Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Γενετική μετάλλαξη τετραπλασιάζει σχεδόν τον κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ
Γενετική μετάλλαξη που σχετίζεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ διαπιστώνεται ότι συντελεί σε ταχύτερη απώλεια των εγκεφαλικών κυττάρων, άρα σε πρωιμότερη κατά τρία χρόνια εκδήλωση της νόσου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine. »
Νόμιμη η απασχόληση Ουκρανών πολιτών ως αποκλειστικοί νοσοκόμοι στην Ελλάδα
Το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος της «Αποκλειστική νοσοκόμος» έχουν οι πολίτες της Ουκρανίας που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. »
Η ρύπανση του αέρα αιτία πρόκλησης καρκίνου, αποφαίνεται ο ΠΟΥ
Αιτία πρόκλησης καρκίνου είναι πλέον η ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με δεδομένα που επικαλείται η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), που υπάγεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). »
Αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου χωρίς παραμονή στο νοσοκομείο
Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, συνδυαστικά με την εξελιγμένη αναισθησιολογία και φαρμακολογία, δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ασθενείς που υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική γόνατος ή ισχίου, να επιστρέφουν αυθημερόν στο σπίτι τους, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 14ο Ετήσιο Συνέδριο για την Αποκατάσταση των Αρθρώσεων, στη Νέα Υόρκη. »
Με αναλυτές cobas® 8000 θα ελέγχεται η αιμοδοσία του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού
Η Αιμοδοσία του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού (DRK), η δεύτερη μεγαλύτερη της Γερμανίας, η οποία ελέγχει εκατομμύρια ασκούς ετησίως, αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Roche. Βάσει συμβολαίου, από την 1η Ιανουαρίου 2014, σημαντικό μέρος των ασκών του κέντρου αιμοδοσίας DRK West θα ελέγχονται σε αναλυτές cobas® 8000 της Roche, πριν να χορηγηθούν σε μεταγγιζόμενους ασθενείς. »
Στη Θεσσαλονίκη η 1η βαλκανική συνάντηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει την 1η Βαλκανική Συνάντηση με θέματα που αφορούν στην ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. »
Λιγότερο καθισιό και περισσότερη γυμναστική για να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία
Για να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία σε παγκόσμια κλίμακα, θα πρέπει να καθόμαστε λιγότερο και να ασκούμαστε τακτικά περισσότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν κορυφαίοι επιστήμονες στο 20ο Διεθνές Συνέδριο Διατροφής της Διεθνούς Ένωσης Διατροφικής Επιστήμης (IUNS). »
Οι προσιτές και βιώσιμες υπηρεσίες υγείας στο επίκεντρο συνεδρίου
Ο ρόλος των ιατροτεχνολογικών προϊόντων σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά και η ανταλλαγή ορθών πρακτικών με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας, προσιτών και βιώσιμων υπηρεσιών Υγείας, είναι το αντικείμενο του συνεδρίου «Medical Devices and Diagnostics», που πραγματοποιείται την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στην Αθήνα. »
Εβδομάδα προληπτικού ελέγχου του Μαστού
Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική, στο πλαίσιο του Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού (Οκτώβριος), προσφέρει και φέτος Προληπτικό έλεγχο Μαστού σε ειδικές τιμές. »
Μια στις 81 γυναίκες πάσχει από καρκίνο του μαστού χωρίς να το ξέρει
Μια στις 81 γυναίκες που υποβλήθηκαν σε προληπτικές μαστογραφίες, βρέθηκε να πάσχει από καρκίνο του μαστού χωρίς να το γνωρίζει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το πρόγραμμα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: