Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Υποδόρια θεραπεία μια φορά το μήνα αλλάζει το τοπίο στην πολλαπλή σκλήρυνση
Ενθαρρυντικά είναι τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο φετινό 32ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Θεραπεία και την Έρευνα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ECTRIMS), στο Λονδίνο, αναφορικά με τον ρόλο της δακλιζουμάμπης στην πρόληψη των υποτροπών της νευροεκφυλιστικής αυτοάνοσης πάθησης. »
Απαγγελία του Όρκου του Ιπποκράτη και ιατρική ημερίδα στην Κω
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (ΔΙΙΚΩ) συνδιοργανώνουν σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κω (ΙΣΚΩ), την Τελετή Απαγγελίας του Όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 το απόγευμα. »
Προσφορά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για άνδρες
Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για άνδρες σε προνομιακή τιμή προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη. »
H υγειονομική περίθαλψη για την άνοια πρέπει να αναπροσαρμοστεί
Σε αλλαγή στον τομέα της φροντίδας των ατόμων με άνοια καλεί η φετινή Παγκόσμια Έκθεση για τη νόσο Αλτσχάιμερ, ώστε με συντονισμένη δράση να αυξηθεί η υγειονομική περίθαλψη των ασθενών σε όλο τον κόσμο. »
Σε πόσο χρόνο τα μικρόβια μολύνουν το φαγητό που έπεσε στο πάτωμα;
Mύθος αποδεικνύεται τελικά η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι αν κάτι φαγώσιμο πέσει στο πάτωμα, μολύνεται από μικρόβια μόνο αφότου έχουν περάσει πέντε δευτερόλεπτα. Στην πραγματικότητα, η τροφή μπορεί να μολυνθεί σχεδόν αμέσως, άσχετα με το πόσο γρήγορα θα το σηκώσει κανείς, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές. »
Ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα βελτιώνουν τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών
Τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα μπορούν να βελτιώσουν τις ικανότητες ανάγνωσης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, σύμφωνα με μικρή σουηδική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Child Psychology and Psychiatry. »
Το άγχος αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο
Το άγχος υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο στην περίπτωση των ανδρών, όχι όμως και των γυναικών, σύμφωνα με μεγάλη βρετανική έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας στη Βιέννη (17-20 Σεπτεμβρίου). »
Ποια βιταμίνη συμβάλλει στην καλή στύση;
Η στυτική δυσλειτουργία και οι παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος έχουν κοινούς παράγοντες που επιδρούν στην εμφάνισή τους όπως είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα αυξημένα λιπίδια, το κάπνισμα και ο διαβήτης. Τα χαμηλά επίπεδα 25-υδροξυβιταμίνης D [25(OH)D] έχουν συσχετιστεί με πολλές καρδιαγγειακές και μεταβολικές παθήσεις, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, το έμφραγμα και το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, ωστόσο λίγα είναι γνωστά αναφορικά με το πώς η έλλειψη αυτής της βιταμίνης συσχετίζεται με την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας. »
Προσφορά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη (15 Σεπτεμβρίου), το ΙΑΣΩ General προσφέρει βασικό πακέτο προληπτικού ελέγχου με δωρεάν κλινική εξέταση από Ουρολόγο και εξέταση PSA στην προνομιακή τιμή των 14€ καθώς και Free PSA (εάν κριθεί απαραίτητο) στην προνομιακή τιμή των 30€. »
Συζητήσεις για τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Ικαρία
Την πρόταση για την κατασκευή και οργάνωση του νέου τμήματος Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Ικαρίας συζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Σταμάτη Βαρδαρό και φορείς του νησιού. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: