήμονες
Πρώιμη ανίχνευση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, πριν δηλαδή την εμφάνιση των πρώτων σωματικών συμπτωμάτων, υπόσχεται ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ που ανακάλυψε μοριακό δείκτη ο οποίος «ξετρυπώσει» την ύπαρξη της νόσου στον οργανισμό από τα πρώτα κιόλας στάδιά της. »
Υγιής γήρανση: Πως θα την επιτύχετε και θα γλιτώσετε δαπάνες υγείας
Καθώς η δημογραφική γήρανση του πληθυσμού αποτελεί πλέον εδραιωμένο παγκόσμιο πρόβλημα, οι στρατηγικές προληπτικής φροντίδας και προώθησης της υγιούς γήρανσης αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των αυξανόμενων δαπανών υγείας. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: