Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Ανέφικτη η νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη του 2014, σύμφωνα με την ΠΕΦΝΙ
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων χαρακτηρίζει τον στόχο της ετήσιας φαρμακευτικής νοσοκομειακής δαπάνης για το 2014 ανέφικτο, καθώς έχει οριστεί στα 535 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένος κατά 20% περίπου σε σχέση με το 2013. Προειδοποιεί μάλιστα ότι, η επίτευξη του στόχου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών που πάσχουν από χρόνια και σοβαρά νοσήματα. »
Στις 22 Φεβρουαρίου η ημερίδα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα»
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η 11η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Banquet), με θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα». »
Δωρεάν εμβόλια κατά του τραχήλου της μήτρας προσφέρει η GlaxoSmithKline
Η GlaxoSmithKline, αναλαμβάνει να καλύψει τις εμβολιαστικές ανάγκες 1.000 ανασφάλιστων κοριτσιών ηλικίας 12-15 ετών έναντι του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας. Οι εμβολιασμοί θα διεξαχθούν 10 - 22 Φεβρουάριου σε 6 εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας Αττικής.
»
Η επισκληρίδιος αναλγησία παρατείνει τον τοκετό
Η επισκληρίδιος αναλγησία κατά τη διάρκεια του τοκετού μπορεί να παρατείνει τη διάρκειά του, πολύ περισσότερο απ’ ότι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Obstetrics and Gynecology. »
Πλήγμα στη δημόσια υγεία επιφέρει η κυβερνητική πολιτική, λένε οι γιατροί
Για αποδόμηση της Δημόσιας Υγείας με τον χειρότερο τρόπο κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με αφορμή την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, που ολοκληρώνεται την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Οι γιατροί ζητούν έστω και την τελευταία στιγμή την απόσυρσή του, καθώς και την κατάργηση του πλαφόν στη συνταγογράφηση ενώ ζητούν και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ. »
Η γυμναστική μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Η σωματική άσκηση είναι σημαντικός παράγοντας πρόληψης αλλά και καταπολέμησης πολλών παθήσεων και ειδικότερα του καρκίνου του μαστού, καθώς μειώνει την πιθανότητα νόσησης κατά 80%, ενώ συντελεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων μειώνοντας τα ποσοστά θνησιμότητας. »
Χειρότερη ποιότητα ζωής για τις γυναίκες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο
Αν και στην εποχή μας επιβιώνουν πλέον όλο και περισσότερα άτομα μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με πριν από δέκα χρόνια, δυστυχώς οι γυναίκες έχουν χειρότερη ποιότητα ζωής από τους άνδρες μετά από ένα τέτοιο συμβάν, όπως διαπιστώνει αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology. »
Η βιταμίνη C εμποδίζει την εξέλιξη του καρκίνου και μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας
Η ενδοφλέβια χορήγηση υψηλών δόσεων βιταμίνης C μπορεί να ενισχύσει το αποτέλεσμα της χημειοθεραπείας μειώνοντας παράλληλα τις τοξικές παρενέργειες της, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Science Translational Medicine. »
Έκθεση φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και των Γιατρών του Κόσμου
Το Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και η Ελληνική Αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου πραγματοποιούν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «...όπου υπάρχουν άνθρωποι» σε επιμέλεια του Γιάννη Γιαννακόπουλο, μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης. »
Συμμαχία κατά του καρκίνου από το DKFZ και την Bayer
Η φαρμακευτική εταιρεία Bayer και το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (DKFZ) συμφώνησαν σε μια πενταετή στρατηγική συμμαχία για την έρευνα κατά του καρκίνου. Θα επενδύσουν έως και 30 εκατ. ευρώ στη συνεργασία τους με στόχο την αντιμετώπιση και κάλυψη των μεγάλων ιατρικών αναγκών στη θεραπεία και τη διάγνωση του καρκίνου.
»


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: