Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Δύο δόσεις και όχι τρεις του εμβολίου για τον ιό HPV συστήνει το CDC
Τα παιδιά 11 έως 14 ετών χρειάζονται μόνο δύο δόσεις του εμβολίου για τον ιό HPV, στελέχη του οποίου αυξάνουν τον κίνδυνο για εκδήλωση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αντί για τρεις δόσεις που συνιστώνταν έως τώρα. »
Η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα
Οι άνδρες που κοιμούνται πολύ λίγο ή πάρα πολύ, έχουν αυξημένη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα γονιμότητας, υποστήριξαν αμερικανοί ερευνητές στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, που διεξάγεται στο Βανκούβερ του Καναδά. »
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Εθνικό Δίκτυο Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας
Άνοιξε η διαδικασία εγγραφής και για επιπλέον τύπους και ομάδες ενδιαφερομένων, καλύπτοντας πλέον το σύνολο των πιθανά ενδιαφερόμενων για συμμετοχή σε κάποιον εκ των προκαθορισμένων οργανωτικών αξόνων του υπό διαμόρφωση ΔΗΥΥ (Δημόσιοι Φορείς, Ιδιωτικές Εταιρείες, Επιστημονικές Εταιρείες, Ερευνητικά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια, Ιδιωτικοί Πάροχοι Υπηρεσιών Φροντίδας Υγείας κ.α.). »
Οι σωστές διατροφικές συνήθειες βοηθούν στη θεραπεία της ψωρίασης
Η υγιεινή διατροφή, η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους και η πιστή εφαρμογή της θεραπευτικής αγωγής, αποτελούν το τρίπτυχο για την βέλτιστη διαχείριση της ψωρίασης και την επίτευξη δέρματος, απαλλαγμένου από τις χαρακτηριστικές επώδυνες βλάβες της δερματικής νόσου, όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, «Καλυψώ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης (29 Οκτωβρίου) και θέμα «Ο ρόλος της Διατροφής στην Ψωρίαση». »
Βακτήρια του εντέρου και του στόματος ενοχοποιούνται για τις ημικρανίες
Οι πάσχοντες από ημικρανία διαθέτουν στη στοματική τους κοιλότητα και στο γαστρεντερικό τους σύστημα περισσότερους μικροοργανισμούς που διασπούν γρήγορα τα νιτρικά άλατα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που διαπιστώνει σχέση διατροφής και των επώδυνων αυτών πονοκεφάλων. »
Στο φως νέοι γενετικοί παράγοντες που σχετίζονται με την πολλαπλή σκλήρυνση
Διεθνής ερευνητική ομάδα εντόπισε περίπου 200 γενετικούς παράγοντες που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής, στο Βανκούβερ του Καναδά. »
Αντικαταθλιπτικές ιδιότητες έχουν τα νεότερα αντιφλεγμονώδη φάρμακα
Τα νέα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την ψωρίαση και τη νόσο Crohn, ενδεχομένως στο μέλλον να μπορούν να χορηγούνται και για την αντιμετώπιση ορισμένων περιπτώσεων κατάθλιψης, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές που εντόπισαν σχέση ανοσοποιητικού συστήματος και ψυχικών διαταραχών. »
Οι στατίνες συχνά αλληλεπιδρούν με άλλα καρδιολογικά φάρμακα
Οι στατίνες που συνταγογραφούνται για τη μείωση της χοληστερόλης, μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα για τα καρδιακά νοσήματα. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος διευθέτησης του προβλήματος, σύμφωνα με νέες συστάσεις που εξέδωσε η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. »
Μικρός κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών στα έμβρυα μετά από υποβοηθούμενη γονιμοποίηση
Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες που αποκτούν παιδί με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ίσως είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν απογόνους με γενετικές ανωμαλίες εν συγκρίσει με εκείνες που συλλαμβάνουν φυσιολογικά, υποστηρίζουν αυστραλοί ερευνητές. »
Η άπνοια ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2
Η αποφρακτική άπνοια ύπνου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Sleep Medicine. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: