Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Στην Κομοτηνή το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Με κεντρικό μήνυμα «Ανοίγουμε τους Ορίζοντες του Ελληνικού Φαρμακείου», οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στις 28 και 29 Μαΐου 2016, στην Κομοτηνή. »
Δωρεάν εξέταση και ενημέρωση για τις παθήσεις του θυρεοειδή αδένα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς (25 Μαΐου) το Τμήμα Θυρεοειδούς της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ευαισιθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τις παθήσεις του θυρεοειδή αδένα και τις σοβαρές επιπτώσεις τους στη σωματική και ψυχική υγεία των ασθενών. »
Εκδήλωση για τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου στην Καλαμάτα
Στο πλαίσιο εορτασμοού της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην Καλαμάτα. »
Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό από την Καρδιολογική Εταιρεία Β. Ελλάδος
Νέοι, παιδιά και άθληση, οφέλη για την υγεία, συνέπειες από την υπερβολική σωματική δραστηριότητα και την ενδεχόμενη λήψη «ουσιών», κατάλληλες προϋποθέσεις, καθώς επίσης πρόληψη από τα εμφράγματα και τις καρδιοπάθειες, αποτελούν το επίκεντρο της εκδήλωσης ενημέρωσης κοινού που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος στις 27 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. »
Εκδήλωση για την ασφάλεια στην θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ
Το Safe Water Sports διοργανώνει το Σάββατο 28 Μαΐου, 12:00 έως 14:00, στο συνεδριακό Κέντρο του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, εκδήλωση με θέμα «Η ασφάλεια στην θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ». »
Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τις ρευματικές παθήσεις
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας (ΕΙΡΕ), σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιεί την 24η ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Ρευματικές Παθήσεις: Ένα Μεγάλο Κοινωνικό Πρόβλημα», την Κυριακή 29 Μαΐου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». »
Ενημερωτική εκδήλωση για την «Ψωρίαση εφ’ όλης της Ύλης»
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια» πραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ψωρίαση εφ’ όλης της Ύλης» την Τετάρτη, 25 Μαΐου, στο πλαίσιο των δράσεών του για την πληροφόρηση των ασθενών, του οικογενειακού τους περιβάλλοντος αλλά και του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη νόσο. »
FDA: Έγκριση νέας θεραπείας για ασθενείς με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε μέσω διαδικασίας ταχείας αξιολόγησης το venetoclax, τον πρώτο αναστολέα της πρωτεΐνης BCL-2, σε μορφή δισκίων, για τη θεραπεία ασθενών με χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία (ΧΛΛ) με έλλειψη στο χρωμόσωμα 17p και οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον μία θεραπεία στο παρελθόν. »
Ωφέλιμο στην καρδιακή ανεπάρκεια το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης
Νέα δεδομένα από την μελέτη PARADIGM-HF δείχνουν ότι το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης προσφέρει σταθερά οφέλη στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια με μειωμένο κλάσμα εξώθησης (HFrEF), ακόμη και όταν οι ασθενείς θεωρούνταν κλινικά σταθεροί και ανεξάρτητα από την υποκείμενη θεραπεία. »
Πειραματική αντικαρκινική ανοσοθεραπεία αξιοποιεί τα μακροφάγα κύτταρα
Μια νέα μορφή ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου αναπτύσσουν Σουηδοί ερευνητές. Η μέθοδος βασίζεται στη δημιουργία αντισωμάτων που αναπρογραμματίζουν τα μακροφάγα κύτταρα στους όγκους, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς να μπορεί να αναγνωρίσει καλύτερα και να εξοντώσει αποτελεσματικότερα τα καρκινικά κύτταρα. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: