Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Πιο κοντά «βλέπουν» οι μαμάδες τα μοναχοπαίδια ή τα μικρότερα παιδιά τους
Μικρότερα σε ύψος βλέπουν οι μητέρες τα παιδιά τους όταν πρόκειται για τα μικρότερα τέκνα της οικογένειας ή όταν είναι μοναχοπαίδια, ενώ αντιθέτως υπολογίζουν σωστά το ανάστημα των υπολοίπων παιδιών τους, δείχνει αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Current Βiology. »
Πρώτη ελληνική επιχείρηση σε επενδύσεις έρευνας η Pharmathen
Σε πρώτη ελληνική επιχείρηση ως προς τις επενδύσεις στην έρευνα αναδείχθηκε η φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen, σύμφωνα με την κατάταξη «The 2013 EU Industrial R&D Investment Scoreboard», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. »
Με επιτυχία υλοποιήθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος» που παρείχαν ολοκληρωμένες υπηρεσίες προκατάρτισης, επαγγελματικής κατάρτισης και συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρία »
Καρκίνος Μαστού: Τεστ εντοπίζει τις υποψήφιες για θεραπεία με pertuzumab και T-DM1
Η ανοσοϊστοχημική μέθοδος VENTANA HER2/neu (4B5), αποτελεί συνοδό διαγνωστικό τεστ για την ανίχνευση της HER2 πρωτεϊνικής έκφρασης σε ασθενείς οι οποίες μπορεί να είναι οι κατάλληλες υποψήφιες για θεραπεία με pertuzumab και ado-trastuzumab emtansine (T-DM1). »
Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, στη Στοά Κοραή (στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο) την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 από τις 11:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ. και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 από τις 11:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. »
Ηπατίτιδα C: Επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητα 3D φαρμακευτικού σχήματος
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα φάσης ΙΙΙ του ερευνητικού τριπλού άμεσης δράσης αντιιικού φαρμακευτικού σχήματος (3D) σε συνδυασμό με ριμπαβιρίνη, οι ασθενείς με χρόνια λοίμωξη από τον ιό της Ηπατίτιδας C (HCV) γονότυπου 1 (GT1), πέτυχαν παρατεταμένη ιολογική ανταπόκριση τη 12η εβδομάδα μετά τη θεραπεία (SVR12) σε ποσοστό 96%. »
Μύθοι και αλήθειες για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα
Δεδομένου ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει ανοίξει η συζήτηση για την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ αλλά και άλλες μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) θεωρεί σκόπιμο να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, σχετικά με τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων. »
Η συχνή χρήση ινδικής κάνναβης αλλοιώνει τη μνήμη
Τα άτομα και ειδικά νεαρής ηλικίας που κάνουν συχνή χρήσης ινδικής κάνναβης εμφανίζουν εγκεφαλικές αλλαγές που σχετίζονται με μείωση των επιδόσεων της μνήμης αλλά και των σχολικών επιδόσεων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Schizophrenia Bulletin. »
Πρόληψη και πρώιμη διάγνωση, η σύγχρονη άποψη για την Υγεία
Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε το γιατρό μας αφού παρουσιαστεί κάποιο νέο πρόβλημα υγείας με σκοπό τη διάγνωση και θεραπεία μας. Άλλοι πάλι, παρακολουθούνται μεν τακτικά αλλά μόνο για το χειρισμό ήδη γνωστών τους παθήσεων. Πόσοι όμως πραγματικά επισκέπτονται ένα γιατρό και διενεργούν τη δέουσα σειρά κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων με στόχο να διατηρήσουν την υγεία τους στο ανώτερο δυνατό επίπεδο; »
Η αθηροσκλήρωση ξεκινά από την παιδική ηλικία
Η αθηροσκλήρωση ξεκινά από την πρώτη παιδική ηλικία, εξελίσσεται αθόρυβα και ασυμπτωματικά και μετά την ηλικία των 40 ετών εκδηλώνεται με κάποια επιπλοκή από το καρδιαγγειακό και άλλα συστήματα, προειδοποιούν οι επιστήμονες. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: