Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Βοιωτία: Ιατρική παρέμβαση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει ιατρικές παρεμβάσεις, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στους Δήμους Θήβας και Λιβαδειάς. »
Η νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου στο επίκεντρο διημερίδας
Με διήμερη επιστημονική συνάντηση με τίτλο: «Η νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου» η ΑΚΟΣ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) και γιορτάζει την πεντάχρονη διαδρομή της. »
Συνέδριο στελεχών των οργανώσεων ογκολογικών ασθενών στην Αθήνα
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) διοργανώνει, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4/2) το 1ο Συνέδριο στελεχών των Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών, με θέμα:
#WeCanICan: Εμπνέουμε, Εκπαιδεύουμε, Αναλαμβάνουμε Δράση »
Εφαρμογή για τη συμμόρφωση του ασθενή με τη φαρμακευτική αγωγή
Με ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης της Φαρμακοθεραπείας και της συμμόρφωσης των ασθενών με αυτή, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επιχειρεί για πρώτη φορά να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα της υγείας σήμερα. »
Δημόσιος διάλογος για τα εργασιακά δικαιώματα όσων ζουν με HIV/AIDS
Το Κέντρο Ζωής θέτει ως προτεραιότητα την ισότιμη πρόσβαση στην απασχόληση και εγκαινιάζει το νέο πρόγραμμα «Ισότητα στην Εργασία - Προάσπιση Εργασιακών Δικαιωμάτων όσων ζουν με HIV/AIDS», με τη σημαντική υποστήριξη του Open Society Foundations (OSF). »
Το Ωνάσειο σας καλεί να κάνετε μια στάση στο Μετρό για την καρδιά σας
Είναι δυνατόν να συναντήσουμε την Επιστήμη κυριολεκτικά…στο δρόμο μας; Ναι μέσα από το Mind the Lab στο Μετρό, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, όλη μέρα! Και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα είναι εκεί, στο Σταθμό του Συντάγματος. »
Σύστημα επιτρέπει την επικοινωνία σε άτομα με σύνδρομο εγκλεισμού
Ένα νέο σύστημα διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή επιτρέπει σε ασθενείς που πάσχουν από  σύνδρομο εγκλεισμού να επικοινωνήσουν για πρώτη φορά με τον έξω κόσμο. Η συσκευή δημιουργεί προσδοκίες ότι θα φέρει επανάσταση στις ζωές όσων ασθενών είναι ανίκανοι μέχρι σήμερα να έλθουν σε επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. »
Το χαμηλό κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο μειώνει το προσδόκιμο ζωής
Το χαμηλό κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο ενός ανθρώπου συνδέεται με σημαντικά μικρότερο προσδόκιμο ζωής και θα πρέπει να θεωρηθεί σημαντικός παράγοντας κινδύνου για διάφορες ασθένειες και για πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet. »
Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση
Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που δεν κοιμούνται επαρκώς αναφέρουν επίσης μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα και μικρότερη ικανοποίηση, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Menopause. »
Ανακαλύφθηκε νέος βιολογικός μηχανισμός προστασίας από τη νόσο Πάρκινσον
Ένα νέο βιολογικό μηχανισμό που φυσιολογικά διατηρεί και προστατεύει τον εγκέφαλο από τις βλάβες της γήρανσης ανακάλυψαν νορβηγοί ερευνητές. Πιστεύουν ότι το νέο αυτό εύρημα θα συμβάλλει μελλοντικά στην καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: