Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Ραγδαία αύξηση των εφήβων καπνιστών, δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Έντονο είναι το πρόβλημα του ραγδαίου ρυθμού αύξησης των εφήβων καπνιστών και, όπως καταδεικνύουν σχετικές έρευνες, η επιρροή για το κάπνισμα προέρχεται είτε από τους γονείς και το συγγενικό περιβάλλον, είτε από τους φίλους ή τους συνομηλίκους. Η δε χρήση του τσιγάρου, στις ηλικίες αυτές, σχετίζεται και με πολλές άλλες ανθυγιεινές συνήθειες. »
Μεγαλώνει το χάσμα του προσδόκιμου ζωής των γυναικών στις φτωχές και πλούσιες χώρες
Αν και το προσδόκιμο της ζωής των γυναικών έχει αυξηθεί, το χάσμα μεταξύ γυναικών στις φτωχές και στις πλούσιες χώρες διευρύνεται και μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω εάν δεν υπάρξει βελτίωση στη διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). »
Περισσότεροι οι καρδιαγγειακοί θάνατοι τον χειμώνα
Οι περισσότεροι θάνατοι καρδιαγγειακής αιτιολογίας συμβαίνουν τους χειμερινούς μήνες, ενώ οι λιγότεροι τους καλοκαιρινούς, σύμφωνα με νέα μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στο Άμστερνταμ. »
Δεν διαλύεται ο ΕΟΠΥΥ, κανείς γιατρός δεν χάνει τη δουλειά του
Τη διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία κανένας γιατρός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του, ενώ οι δημόσιες μονάδες του ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να διαλυθούν, αλλά, αντίθετα, θα ενισχυθούν περαιτέρω, εξασφάλισαν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, τα προεδρεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ. »
Στην 30η θέση παγκοσμίως το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας, κατά το Bloomberg
Τα συστήματα Υγείας 48 χωρών σε όλο τον κόσμο ανέλυσε και βαθμολόγησε το πρακτορείο Bloomberg, αναδεικνύοντας αυτά του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης και της Ιαπωνίας ως τα καλύτερα παγκοσμίως. Στην ίδια λίστα η Ελλάδα κατέχει την 30η θέση. »
Para Plus: H πιο γρήγορη νίκη στην ιστορία της ψείρας
Το Para Plus είναι το No1* αντιφθειρικό που εμπιστεύονται  20 χρόνια τώρα  οι περισσότερες Ελληνίδες μητέρες για να λύσουν γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια το πρόβλημα της αντοχής της ψείρας και της κόνιδας.  »
Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας για άπορους και ανασφάλιστους στη Θεσσαλονίκη
Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας για άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους θα λειτουργεί από τις 9 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε κτίριο επί της οδού Μοναστηρίου 53-55. »
Οι ποδηλάτες ζουν έξι χρόνια περισσότερο
Οι γάλλοι ποδηλάτες που λαμβάνουν μέρος στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας ζουν, κατά μέσον όρο, έξι χρόνια περισσότερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό και χάνουν την ζωή τους σπανιότερα από καρδιαγγειακά προβλήματα. »
«Κόκκινη γραμμή» η απόλυση γιατρών που απασχολούνται στον ΕΟΠΥΥ
Τις «κόκκινες γραμμές» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε σχέση με τις αλλαγές που προωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έθεσε ο πρόεδρος του, Γ. Πατούλης, στη συνάντηση που είχε  το πρωί της Τρίτης με τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη. »
Λάβετε μέρος στο Greece Race for the Cure®
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά, με την έγκριση της Susan G. Komen for the Cure®, τον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. και Περίπατο 2 χλμ., Greece Race for the Cure®, ενάντια στον καρκίνο του μαστού! »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: