Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Η έλλειψη ύπνου κάνει κακό στην υγεία της καρδιάς
Μόλις μια εβδομάδα με ελάχιστες ώρες βραδινού ύπνου μπορεί να συντελέσει σε βλάβες στην καρδιά, λόγω αύξησης της LDL (κακής) χοληστερόλης, υποστηρίζουν φινλανδοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports. »
Η ασπιρίνη μπορεί να βελτιώσει την επιβίωση ασθενών με καρκίνο
Οι πάσχοντες από καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού ή του προστάτη ενδεχομένως να έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης αν παίρνουν χαμηλής δοσολογίας ασπιρίνη, υποστηρίζουν ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο PLOS ONE. »
Η νιβολουμάμπη βελτιώνει την επιβίωση ασθενών με προχωρημένο μελάνωμα
Η δραστική ουσία νιβολουμάμπη συμβάλλει στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης των ασθενών με προηγμένου σταδίου μελάνωμα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας για την Έρευνα του Καρκίνου, στη Νέα Ορλεάνη. »
Αιματολογική εξέταση υπόσχεται έγκαιρη διάγνωση της νόσου Πάρκινσον
Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν την πρώτη, παγκοσμίως, εξέταση αίματος για έγκαιρη διάγνωση της νόσου Πάρκινσον και αισιοδοξούν ότι θα βοηθήσει την καλύτερη αντιμετώπιση της νευροεκφυλιστικής πάθησης. »
Πώς μπορούν τα παιδιά να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες;
Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ένα παιδί το ψυγείο και ανάμεσα σε μία πάστα, ένα μπωλ με φρούτα και μια φέτα ψωμί και τυρί να επιλέξει το μπωλ με τα φρούτα; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί αλλά απαιτείται πολύς χρόνος, μεγάλη επιμονή και υπομονή από τους γονείς και διαρκής εξοικείωση των παιδιών με όλα τα τρόφιμα και τις διαφορετικές ομάδες τροφίμων. »
Μύθοι και αλήθειες για το αλκοόλ και την οδήγηση
Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία θεωρεί χρέος της να ενημερώσει αυτές τις γιορτινές ημέρες όλους τους οδηγούς σχετικά με τη χρήση αλκοόλ κατά την οδήγηση. Συγκεκριμένα απαντά κατά πόσο ισχύουν ή όχι πέντε ευρέως διαδομένες απόψεις σχετικά το ποτό και τις οδηγικές μας ικανότητες. »
Πασχαλινό Τραπέζι: Απόλαυση χωρίς πολλές θερμίδες, φούσκωμα, δυσπεψία
Το δείπνο της Ανάστασης και το γεύμα της Λαμπρής γεμίζουν προσμονή, όχι μόνο αυτούς που τήρησαν τη Νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, αλλά και όσους νήστεψαν μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η μετάβαση, όμως, από τη νηστεία στην κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών θέλει προσοχή γιατί κρύβει κινδύνους. Διαλέξτε λοιπόν προσεκτικά τα τρόφιμα για το εορταστικό τραπέζι και φάτε έξυπνα ώστε να γλιτώσετε θερμίδες και δυσπεψία. »
Οι επιβιώσαντες παιδιατρικού καρκίνου αισθάνονται γερασμένοι
Οι νεαροί ενήλικες που έχουν επιβιώσει παιδιατρικού καρκίνου συχνά αισθάνονται ότι έχουν γεράσει πριν την ώρα τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the National Cancer Institute. »
Άγχος για τις επιδόσεις τους στα μαθηματικά έχουν τα κορίτσια
Σχεδόν σε όλο τον κόσμο τα κορίτσια έχουν σαφώς μεγαλύτερο άγχος για τις επιδόσεις τους στα μαθηματικά από ό,τι τα συνομήλικα αγόρια, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο PLoS One. »
Κίνδυνος άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ για τα άτομα με ροδόχρου ακμή
Οι άνθρωποι που πάσχουν από ροδόχρου ακμή αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας και συγκεκριμένα νόσου Αλτσχάιμερ, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης. Να σημειωθεί ότι προσφάτως άλλη μελέτη είχε συσχετίσει τη δερματική πάθηση με την εμφάνιση της νόσου Πάρκινσον. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: