Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Καλύτερη ανταπόκριση των ασθενών με χρόνια μυελογενή λευχαιμία στο nilotinib
Νέα πενταετή δεδομένα υποστηρίζουν τη θεραπευτική ανωτερότητα του nilotinib έναντι του imatinib σε νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία θετική στο χρωμόσωμα Φιλαδέλφειας. »
Την απόσυρση του πλαφόν στη συνταγογράφηση ζητούν οι γιατροί
Την άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων και της εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στη δαπάνη της φαρμακευτικής συνταγογράφησης και των διαγνωστικών εξετάσεων από τους γιατρούς, ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ. »
Silver Award στη Novartis Hellas για τις περιβαλλοντικές πρακτικές της
Την έμπρακτη δέσμευση της Novartis Hellas στην βιώσιμη ανάπτυξη αποδεικνύει η τιμητική διάκριση Silver Award που κατέκτησε στην κατηγορία Sustainable Transport για το πρόγραμμά της Εco-Driver, στο πλαίσιο των Environmental Αwards 2014.
»
Μάθε για τον καρκίνο του προστάτη και «Μείνε Δυνατός»
Μια νέα καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του προστάτη υλοποιεί η Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, «Μείνε Δυνατός». Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης κοινού για τον καρκίνο του προστάτη η οποία έχει εφαρμογή σε όλα τα smartphones και androids.
»
Με τη στήριξη των οδοντιάτρων η πανιατρική στάση εργασίας την Πέμπτη
Την στήριξή της στην τετράωρη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, οι ιατρικές ομοσπονδίες, εκφράζει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 μ.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας, και στη συνέχεια στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 μ.μ. προς τη Βουλή. »
Η Data Communication ολοκλήρωσε την εγκατάσταση της Pharma CRM Accelerator/e-ordering στην Pharmathen. Η λύση είναι βασισμένη στη διεθνή πλατφόρμα Microsoft Dynamics CRM και συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διοίκηση των δραστηριοτήτων πωλήσεων και μάρκετιγκ της εταιρίας, καθώς οργανώνει το σύνολο των καθημερινών εργασιών του δυναμικού πωλήσεων, προσφέρει πλήρη αυτοματοποίηση δράσεων της εταιρίας, ενώ ταυτόχρονα είναι στενά συνδεδεμένη και διαλειτουργική με τα υφιστάμενα back-office συστήματα πληροφορικής. »
Γεωργιάδης: Ναι στην ενίσχυση των οδοντιατρικών υπηρεσιών στο ΠΕΔΥ
Την πολιτική βούληση να ενταχθεί και ενισχυθεί ο ρόλος της οδοντιατρικής ειδικότητας στις υπηρεσίες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκειας της συνάντησης που είχε με το προεδρείο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής. »
Τα αντιπυρετικά βοηθούν στην εξάπλωση και όχι στον περιορισμό της γρίπης
Τα αντιπυρετικά σκευάσματα βοηθούν στην εξάπλωση της γρίπης και όχι στον περιορισμό της, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the Royal Society B. »
Πιο θανατηφόρα τα εμφράγματα όταν συμβαίνουν βράδυ ή Σαββατοκύριακο
Μεγαλύτερες πιθανότητες θανάτου έχουν οι άνθρωποι που παθαίνουν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, εάν το συμβάν εκδηλωθεί βράδυ ή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικο έντυπο British Medical Journal. »
Διεθνής διάκριση για τέσσερις μονάδες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών
Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΓΑΙΑ, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών καθώς και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης συγκαταλέγονται στα καλύτερα νοσοκομεία διεθνώς «Best Hospitals Worldwide 2014». »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: