Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Δύο ακόμη επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις καρδιάς στο Ωνάσειο
Δύο ασθενείς του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου δέχθηκαν μοσχεύματα καρδιάς το Σάββατο, 10 και την Κυριακή, 11 Μαΐου 2014. Η πορεία της υγείας των δύο ασθενών-ληπτών των καρδιακών μοσχευμάτων είναι πολύ καλή.
»
ΧΑΠ: Μην υποτιμάς τα συμπτώματά σου - Επισκέψου έναν πνευμονολόγο
Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα. Τα βασικά συμπτώματα είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια, καταστρέφει την ποιότητα ζωής των αρρώστων, τους καθηλώνει στην καρέκλα με φιάλες οξυγόνου και τους αναγκάζει σε συχνή νοσηλεία. »
BU Diabetes Director της AstraZeneca ο Πάνος Σπύρου
Στην ομάδα της AstraZeneca Ελλάδος εντάχθηκε ο Πάνος Σπύρου, ένα κορυφαίο στέλεχος του κλάδου με ισχυρή εμπειρία στο χώρο του φαρμάκου, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του BU Diabetes Director στην εταιρεία, προσθέτοντας πολύτιμη αξία στην ομάδα με τις γνώσεις και την εμπειρία του. »
BEAUTIN COLLAGEN: Το μοναδικό μυστικό ομορφιάς… αποκαλύφθηκε!
Με ένα μοναδικό event επέλεξε η ISOPLUS να αποκαλύψει σε Beauty & Health Editors περιοδικών και εφημερίδων, το νέο προϊόν BEAUTIN COLLAGEN της myelements, υγρό πόσιμο κολλαγόνο σε συμπλήρωμα διατροφής. »
Elixderm: Ανακούφιση και τόνωση σε δέρμα με πληγές, εγκαύματα, χρόνια προβλήματα
Νέα κρέμα, η Elixderm, διατίθεται πλέον από τα ελληνικά φαρμακεία από την Genomed και προσφέρει ανακούφιση και τόνωση σε δέρμα με πληγές, εγκαύματα, χρόνια προβλήματα όπως έλκη διαφόρων αιτιολογιών, κατακλίσεις, αιμορροΐδες, πληγές διαβητικών. Ενδυναμώνει, επίσης, τα πάσχοντα σημεία και διατηρεί το δέρμα σε καλή κατάσταση. »
Ασυνεννοησία και κακή νοοτροπία εμποδίζουν τις κλινικές έρευνες να «έρθουν» στην Ελλάδα
Την ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργούν καθυστερήσεις στον τομέα των Κλινικών Ερευνών, ωστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο το υψηλής ποιότητας επιστημονικό προσωπικό της Ελλάδας, επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Κλινικές Μελέτες στην Ελλάδα: Γιατί δεν επιταχύνουμε;», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). »
Πώς τα ολιγοθερμικά συμβάλλουν στη διαχείριση του βάρους;
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά  το σωματικό τους βάρος. Η επιστημονική κοινότητα προβληματίζεται έντονα και αναζητά χρήσιμα εργαλεία που μπορούν να κάνουν τον έλεγχο του βάρους ένα ρεαλιστικό σενάριο. »
Εξέταση πρώτης γραμμής το τεστ cobas HPV στη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Την έγκρισή του έδωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τη χρήση του τεστ cobas® HPV στον πρωτοβάθμιο προσυμπτωματικό έλεγχο πρώτης γραμμής για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε γυναίκες ηλικίας 25 ετών και άνω. »
Σε γονιδιακή διαταραχή αποδίδονται ...οι νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο
Οι νυχτερινές λιγούρες τελικά ίσως να αποτελούν την έκφανση ενός πραγματικού ιατρικού συνδρόμου, υποστηρίζουν αμερικανικοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cell Reports. »
Σύστημα τεχνητού νεφρού αποκλειστικά για βρέφη δημιούργησαν ιταλοί ερευνητές
Σύστημα τεχνητού νεφρού που απευθύνεται αποκλειστικά σε νεογνά δημιούργησαν ιταλοί ερευνητές. Μάλιστα, η διαστάσεις του συστήματος τεχνητής αιμοκάθαρσης είναι τέτοιες που επιτρέπουν την χρήση του ακόμη και σε νεογνά με μικρό σωματικό μέγεθος γέννησης, τα οποία πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια και χρήζουν άμεσης θεραπείας. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: