Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις προσφέρει το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας
Με κεντρικό μήνυμα «Ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί σε μια υγιή καρδιά» η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που εορτάστηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, εστιάζει στις γυναίκες και τα παιδιά. Για την ευαισθητοποίηση του κοινού, το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου» προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις. »
Το ελληνικό φάρμακο μπορεί να δώσει λύση στη φαρμακευτική πολιτική
Με αφορμή τις συνεχιζόμενες συζητήσεις σχετικά με το νέο πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής και την επικείμενη κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Υγείας, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας τονίζει ότι «το Ελληνικό Φάρμακο αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος». »
Επικίνδυνη η πώληση των ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείου, προειδοποιεί ο ΠΦΣ
Μόνο από εξειδικευμένα σημεία πώλησης, όπως τα φαρμακεία και με ευθύνη του φαρμακοποιού θα πρέπει να πωλούνται τα συμπληρώματα διατροφής και βιταμινών, υπενθυμίζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη για το επίμαχο ζήτημα. »
Κάντε καρδιολογικό έλεγχο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχου καρδιάς στην τιμή των 50 ευρώ. »
H αντισύλληψη μπορεί να αποτρέψει το 95% των ανεπιθύμητων κυήσεων
Έλλειψη ενημέρωσης των εφήβων και των γυναικών σχετικά με την αντισύλληψη, αλλά και τις ανισότητες στην πρόσβαση στην αντισύλληψη στις χώρες της Ευρώπης, αναδεικνύουν έρευνες που διεξήγαγε η  Διεθνής Ομοσπονδία Οικογενειακού Προγραμματισμού. »
Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης: Το ασφαλές σεξ είναι δικαίωμα όλων
Η αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα τόσο για τις γυναίκες όσο και για τις οικογένειες τους σε όλο τον κοσμο. Με την εμφάνιση του αντισυλληπτικού χαπιού τη δεκαετία το '60 οι γυναίκες απέκτησαν πρόσβαση σε μια επαναστατική μέθοδο αντισύλληψης. Από τότε μέχρι σήμερα η ευρεία χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων άλλαξε δραματικά τον αριθμό των γεννήσεων στις ανεπτυγμένες χώρες. »
Τη βοήθεια του Λ.Ρακιντζή ζητά ο ΠΙΣ για τη διαφθορά στον ιατρικό κλάδο
Τη βοήθεια του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την διερεύνηση όλων των υποθέσεων διαφθοράς στον ιατρικό κλάδο, ζήτησαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Λέανδρο Ρακιντζή εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Οι γιατροί ζητούν επίσης την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το εισιτήριο στα νοσοκομεία. »
Ο Παύλος Κιόρτσης νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς
Τη θέση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Nestlé Ελλάς αναλαμβάνει από 1η Οκτωβρίου ο Παύλος Κιόρτσης, διαδεχόμενος τον Laurent Dereux, ο οποίος, έπειτα από πέντε περίπου χρόνια παραμονής στη θέση αυτή, αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé στην Ισπανία. »
Δεν αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα για τη νόσο Αλτσχάιμερ
Τη δέσμευση ότι δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, ανέλαβε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη νόσο και τη σύνταξη Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη ολοκληρωμένη αντιμετώπισή της. »
Επιτακτική ανάγκη το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ
Αδήριτη ανάγκη για την ελληνική κοινωνία αποτελεί πλέον η εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ, δεδομένου ότι οι πάσχοντες στην Ελλάδα ανέρχονται ήδη στις 200.000 και 400.000 φροντιστές να παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους αυτούς. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: