Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
HOS-2: Η λύση για την απώλεια των μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς
Η απώλεια μαλλιών για έναν ογκολογικό ασθενή συνεχίζει να αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο αναμενόμενα στάδια της θεραπευτικής διαδικασίας του καρκίνου. Κάποιες φορές η συγκεκριμένη δοκιμασία μπορεί να ισοπεδώσει την αυτοπεποίθηση ενός ασθενούς περισσότερο και από ότι η ίδια η ασθένεια. Τη λύση έρχεται να προσφέρει η καινοτόμος τεχνική HOS-2.

»
Εγκρίθηκε η φινταξομυκίνη στη θεραπεία της λοίμωξης από C.difficile
Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιας νέας, αποτελεσματικής ουσίας στην αντιμετώπιση της λοίμωξης από το Clostridium difficile (κλωστηρίδιο το δύσκολο, CDI) στους ενήλικες, της φινταξομυκίνης. »
Προγραμματίστε έναν παιδιατρικό έλεγχο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Ευρωκλινική Παίδων παρέχει τη δυνατότητα επίσκεψης σε Παιδο-οφθαλμίατρο και Παιδο-ΩΡΛ στην τιμή των 20 ευρώ για τον καθένα, σε όσους τηλεφωνήσουν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου από τις 09:00 έως τις 15:00. »
Χριστουγεννιάτικα bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει και αυτά τα Χριστούγεννα να γεμίζει ολόκληρη την Ελλάδα με τα Χριστουγεννιάτικα Bazaars που διοργανώνει, για να μπορέσει να συνεχίσει να στηρίζει τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη. »
Δεν εξασθενούν όλοι οι οργανισμοί καθώς μεγαλώνουν
Το φαινόμενο της βιολογικής γήρανσης δεν είναι καθολικό και μάλιστα παρουσιάζει σχετική ποικιλομορφία μεταξύ των έμβιων όντων του πλανήτη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Nature. »
Πρόωρους θανάτους προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση ακόμη και εντός ορίων ασφαλείας
Παρά τις μεγάλες βελτιώσεις της ποιότητας του αέρα στην Ευρώπη κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η ρύπανση της ατμόσφαιρας παραμένει σημαντικό πρόβλημα, καθώς, σύμφωνα με ολλανδική έρευνα, αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου των ανθρώπων ακόμα και σε επίπεδα που βρίσκονται κάτω από το ισχύον όριο ασφαλείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. »
Ανακαλύφθηκε γονίδιο που «πυροδοτεί» το 1% των καρκίνων
Γονίδιο που «καθοδηγεί» την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων στο 1% των ασθενών ανακάλυψαν επιστήμονες στη Μ. Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Genetics. »
Δείτε live την ομιλία Γεωργιάδη για το μέλλον του ΕΣΥ
Στα πλαίσια του 9ου συνεδρίου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) που διεξάγεται 5-7 στην Αθήνα, σας δίνουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, και το στρογγυλό τραπέζι «ΕΟΠΥΥ: Νέες Προσεγγίσεις σε Παλιά Προβλήματα». »
Πολλά υποσχόμενο τριπλό θεραπευτικό σχήμα κατά της χρόνιας ηπατίτιδας C
Παρατεταμένη ιολογική ανταπόκριση παρουσιάζουν οι ασθενείς με χρόνια λοίμωξη από τον ιό της Ηπατίτιδας C (HCV) γονότυπου 1 (GT1), που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το ερευνητικό τριπλό άμεσης δράσης αντιιικό φαρμακευτικό σχήμα (3D) σε συνδυασμό με ριμπαβιρίνη, σύμφωνα με τα  πρώτα αποτελέσματα φάσης ΙΙΙ της μελέτης SAPPHIRE-I. »
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συντελεί σε γεννήσεις παιδιών με χαμηλό σωματικό βάρος
Οι γυναίκες που εκτίθενται στην ρύπανση της ατμόσφαιρας και ιδιαίτερα στα μικροσωματίδια τείνουν να αποκτούν παιδιά με χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: