Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
ΠΦΣ: Καθοριστικός ο ρόλος των φαρμακοποιών στην ορθή χρήση των αντιβιοτικών
Με αφορμή την σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τη χρήση των Αντιβιοτικών, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει πως όλοι οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της ενημέρωση του κοινού για την αποφυγή της υπερκατανάλωσης. »
Πρωτοποριακή επέμβαση αφαίρεσης εγκεφαλικού όγκου με τον ασθενή ξύπνιο
Μια πρωτοποριακή επέμβαση αφαίρεσης όγκου εγκεφάλου από τον αριστερό κροταφικό λοβό με τον ασθενή σε εγρήγορση, έγινε την Πέμπτη για πρώτη φορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). »
Το ανάστημα επηρεάζει την υγεία των γυναικών στην τρίτη ηλικία
Οι γυναίκες που έχουν ύψος πάνω από 1,72 εκατοστά, είναι πιθανότερο να έχουν χειρότερη σωματική και ψυχική υγεία σε ηλικία 75 ετών, σε σχέση με τις γυναίκες με ύψος κάτω από 1,58 εκατοστά, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στη Νέα Ορλεάνη. »
Δωρεάν εξετάσεις σε ασθενείς με ρευματικά νοσήματα από το Ωνάσειο
Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στα πλαίσια του κοινωφελή χαρακτήρα του, μετά από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις σε δέκα ασθενείς με ρευματικά νοσήματα το μήνα. »
Διήμερο συνέδριο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής
Διήμερο συνέδριο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής - Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Υγείας - Ιατρικής μαζί με την Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών-Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής - Ειδικό Κέντρο Αναπτυξιακής Ιατρικής στις 19 - 20 Νοεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». »
Διεθνές βραβείο για το ελληνικό πρόγραμμα «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μια σημαντική διάκριση για την ελληνική επιστημονική κοινότητα αποτελεί η βράβευση του Προγράμματος «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», από την Επιστημονική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA). »
Στις 8 Δεκεμβρίου το 1ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Δικαίου
Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αναγνωρίζοντας τον θεσμικό του ρόλο διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Δικαίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου. »
Δια βίου κίνδυνος ανευρύσματος κοιλιακής αορτής για τους καπνιστές
Διπλάσιο δια βίου κίνδυνο κοιλιακού ανευρύσματος διατρέχουν οι καπνιστές, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology. »
ΚΕΕΛΠΝΟ: Η συμβολή όλων μπορεί να διασώσει τα πολύτιμα αντιβιοτικά
Με αφορμή για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τη χρήση των Αντιβιοτικών, στις 18 Νοεμβρίου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σημειώνει ότι «διανύουμε την εποχή της Παν-αντοχής» και ζητά τη συμβολή όλων μας για να διασωθούν πολύτιμα αντιβιοτικά που μπορούν να σώσουν εκατομμύρια ζωές. »
Επιμορφωτικές ομιλίες στις φυλακές κατά του στιγματισμού των οροθετικών
Από το Κατάστημα Κράτησης Διαβατών ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου το πιλοτικό πρόγραμμα επιμορφωτικών ομιλίων του «Κέντρου Ζωής» για την υποστήριξη των ατόμων που ζουν με HIV/AIDS, με στόχο την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς και η πρόληψη νέων κρουσμάτων, η προστασία της δημόσιας υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των οροθετικών κρατουμένων. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: