Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Προσοχή στις επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών από μη ιατρικό προσωπικό
Η Διεθνής Οργάνωση Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (International Society of Hair Restoration Surgery - ISHRS) σε επίσημη ανακοίνωση της, εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού αναφορικά με τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό μη αδειοδοτημένου προσωπικού (μη-Ιατροί) που εκτελούν ιατρικές πράξεις στις επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών, θέτοντας έτσι τους ασθενείς σε μεγάλο ρίσκο. »
Ήπια γνωστική δυσλειτουργία παρουσιάζουν οι ασθενείς με νόσο του Crohn
Οι ασθενείς με νόσο του Crohn έχουν συχνά ήπια γνωστική δυσλειτουργία συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν υποφέρουν από τη νόσο, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο United European Gastroenterology Journal. »
Η δομή του εγκεφάλου διαφέρει ανάλογα με την προσωπικότητα
Διαφορετικές εγκεφαλικές δομές έχουν οι άνθρωποι ανάλογα με τον τύπο της προσωπικότητάς τους, διαπιστωνει διεθνής μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Social Cognitive and Affective Neuroscience. »
Η πρόωρη εμμηναρχή συντελεί και σε πρόωρη εμμηνόπαυση
Αυξημένο κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης έχουν τα κορίτσια που επίσης είχαν πρόωρη εμμηναρχή, δηλαδή σε ηλικία 11 ετών ή και νωρίτερα, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Human Reproduction. »
Νέα θεραπεία βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση ασθενών με καρκίνο παγκρέατος
Ένας νέος συνδυασμός φαρμάκων φαίνεται να βελτιώνει σημαντικά τις προοπτικές επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet. »
Ο διαβήτης κύησης αυξάνει τον κίνδυνο επιλόχειου κατάθλιψης
Ο διαβήτης κύησης και το προηγούμενο ιστορικό κατάθλιψης αυξάνει τον κίνδυνο για τις γυναίκες που γίνονται πρώτη φορά μητέρες να εκδηλώσουν επιλόχειο κατάθλιψη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Depression and Anxiety. »
Φυσική ορμόνη επιδρά στον εγκέφαλο τονώνοντας την ερωτική επιθυμία
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η φυσική ορμόνη κισπεπτίνη, μπορεί να ενισχύσει τη δραστηριότητα σε εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με το συναίσθημα και την ερωτική επιθυμία. Αυτό πρακτικά δημιουργεί ελπίδες ότι ίσως μελλοντικά μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων ψυχοσεξουαλικών προβλημάτων. »
Χημική ουσία που εμπεριέχεται σε πολλά προϊόντα ίσως είναι καρκινογόνος
Το διοξείδιο του τιτανίου, γνωστό και ως Ε171, που χρησιμοποιείται ευρέως σε οδοντόπαστες, τρόφιμα και άλλα προϊόντα, μπορεί να είναι καρκινογόνο, σύμφωνα με γαλλική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports. »
Μελέτη εξηγεί γιατί μας πιάνει υπνηλία όταν είμαστε άρρωστοι
Είναι ήδη γνωστό ότι όταν είμαστε άρρωστοι αισθανόμαστε ταυτόχρονα μια ανεξήγητη υπνηλία και κόπωση. Αμερικανοί επιστήμονες δίνουν επιτέλους μια επιστημονική εξήγηση στο φαινόμενο. »
Τεράστιο το κοινωνικό-οικονομικό κόστος των εγκεφαλικών επεισοδίων
Το κοινωνικό-οικονομικό κόστος των εγκεφαλικών επεισοδίων αλλά και όλες οι καινοτόμες τεχνικές, υλικά και ιατρικές συσκευές που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων θα βρεθούν στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου Heart, Vessels & Stroke, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 27-29 Ιανουαρίου στην Αθήνα. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: