Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Διαρκής αύξηση των αυτόλογων μεταμοσχεύσεων στα ελληνικά νοσοκομεία
Ο αριθμός των αυτόλογων μεταμοσχεύσεων, ιδιαίτερα για τις λευχαιμίες και τα λεμφώματα, αυξάνει και στη χώρα μας ακολουθώντας τη διεθνή πορεία. Οι αυτόλογες μεταμοσχεύσεις έχουν το πλεονέκτημα ότι ο ασθενής και το μόσχευμα δεν κινδυνεύουν από απόρριψη και ο ασθενής δεν λαμβάνει ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για την προστασία του μοσχεύματος και του οργανισμού του.
»
Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας για την ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου
Ποδοσφαιρικός αγώνας ελπίδας με στόχο τη στήριξη των προγραμμάτων εσωτερικού των Γιατρών του Κόσμου- Ελληνική Αντιπροσωπεία, πραγματοποιείται τη Τρίτη 25 Μαρτίου 2014 στο γήπεδο Λαυρεωτικής «Γεώργιος Ραφιάς» μεταξύ της ομάδας «Φίλοι Βαζέχα» και της ΑΠΕ Λαυρεωτικής. »
H «Ατμοσφαιρική ρύπανση: Νέες προκλήσεις και κατευθύνσεις» στο Cafe Scientifique
Τα αίτια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και τις επιπτώσεις που προκαλούν οι ρύποι στην υγεία μας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, πραγματεύεται η έκτη ομιλία, ανοικτή για το κοινό, του καινοτόμου θεσμού Cafe Scientifique. »
Πρόγραμμα προαγωγής μητρικού θηλασμού στην εργασία
Η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού, εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό «Πρόγραμμα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού», το οποίο στοχεύει στη συνέχιση του μητρικού θηλασμού μετά την επιστροφή των γυναικών στην εργασία τους. »
Ιολογική ανταπόκριση για ασθενείς με ηπατίτιδα C με νέο θεραπευτικό σχήμα
Μακροχρόνια ιολογική ανταπόκριση πέτυχε το 99% των ασθενών με Χρόνια Ηπατίτιδα C που υποβλήθηκε σε αγωγή με θεραπευτικό σχήμα με και χωρίς ριμπαβιρίνη, σύμφωνα με τα πρώτα λεπτομερή αποτελέσματα της πιλοτικής μελέτης φάσης ΙΙΙ της PEARL-III, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του 21ου Συνεδρίου για τους Ρετροϊούς και τις Ευκαιριακές Λοιμώξεις (CROI) στις 4 Μαρτίου. »
Κακές σχολικές επιδόσεις έχουν τα παχύσαρκα κορίτσια
Χαμηλότερες σχολικές επιδόσεις κατά τη διάρκεια της εφηβείας έχουν τα παχύσαρκα κορίτσια, συγκριτικά με συνομηλίκους τους με φυσιολογικό βάρος, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Obesity. »
Κίνδυνος υπογονιμότητας για τις γυναίκες που έχουν γεννηθεί με μικρό σωματικό βάρος
Διπλάσιο κίνδυνο προβλημάτων υπογονιμότητας αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί με χαμηλότερο του φυσιολογικού σωματικό βάρος, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ Open. »
Πρόωρα ή λιποβαρή νεογνά αποκτούν οι γυναίκες που πίνουν κατά την κύηση
Η κατανάλωση ακόμη και δύο αλκοολούχων ποτών την εβδομάδα το πρώτο τρίμηνο της κύησης αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού και απόκτησης νεογνού με βάρος χαμηλότερο του φυσιολογικού, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health. »
Για το πλαφόν στη συνταγογράφηση συζητά το ΣτΕ την Τετάρτη
Την Τετάρτη το πρωί θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσωρινή διαταγή αναστολής του πλαφόν συνταγογράφησης, την οποία έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. «Αφού η Πολιτεία δεν αντιλαμβάνεται τις ευθύνες της για την κοινωνική πολιτική που οφείλει να εξασκεί, τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. »
Ανακοίνωση της Nestlé σχετικά με την ανάκληση παρτίδας Fitness Fruits
Ανακοίνωση εξέδωσε η Nestlé σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης από τον ΕΦΕΤ Κρήτης, ότι η CPW Ελλάς προχωρά στην απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος Fitness Fruits βάρους 375 γρ. (με αριθμό παρτίδας L3185081900 06 και ημερομηνία λήξης 4.07.2014) λόγω παρουσίας εντόμων εντός συγκεκριμένου και μεμονωμένου δείγματος και όχι άλλη παρτίδα του συγκεκριμένου προϊόντος. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: