Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Οι άνδρες καίνε περισσότερες θερμίδες όταν κάνουν σεξ
Περισσότερες θερμίδες καίνε οι άνδρες κάνοντας σεξ, συγκριτικά με τις γυναίκες, σύμφωνα με καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο PLoS ONE. »
Η φτώχεια επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες ακόμη και σε βιολογικό επίπεδο έχει η φτώχεια για τον άνθρωπο, καθώς η οικονομική ένδεια από την πρώιμη παιδική ηλικία σχετίζεται μειωμένη ανάπτυξη του εγκεφάλου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Pediatrics. »
Γονιδιακή μετάλλαξη ευθύνεται για τον «αργό» μεταβολισμό
Τελικά η δικαιολογία περί «αργού μεταβολισμού» που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι για να αιτιολογήσουν τα περιττά κιλά τους δεν είναι ψευδής, αφού βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι μεταλλάξεις στο DNA όντως επιβραδύνουν τον μεταβολισμό. »
«Επαναστατική θεραπεία» της ηπατίτιδας C οι αναστολείς MK-5172/MK-8742
Ως «επαναστατική θεραπεία» χαρακτήρισε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και φαρμάκων (FDA) τους αναστολείς MK-5172/MK-8742 κατά της χρόνιας λοίμωξης από τον ιό της ηπατίτιδας C (HCV). »
Δύο νέες θεραπείες για το μεταστατικό μελάνωμα διαθέσιμες και στην Ελλάδα
Δύο καινοτόμες θεραπείες για το μεταστατικό μελάνωμα θα έχουν πλέον στην διάθεσή τους και οι έλληνες ασθενείς, καθώς εγκρίθηκε η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα και συμπεριλήφθησαν στο νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. »
Τριπλάσια μείωση της LDL χοληστερόλης πετυχαίνει η μονοθεραπεία με alirocumab
H μονοθεραπεία με alirocumab πετυχαίνει τριπλάσια μείωση της LDL («κακής») χοληστερόλης σε σύγκριση με την εζετιμίμπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης φάσης ΙΙΙ, ODYSSEY MONO. »
Βακτήρια του στόματος «μαρτυρούν» την φυλετική καταγωγή μας
Τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας του κάθε ανθρώπου, είναι τόσο διαφορετικά, που μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για την φυλετική και εθνοτική καταγωγή του, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLoS ONE. »
Ανεπαίσθητες αλλαγές στο DNA ευθύνονται για τη ποικιλομορφία των χαρακτηριστικών του προσώπου
Οι ανεπαίσθητες αλλαγές που συμβαίνουν στο DNA του κάθε ατόμου είναι υπεύθυνες για την ποικιλομορφία των χαρακτηριστικών του προσώπου του ανθρώπινου είδους, υποστηρίζει διεθνής ερευνητική ομάδα με άρθρο της που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Science. »
Νέος μαγνητικός τομογράφος υπόσχεται πιο λεπτομερή εξέταση του σώματος
Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της κατασκευής του ισχυρότερου μαγνητικού τομογράφου, του INUMAC, βρίσκονται οι επιστήμονες με την ελπίδα να δώσουν την δυνατότητα στους γιατρούς να εξετάζουν με 10 φορές περισσότερη λεπτομέρεια το ανθρώπινο σώμα. »
«Βόμβα» στα θεμέλια του ΕΣΥ οι ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία
«Υγειονομική βόμβα» στα θεμέλια του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζει η ΟΕΝΓΕ την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, την ώρα που παρατηρείται τεράστιο κύμα φυγής νέων γιατρών στο εξωτερικό. Με ανοιχτή επιστολή προς το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί ότι «οι γιατροί της χώρας δεν θα συνεχίσουν να εφημερεύουν απλήρωτοι». »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: