Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Υπουργείο Υγεία: Προτεραιότητα η βαθμιαία κατάργηση όλων των ασυλικών δομών
Τις προτεραιότητες του αναφορικά με τον Τομέα της Ψυχικής Υγείας υπενθυμίζει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ειδική ομάδα εργασίας εργάζεται για τη σύνταξη σχεδίου νόμου για την μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας με στόχο να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση του οράματος του μετασχηματισμού όλων των ασυλικών δομών και η βαθμιαία κατάργησή τους. »
Οι ασθενείς με αρθρίτιδα πρέπει να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους
Δεδομένων των σημαντικών ελλείψεων που αντιμετωπίζει το εθνικό σύστημα υγείας σε δομές και έμψυχο δυναμικό αλλά και ότι στην Ελλάδα οι Ρευματικές Παθήσεις αποτελούν βασική αιτία αναπηρίας, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδα λέει στους ασθενείς «Δραστηριοποιήσου. Το μέλλον είναι στα χέρια σου». »
Πρωτοβουλία ενίσχυσης ευάλωτων ομάδων ακριτικών περιοχών της χώρας
Την ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και η άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέσω της προσφοράς, αλλά και της εκπαίδευσης, έχει ως στόχο η νέα πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ). »
Δωρεάν σπιρομετρήσεις και ενημέρωση για την ΧΑΠ σε Κάρπαθο και Αστυπάλαια
Η εκστρατεία «Αναπνέω» συνεχίζει τις επιτυχημένες δράσεις της για τρίτη χρονιά και φέτος το καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των ακριτικών νησιών προκειμένου να τους ενημερώσει για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και να πραγματοποιήσει δωρεάν σπιρομετρήσεις. Έτσι, η ομάδα του «Αναπνέω» επισκέφτηκε στις 23 και 24 Ιουλίου την Κάρπαθο και στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου την Αστυπάλαια. »
Πανελλήνιο συνέδριο για Διαβήτη, Μεταβολικό Σύνδρομο και Παχυσαρκία
Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας, διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της, στην Ερέτρια, στις 15 και 16 Οκτωβρίου, με στόχο να προωθεί τη γνώση και να ενθαρρύνει την έρευνα σχετικά με το Διαβήτη, τo Μεταβολικό Σύνδρομο και την Παχυσαρκία. »
Στις 13-16 Οκτωβρίου το 15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας
«O Ενσώματος Εαυτός στην Κοινωνία της Αποσύνδεσης - Σωματική Ψυχοθεραπεία 2016», είναι το φετινό θέμα του 15ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Σωματικής Ψυχοθεραπείας που συνδιοργανώνεται από την ΕΑΒΡ (European Association for Body Psychotherapy) και την ΠΕΣΩΨ (Πανελλήνια Ένωση Σωματικής Ψυχοθεραπείας) στην Αθήνα (στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ) από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου. »
Η περίμετρος της μέσης επηρεάζει την πιθανότητα καρκίνου του προστάτη
Αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν επιθετικό καρκίνο του προστάτη διατρέχουν οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνδρες με υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και μεγάλη περίμετρο μέσης, σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη μεγάλης κλίμακας, η οποία παρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για την Παχυσαρκία, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. »
Μπορείτε να καταλάβετε πότε λέει ψέματα το παιδί σας;
Ούτε μία στις δύο φορές δεν καταφέρνουν οι περισσότεροι γονείς να καταλάβουν αν το παιδί τους λέει ψέματα ή αλήθεια για κάτι που έχει συμβεί, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Law and Human Behavior. »
Η αξιοπρέπεια στο επίκεντρο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται σήμερα 10 Οκτωβρίου, και φέτος έχει ως κεντρικό μήνυμα την «Αξιοπρέπεια στην ψυχική υγεία - Ψυχολογικές πρώτες βοήθειες και Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας για όλους». »
AIDS: Χαμηλή η συχνότητα στα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε
Χαμηλή είναι η συχνότητα του AIDS στα παιδιά στην Ελλάδα, καθώς μόλις 21 είναι οι παιδιατρικοί ασθενείς με HIV λοίμωξη που βρίσκονται υπό παρακολούθηση, σήμερα, στην Μονάδα Παιδικού AIDS στο Νοσοκομείο Παίδων «H Αγία Σοφία». Ωστόσο, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Workshop Παιδιατρικής Ιολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, τόνισε την ανάγκη διατήρησης του καλού αυτού αποτελέσματος ανεξάρτητα από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: