Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Ειδικές ασκήσεις συντελούν στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης
Οι άνδρες που κάνουν τακτικά ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους, γνωστές και ως Ασκήσεις Kegel’s, παρουσιάζουν σημαντική βελτίωσης ως προς την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης, σύμφωνα με μικρή μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ουρολογίας, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. »
Θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας με βλαστοκύτταρα
Η χρήση των βλαστοκυττάρων μπορεί να προσφέρει μια μη επεμβατική αυτόλογη θεραπεία σε έναν μεγάλο αριθμό ορθοπαιδικών παθήσεων που μέχρι τώρα αντιμετωπιζόταν χειρουργικά. »
Καλύτερες σχολικές επιδόσεις έχουν τελικά τα κορίτσια από τ' αγόρια
Τα κορίτσια έχουν τελικά καλύτερες σχολικές επιδόσεις από τα αγόρια σε όλα τα μαθήματα, παρά τα κοινωνικά στερεότυπα που διαχρονικά υποστηρίζουν το αντίθετο. Καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Psychological Bulletin τεκμηριώνει ότι, παγκοσμίως, τον τελευταίο αιώνα τα κορίτσια είναι καλύτερα από τα αγόρια. »
Η διατροφή της μητέρας επιφέρει μόνιμες αλλαγές στο DNA του εμβρύου
Μόνιμες αλλαγές στο DNA του εμβρύου επιφέρει η διατροφή της μητέρα την περίοδο της σύλληψης, διαπιστώνει διεθνής μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications. »
Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην αποκατάσταση της υγείας μετά από έμφραγμα
Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες θα πρέπει να καταναλώνουν τα άτομα που έχουν υποστεί και επιβιώσει εμφράγματος, διότι η διατροφή αυτή συντελεί στην αποκατάσταση της υγείας τους και μειώνει το ενδεχόμενο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal. »
Αρνητικός στον κοροναϊό MERS ο 70χρονος ασθενής
Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον 70χρονο ασθενή που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», από την Δευτέρα 28 Απριλίου, με την υποψία λοίμωξης από τον κοροναϊό MERS. Αρνητικά επίσης κρίθηκαν και άλλα δύο υπόπτα κρούσματα που απασχόλησαν τις υγειονομικές αρχές. »
Μουσική εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα Παιδικά Χωριά SOS
Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν οι Pharmaκλήδες, η μουσική μπάντα της Pharmathen, μετά από πρόσκληση των εργαζομένων της εταιρείας στη συμπρωτεύουσα με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS στο Πλαγιάρι. »
Επιστημονική ημερίδα για τις σπάνιες παθήσεις και τα ορφανά φάρμακα
Η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.), με τη διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα«Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη», την Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, στην Πάτρα. »
Δωρεάν ατομικές συναντήσεις με λογοθεραπευτές ανά την Ελλάδα
Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας, ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ)  διοργανώνει, το Σάββατο 10 Μαΐου, στο Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα (Δ. Αρεοπαγίτου 45, Σταθμός μετρό Ακρόπολη), ομιλίες ενημέρωσης και Ημερήσιο Συμβουλευτικό Σταθμό για δωρεάν ατομικές συναντήσεις με επαγγελματίες λογοθεραπευτές. »
Ρεσιτάλ πιάνου για την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού
Τη μουσική στην υπηρεσία της κοινωνίας θέτει η συνθέτης Μαίρη Σκόρδια, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι και αντί χρημάτων να προσφέρει φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ). »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: