Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Την έγκριση της ΕΕ έλαβε νέα θεραπεία για το μεταστατικό μελάνωμα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας στην δραστική ουσία dabrafenib ως μία από του στόματος στοχευμένη θεραπεία που ενδείκνυται ως μονοθεραπεία του ανεγχείρητου μελανώματος ή του μεταστατικού μελανώματος σε ενήλικες ασθενείς με μετάλλαξη BRAF V600. »
Ανάπλαση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές
Το φθινόπωρο είναι παραδοσιακά η εποχή της ανανέωσης. Ανανέωση του στυλ μας, ανανέωση στη γκαρνταρόμπα μας, ανανέωση στα μαλλιά μας είναι οι πρώτες σκέψεις κάθε γυναίκας που επιστρέφει από τις διακοπές. Μέσα σε αυτό το κύμα ανανέωσης δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το πιο βασικό: την ανανέωση της επιδερμίδας μας! »
Επισκεφθείτε ένα Ιατρείο Ταξιδιωτικής Ιατρικής και εξεταστείτε από Λοιμωξιολόγο
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα επίσκεψης σε Λοιμωξιολόγο στο Ιατρείο Ταξιδιωτικής Ιατρικής για συμβουλές προφύλαξης από νοσήματα σχετιζόμενα με το ταξίδι στην τιμή των 50 ευρώ. »
Το πρόγραμμα «ΣYN στο ΠΛΗΝ» της PRAKSIS στηρίζει η AbbVie
Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS και στο πλαίσιο του «ΣYN στο ΠΛΗΝ», η AbbVie υποστηρίζει οικονομικά το πρόγραμμα «Κοινωνική Κατοικία», που στόχο έχει να συνδράμει νοικοκυριά και οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της ένδειας και κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άστεγες. »
Βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας υπόσχεται η QVA149 στους ασθενείς με ΧΑΠ
Η δραστική ουσία QVA149 προσφέρει ανώτερη, ταχεία και παρατεταμένη βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας και μειώνει σημαντικά τη δύσπνοια των ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), σύμφωνα με στοιχεία από το πρόγραμμα κλινικών μελετών IGNITE που παρουσιάστηκαν στο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS), στην Ισπανία. »
«Aκολουθήστε το δρόμο που οδηγεί σε μια υγιή καρδιά», συμβουλεύουν οι επιστήμονες
Την μείωση των θανάτων από καρδιαγγειακές παθήσεις κατά 25%, έως το 2025, θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που φέτος εορτάζεται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. Μάλιστα, φέτος το κεντρικό μήνυμα «Ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί σε μια υγιή καρδιά» στοχεύει κυρίως στις γυναίκες και τα παιδιά, ώστε να καταρριφθεί ο μύθος ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα αφορούν μόνο τους άνδρες και τους ηλικιωμένους. »
Έρευνα σε βάθος για την υπόθεση των ψυχιατρικών πιστοποιητικών οπλοφορίας ζητά ο ΠΙΣ
Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης του διευθυντή ψυχίατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ – «Δαφνί») που φέρεται να εξέδιδε πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από τον διοικητή του νοσοκομείου. »
Ημερίδα για τις ρευματικές παθήσεις διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας και ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας διοργανώνουν Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού με θέμα «Ρευματικές Παθήσεις: Ένα Μεγάλο Κοινωνικό Πρόβλημα», την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη». »
Ενημερωτικές δράσεις του Ωνασείου για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
Με έμφαση στην πρόληψη των καρδιοπαθειών θα κινηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα δράσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2013). »
Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις προσφέρει το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας
Με κεντρικό μήνυμα «Ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί σε μια υγιή καρδιά» η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που εορτάστηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, εστιάζει στις γυναίκες και τα παιδιά. Για την ευαισθητοποίηση του κοινού, το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου» προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: