Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου στον Σύλλογο Πολυτέκνων Ανατολικής Αττικής
Ομάδα εθελοντών των Γιατρών του Κόσμου θα επισκεφθεί τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ανατολικής Αττικής στο πλαίσιο των προγραμμάτων οδοντιατρικής κάλυψης και παιδικών εμβολιασμών που υλοποιεί και φέτος η οργάνωση σε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. »
Αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα
Αύξηση στην συχνότητα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της έλλειψης ενημέρωσης των πολιτών. Ευθύνη για την δυσμενή αυτή εξέλιξη έχει και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το βάρος της παγκόσμιας ενημερωτικής καμπάνιας έχει πέσει στο AIDS, με αποτέλεσμα το κοινό να αγνοεί ότι η σύφιλη, η γονόρροια, τα χλαμύδια, ο έρπης των γεννητικών οργάνων και ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) αποτελούν εξίσου σοβαρές απειλές για την υγεία. »
Τι κινδύνους κρύβουν για την υγεία μας οι συσκευασμένες σαλάτες;
Οι συσκευασμένες σαλάτες ενδεχομένως να κρύβουν κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, καθώς βρετανική μελέτη διαπίστωσε ότι ενθαρρύνεται η παρουσία σαλμονέλας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Applied and Environmental Microbiology. »
Διαβήτης: Τι συμπτώματα έχει και πότε χρειάζεται η ινσουλίνη
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), η Βάια Λαμπαδιάρη, επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας - Διαβητολογίας στην Β' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Αττικόν», μας εξηγεί τί συμπτώματα έχει ο διαβήτης, πότε χρειάζεται ο ασθενής να κάνει θεραπεία με ινσουλίνη και πώς θα την κάνει σωστά. »
Δωρεάν εξετάσεις για τον ιό HIV και τις ιογενείς ηπατίτιδες
Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV και τις ιογενείς ηπατίτιδες Β και C, από την Παρασκευή 18 έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. »
Κίνδυνος επιληψίας για τα παιδιά των γυναικών με ρευματοειδή αρθρίτιδα
Οι γυναίκες που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, έχουν αυξημένη πιθανότητα να γεννήσουν παιδί που θα εκδηλώσει επιληψία, σύμφωνα με μελέτη δανών ειδικών που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology. »
Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι τραυματισμοί λόγω γιόγκα
Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι τραυματισμοί κατά την εξάσκηση γιόγκα, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων ατόμων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Orthopedic Journal of Sports Medicine. Η εκτέλεση των ασκήσεων γιόγκα υπό την καθοδήγηση έμπειρου γυμναστική κρίνεται σημαντική. »
Καλύτερο προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες που αργούν να κάνουν παιδί
Η ηλικία που μια γυναίκα θα κάνει το πρώτο παιδί της, καθώς και ο αριθμός των παιδιών που θα γεννήσει συνολικά επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής της, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Public Health. »
Πρωτεΐνες και προβιοτικά βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου
Η προσθήκη τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες ή προβιοτικά στη διατροφή των πασχόντων από διαβήτη, μπορεί να συντελέσει στον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στη Νέα Ορλεάνη. »
Η σωματική άσκηση προλαμβάνει και βελτιώνει την κατάθλιψη
Η σωματική άσκηση αποτελεί, για ορισμένους ανθρώπους, αποτελεσματική θεραπεία της κατάθλιψης, ενώ λειτουργεί ακόμη και προληπτικά, σύμφωνα με τρεις νέες έρευνες που δημοσιεύθηκαν αντίστοιχα στα επιστημονικά έντυπα Preventive Medicine, Journal of Psychiatric Research και Neuroscience and Behavioral Reviews. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: