Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Κίνδυνος άγχους ή κατάθλιψης για τα παιδιά με καταπιεστικούς γονείς
Τα παιδιά που πιέζονται πολύ από τους γονείς τους να έχουν καλές σχολικές επιδόσεις είναι πιο επιρρεπή να εξελιχθούν σε άτομα που ασκούν υπερβολική αυτοκριτική ή να γίνουν αγχώδη και καταθλιπτικά άτομα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Personality. »
Τριάντα νέες γενετικές μεταλλάξεις σχετίζονται με τις ημικρανίες
Διεθνής επιστημονική ομάδα εντόπισε τριάντα νέες γενετικές μεταλλάξεις που συνδέονται άμεσα με τις ημικρανίες, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες θεραπευτικές προοπτικές. »
Πόσες προσπάθειες χρειάζονται για να σταματήσει κανείς το κάπνισμα;
Αν και ορισμένοι καταφέρνουν με μια προσπάθειας να «σβήσουν» το τσιγάρο από τη ζωή τους, ο μέσος καπνιστής χρειάζεται γύρω στις 30 προσπάθειες μέχρι να καταφέρει να σταματήσει επιτυχώς το κάπνισμα, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές. »
Κίνδυνος θανάτου μετά από έμφραγμα για τους ασθενείς με διαβήτη
Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη έχουν 50% μεγαλύτερο κίνδυνο να αποβιώσουν σε περίπτωση που υποστούν έμφραγμα, σε σχέση με όσους δεν πάσχουν από τη νόσο, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health. »
Η επαφή με τη φύση ωφελεί την ψυχική και σωματική υγεία
Μια βόλτα στο πάρκο αρκεί για να μειωθεί η κατάθλιψη καθώς και η αυξημένη ατηριακή πίεση του αίματος, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports. »
ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων δύο συμπληρωμάτων διατροφής
Στην ανάκληση των παρτίδων 150915, 010415 και 011015 των συμπληρωμάτων διατροφής MuscleCore Myocell 5 Phase Fruit Punch και Amix Hell’ NO2, λόγω παρουσίας της μη εγκεκριμένης ουσίας Agmatine Sulphate, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). »
Σώσε το δέρμα σου με τρία απλά βήματα
Η La Roche-Posay ευαισθητοποιεί το κοινό για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και την κατανόηση της ασφαλούς συμπεριφοράς στον ήλιο, δίνοντας έμφαση σε 3 βασικές δράσεις για την προστασία του δέρματος. »
Ενισχύστε τον «Στόχο» και άπορες γυναίκες στην πρόληψη του καρκίνου μαστού
Είναι γνωστή σε όλους μας η εκστρατεία «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους». Από το 2001, χάρη στους πόρους που αντλεί από τα διάσημα μπλουζάκια με σήμα το «Στόχο», έχει συγκεντρώσει και δαπανήσει περισσότερα από 1,2€ εκατ. για ενέργειες δωρεάν προληπτικών εξετάσεων. Παράλληλα, έχουν υλοποιηθεί δράσεις ενημέρωσης για την ασθένεια του καρκίνου του στήθους. »
Φήμες για επιλεκτικές πληρωμές προμηθευτών από τα νοσοκομεία
Κατ' επείγουσα επιστολή προς το υπουργείο Υγείας απέστειλε, σήμερα Παρασκευή, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) ζητώντας επίσημη απάντηση στις φήμες που κυκλοφορούν μεταξύ των εταιρειών του κλάδου, ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα προχωρήσουν σε κατά προτεραιότητα πληρωμές των εταιρειών φαρμάκου. »
Ημερίδα ενημέρωσης για την πρόληψη του δερματικού καρκίνου
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα «Οφέλη από τη χρήση της ολόσωμης χαρτογράφησης για την πρόληψη του δερματικού καρκίνου» διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, την Δευτέρα 27 Ιουνίου. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: