Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Κανένα διοικητικό κενό στο Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», σύμφωνα με τον Κων. Τζουτζουράκη
«Δεν υπάρχει διοικητικό κενό στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης, με αφορμή την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. »
Έκκληση της UNICEF για  2,2 δισ. δολάρια για να βοηθήσει 59 εκατ. παιδιά
Έκκληση για την συγκέντρωση 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας το 2014 σε 85 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 59 εκατομμυρίων παιδιών, που αντιμετωπίζουν συρράξεις, φυσικές καταστροφές και άλλες σύνθετες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε 50 χώρες, απευθύνει η UNICEF. »
Αντιμετωπίστε άμεσα φούσκωμα και πρήξιμο μετά το φαγητό
Το φούσκωμα στην κοιλιά είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που πολλές φορές έχει να κάνει με την ποιότητα, την ποσότητα, τις συνήθειες κατανάλωσης των τροφών μας και φυσικά την κατάσταση του οργανισμού και του πεπτικού συστήματος. »
Ψυχικές επιπτώσεις έχει η διακύμανση των μετοχών στο χρηματιστήριο
Αυξημένες ψυχικές διαταραχές και εισαγωγές στα νοσοκομεία προκαλεί η διακύμανση των μετοχών στο χρηματιστήριο, υποστηρίζουν ερευνητές από την Ταϊβάν σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Health Policy and Planning. »
Επιδεινούμενες επιπτώσεις στον τομέα Υγείας έχει η οικονομική κρίση
Η ύφεση, η λιτότητα και οι περιορισμοί του προϋπολογισμού έχουν επιδεινούμενες επιπτώσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, προειδοποιούν έλληνες και βρετανοί κοινωνιολόγοι και ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet. »
Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι - Μεγάλη επιβάρυνση των νοσοκομείων
Συνάντηση με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί ενόψει της λήξης των συμβάσεών τους, στα τέλη Μαρτίου. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία των νοσοκομείων από την κατακόρυφη αύξηση της νοσηλευτικής κίνησης, μετά την αναστολή λειτουργίας των δομών Υγείας του ΕΟΠΥΥ. »
Στις 21-23 Φεβρουαρίου το 24ο Συνέδριο Ωτολογίας - Ακουολογίας - Νευροωτολογίας
Ξεκινά την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου το 24ο Συνέδριο Ωτολογίας - Ακουολογίας - Νευροωτολογίας που διοργανώνει η Α’ Πανεπιστημιακή Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Ωτολογίας - Ακουολογίας και Νευροωτολογίας. »
Εξωσωματική γονιμοποίηση: Πρωτοποριακές στρατηγικές για ζευγάρια με πολλαπλές αποτυχίες
Με τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής να έχουν πλέον ανέλθει σε υψηλά επίπεδα από την πρώτη κιόλας προσπάθεια, η πρόκληση για τους επιστήμονες εστιάζεται στην αντιμετώπιση των ‘δύσκολων’ περιπτώσεων, όπως είναι τα ζευγάρια με δύο ή περισσότερες αποτυχίες εξωσωματικής παρά την μεταφορά φαινομενικώς καλής ποιότητας εμβρύων. »
Με διάχυτο σωματικό πόνο σχετίζεται ο κακής ποιότητας ύπνος
Αν όταν ξυπνάτε το πρωί αισθάνεστε κουρασμένοι, τότε το αίσθημα κόπωσης μπορεί να είναι ισχυρός προγνωστικός δείκτης εκδήλωσης διάχυτου πόνου, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Arthritis and Rheumatology. »
Η έλλειψη σιδήρου αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου
Η σιδηροπενία αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου, επειδή καθιστά το αίμα πιο κολλώδες, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο PLoS ONE. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: