Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Την ανάκληση της διαθεσιμότητας 156 γιατρών-εκπαιδευτικών ζητά ο ΠΙΣ
Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την ανάκληση της απόλυσης-διαθεσιμότητας 156 ιατρών που απασχολούνται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, η οποία προβλέπεται σε σχετική ρύθμιση του προς ψήφιση Πολυνομοσχεδίου. »
Τη μεγαλύτερη «βιβλιοθήκη» καρκινικών μεταλλάξεων δημιούργησαν αμερικανοί επιστήμονες
Ερευνητές του Αμερικανικού Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου δημοσίευσαν την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα βάση δεδομένων με γενετικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον καρκίνο, παρέχοντας στον επιστημονικό κόσμο το «απόλυτο εργαλείο» για καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου. »
Δύσκολη η πρόσβαση των ελλήνων ασθενών με καρκίνο του δέρματος στις νέες θεραπείες
«Εχθρικό» έδαφος για τις νέες και καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα, χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την Ελλάδα, καθώς η επίσημη κυκλοφορία των νέων φαρμάκων, παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση, αφού δεν έχει εκδοθεί δελτίο τιμών για νέες θεραπείες, εδώ και 2,5 χρόνια. »
Επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς από την ομάδα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου
Ζωή σε ασθενή, 41 ετών, πρόσφερε η δωρεά μοσχεύματος καρδιάς ενός νέου άνδρα ηλικίας, 19 ετών. Ο λήπτης, ανέμενε το κατάλληλο μόσχευμα από τον Οκτώβριο 2012, υποστηριζόμενος με ενδοφλέβια αγωγή. Πρόκειται για την 5η μεταμόσχευση καρδιάς που πραγματοποιήθηκε εντός του 2013. »
Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
Απεργούν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και τις δομές πρόνοιας, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ καθώς και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ομοσπονδία Ιατρών Μονάδων του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). »
Bιολογικά προγραμματισμένοι να τρώνε περισσότερο ορισμένοι άνθρωποι
Το μυστήριο ενός γενετικού ελλείμματος που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο παχυσαρκίας σε ένα στα έξι άτομα, κατάφερε να επιλύσει διεθνής επιστημονική ομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Clinical Investigation. »
Η παχυσαρκία προδιαθέτει στην εκδήλωση οστεοπόρωσης
Η παχυσαρκία είναι παράγοντας κινδύνου για την εκδήλωση οστεοπόρωσης, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Radiology. »
Σειρά επαφών για την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας
Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η πρώτη συνάντηση εργασίας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς από τον υγειονομικό χώρο, για τη συγκρότηση ενός «Ελληνικού Οικοσυστήματος Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας», ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας το α’ εξάμηνο του 2014 και της διοργάνωσης του Forum Ηλεκτρονικής Υγείας τον Μάιο του 2014 στην Αθήνα. »
Collagen Pro- Active: Η ασπίδα στον ήλιο που όλοι χρειαζόμαστε!
Το Collagen Pro- Active είναι το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής, που λόγω της ιδιαίτερης σύνθεσής του, επιτρέπει να απορροφάται και να χρησιμοποιείται άμεσα το κολλαγόνο από τον οργανισμό μας. Αυτή είναι άλλωστε και η μεγαλύτερη ασπίδα που μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε, ώστε να απολαμβάνουμε την ηλιοθεραπεία και ταυτόχρονα να είμαστε πλήρως προστατευμένοι. »
Εκπαιδευμένοι σκύλοι διευκολύνουν την καθημερινότητα των ασθενών με άνοια
Τα δύο πρώτα εκπαιδευμένα σκυλιά-σύντροφοι για πάσχοντες από άνοια παρέχουν πλέον καθημερινή βοήθεια στους νέους τους ιδιοκτήτες μετά από ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης 18μηνης διάρκειας. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: