Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο ρήξης της σκωληκοειδούς απόφυσης
Τα υψηλά επίπεδα του όζοντος ενδεχομένως να αυξάνουν τον κίνδυνο ρήξης της σκωληκοειδούς απόφυσης, σύμφωνα με καναδική μελέτη. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος ρήξης της σκωληκοειδούς απόφυσης αυξανόταν κατά 22% για κάθε 16 μέρη ανά δισεκατομμύριο αύξηση των επιπέδων του όζοντος τις προηγούμενες επτά ημέρες. »
Κίνδυνος παχυσαρκίας για τους χρήστες των έξυπνων κινητών
Οι χρήστες των έξυπνων κινητών ενδεχομένως να κάνουν καθιστική ζωή υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες που διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές που έκαναν έντονη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου είχαν μειωμένη σωματική δραστηριότητα και επίπεδα φυσικής κατάστασης. »
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη τραγουδά για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει τη φιλανθρωπική συναυλία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, να είναι εκεί για να χαρίσει στο αθηναϊκό κοινό μια μοναδική εμπειρία, μέσα από μουσικές διαδρομές που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο. »
Καρκίνο του λάρυγγα μπορεί να προκαλέσει ο ιός HPV
Το ένα τρίτο των ατόμων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του λάρυγγα είναι μολυσμένοι από κάποιον τύπου του ιού HPV, αποφαίνεται βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Oncology. »
Χημικές ουσίες επηρεάζουν τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα
Η έκθεση του ανθρώπου σε μια ομάδα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. »
Σε Κέρκυρα, Ίλιον και καταυλισμό «Κιαφα» το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης»
Ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο σε 150 παιδιά στην Κέρκυρα πραγματοποίησε από τις 17 έως και τις 26 Ιουνίου το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Επίσης, στις 1 και 2 Ιουλίου, το κινητό πολυϊατρείο στελεχωμένο από κλιμάκιο εθελοντών γιατρών, επισκέφθηκε τον καταυλισμό «Κιαφα» στο Δήμο Σπατών-Αρτέμιδος και πραγματοποίησε προληπτική ιατρική και οδοντιατρική στα 45 παιδιά του καταυλισμού. »
Κάνατε Like στο health.in.gr και κερδίσατε βραχιόλια Para'Kito
Το health.in.gr σας ευχαριστεί που επισκεφθήκατε το προφίλ του στο Facebook και λάβατε μέρος στην κλήρωση για να κερδίσετε 15 αδιάβροχα βραχιόλια Para'Kito προστασίας από τα κουνούπια, προσφορά της εταιρείας ΚΑΒΟ ΝΑΤURA. »
Ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα του «Ελληνικού Φαρμάκου»
Στον «αέρα» βρίσκεται η νέα ηλεκτρονική σελίδα «Ελληνικό Φάρμακο» της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) που έχει στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα πλεονεκτήματα των ελληνικών φαρμάκων. »
Δεν χρειάζονται όλοι οι καρκινικοί όγκοι του προστάτη θεραπεία
Όλο και περισσότερα στοιχεία ενισχύουν την θεωρία ότι δεν χρειάζονται όλες οι περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη θεραπεία, καθώς πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι σε δείγμα ηλικιωμένων ανδρών που είχαν αποβιώσει από άλλα αίτια, σχεδόν οι μισοί είχαν προστατικούς όγκους. »
Όλο και πιο πολλά παιδιά πάσχουν πια από υπέρταση
Όλο και περισσότερα παιδιά έχουν πλέον υψηλή αρτηριακή πίεση συγκριτικά με το παρελθόν, καθώς αυξάνονται επίσης τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας αλλά και η κατανάλωση αλατιού μέσω της διατροφής, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Hypertension. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: