Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Δικαστική δικαίωση για γιατρούς που είχαν κατηγορηθεί για υπερσυνταγογράφηση
Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου η οποία αναστέλλει την εκτέλεση της αποφάσεως του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντού, με την οποία διακόπηκε η πιστοποίηση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ιατρού και η σύμβασή του, λόγω υπερσυνταγογράφησης και αυτοπαραπομπής. »
Υψηλότερος κίνδυνος νεογνικών επιπλοκών μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση
Διπλάσιο κίνδυνο επιπλοκών αντιμετωπίζουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση, συγκριτικά με τα παιδιά που έχουν συλληφθεί φυσιολογικά, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLoS One. »
Ξενώνα για άτομα που ζητούν άσυλο λειτουργούν οι Γιατροί του Κόσμου
Την επίσημη παρουσίαση του Κέντρου Υποδοχής ευάλωτων ατόμων που ζητούν άσυλο, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, οι Γιατροί του Κόσμου. Το κέντρο προσφέρει στέγη, σίτιση και είδη ατομικής υγιεινής, νομική συμβουλευτική, ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, υπηρεσίες διερμηνείας και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε ανθρώπους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. »
Δύο νέες κινητές μονάδες για την υγεία των Ελλήνων ακριτών
Δύο νέες κινητές μονάδες υγείας και ένας μαγνητικός τομογράφος είναι πλέον στην διάθεση των ελλήνων στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που υλοποιείται κυρίως σε νησιωτικές, ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας. »
Επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς για 56χρονο ασθενή
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς για το 2014, από την ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σε 56χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. »
Εννέα λόγοι για να τρώτε ψάρια
Αν αναλογιστούμε όσα μάθαμε το 2013, τότε σίγουρα δεν ήταν καλή χρονιά για τα ψάρια. Μόλις πριν λίγες ημέρες, τον Δεκέμβριο, μεγάλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Nutrition, ανέτρεψε την παγιωμένη αντίληψη ότι μια πλούσια σε ψάρια διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου, στην τρίτη ηλικία. »
Η μεσογειακή διατροφή προλαμβάνει τον διαβήτη
Η μεσογειακή διατροφή είναι ικανή να συντελέσει στην πρόληψη του διαβήτη στα άτομα που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν καρδιακή νόσο, ακόμη και εάν δεν χάσουν βάρος ή αυξήσουν τον χρόνο εκγύμνασής τους, σύμφωνα με ισπανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Internal Medicine. »
Η καρδιακή νόσος προδιαθέτει στην εκδήλωση άνοιας
Οι ηλικιωμένες γυναίκες με ιστορικό καρδιακών προβλημάτων είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν προβλήματα μνήμης και σκέψης, σύμφωνα με γερμανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Heart Association. »
Και την κατάργηση του ενός ευρώ ανά συνταγή ζητούν οι γιατροί
Μετά την απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία, με εγκύκλιο που εξέδωσε την Τρίτη 7 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την απόσυρση και του ενός ευρώ για κάθε συνταγή, που χορηγείται από τον γιατρό και εκτελείται από τον φαρμακοποιό. »
Για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί
Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων των φαρμακοποιών από όλη την χώρα όπου θα αποφασιστεί η έκταση και το είδος των κινητοποιήσεων τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: