Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Υπό έγκριση η macitentan για τη θεραπεία της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης στην Ευρώπη
Την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) καθώς και τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) έλαβε η δραστική ουσία macitentan για την θεραπεία της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης. »
Η «ΠNOH» τρέχει στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο και μοιράζει «ανάσες ζωής»
Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, το Σωματείο «ΠNOH-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» θα λάβει μέρος για 13 η χρονιά στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Εκατό δρομείς θα λάβουν μέρος στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. για να μεταδώσουν το μήνυμα ευαισθητοποίησης για το έργο του Σωματείου και για να ενισχύσουν παράλληλα τους σκοπούς του, συγκεντρώνοντας χρήματα για καλό σκοπό. »
Πρόλαβε το διαβήτη σου κι αν έχεις ήδη αντιμετώπισέ τον σωστά
Μισή ώρα περπάτημα την ημέρα, τον διαβήτη κάνει πέρα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες καθώς αποδεικνύεται ότι ένας μικρός καθημερινός περίπατος μπορεί να μειώσει την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη κατά 35-40%. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) διοργανώνονται στην Αθήνα μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πρόλαβε το διαβήτη σου κι αν έχεις ήδη αντιμετώπισέ τον σωστά». »
Η σοκολάτα δεν παχαίνει τους εφήβους υποστηρίζουν ισπανοί ερευνητές
Η σοκολάτα όχι μόνο δεν παχαίνει τα παιδιά αλλά όσο περισσότερη τρώει κανείς, τόσο μειώνεται το ποσοστό του λίπους στον οργανισμό του, υποστηρίζουν ισπανοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Nutrition. »
Οι γυναίκες λαχανιάζουν πιο εύκολα από τους άνδρες
Μικρότεροι είναι οι πνεύμονες των γυναικών απ' των ανδρών με αποτέλεσμα οι μυς του διαφράγματος να εργάζονται σκληρότερα ειδικά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ή της κοπιαστικής σωματικής εργασίας και να λαχανιάζουν ευκολότερα, σύμφωνα με καναδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Experimental Physiology. »
Με τη δύναμη της σκέψης μαϊμούδες ελέγχουν τα εικονικά χέρια τους
Ελπίδες μερικής αποκατάστασης της κινητικότητας των ασθενών με ολική ή μερική παράλυση άκρων δημιουργεί το επίτευγμα αμερικανών ερευνητών, οι οποίοι κατάφεραν να διδάξουν πειραματόζωα να ελέγχουν με την σκέψη τους τις κινήσεις εικονικών χεριών, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. »
Μάθετε μια ξένη γλώσσα και γλιτώστε απ' την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ
Τα άτομα που μιλάνε τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα, εκτός από την μητρική τους, αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology. »
Πειραματική συσκευή αποκαθιστά εν μέρει τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης
Θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πειραματική δοκιμή συσκευής η οποία μπορεί εν μέρει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης σε ασθενείς που έχουν υποστεί σοβαρό τραυματισμό στον νωτιαίο μυελό. »
Δικαστική δικαίωση της Bayer για τα αντισυλληπτικά 4ης γενιάς
Δικαιώθηκε η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Bayer από την ελβετική δικαιοσύνη στη δικαστική διαμάχη που είχε με οικογένεια 22χρονης γυναίκας, η οποία υπέστη πνευμονική εμβολη μετά την χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού Yasmin, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.
»
Τέλος στα γυαλιά πρεσβυωπίας με εμφύτευση δακτυλίου στα μάτια
Οριστική διόρθωση της πρεσβυωπίας προσφέρει η εμφύτευση στο μάτι ενός μικροσκοπικού ενδοκερατοειδικού δακτυλίου (KAMRA) o οποίος διορθώνει την όραση, τόσο για κοντά όσο και για ενδιάμεσες αποστάσεις χωρίς να επηρεάζει την μακρινή όραση. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: