Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Καρκίνος Οισοφάγου: Νέο σύστημα αξιολόγησης βελτιώνει τη θεραπεία
Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο καρκίνος του οισοφάγου μπορεί να ταξινομηθεί σε τρεις διαφορετικούς υποτύπους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για εξατομικευμένες και στοχευμένες θεραπείες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο in Nature Genetics. »
Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και ενημέρωση μετά μουσικής για τον Διαβήτη
Η ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη - Κάρτα Διαβήτη» σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου, παρουσιάζουν την Ανδριάννα Μπαμπαλη σε μια μελωδική συναυλία, αφιερωμένη στην ενημέρωση, την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα». »
Με προσοχή η κατανάλωση αλκοόλ από άτομα με καρδιακή αρρυθμία
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η ηλικία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στα άτομα με κολπική μαρμαρυγή, αποφαίνεται σουηδική μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας στη Ρώμη. »
Ενημερωτική ημερίδα για τη νόσο Αλτσχάιμερ στο Πολεμικό Μουσείο
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου) η Εταιρεία Nόσου Alzheimer Αθηνών διοργάνωνει επιστημονική ημερίδα για το κοινό και διαδραστικά εργαστήρια για φροντιστές ασθενών, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. »
ΙΣΑ: Πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα ηπατίτιδας Α μετά την εξάντληση των εμβολίων
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ότι το απόθεμα του ΚΕΕΛΠΝΟ σε εμβόλια, για την ηπατίτιδα Α, εξαντλήθηκε το Μάιο, με αποτέλεσμα να πενταπλασιαστούν τα κρούσματα της νόσου τους τελευταίους μήνες. »
Περίπατος ευαισθητοποίησης για τις ρευματικές παθήσεις σε έξι πόλεις
Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών και Φίλων Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ» με τη συνεργασία του Δήμου Περιστερίου διοργανώνουν και φέτος το «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας», το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016, στο Άλσος Περιστερίου. »
Ο θηλασμός προστατεύει τις γυναίκες από τον θάνατο λόγω καρκίνου μαστού
Ο θηλασμός μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά στις γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, καθώς φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Breastfeeding Medicine. »
Αλλάξτε στυλ μαγειρικής και γλιτώστε από τον διαβήτη τύπου 2
Αλλάζοντας τον τρόπο που μαγειρεύετε μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetologia. »
Ελπίδες πρόληψης ή αναστροφής της ίνωσης στη νόσο του Crohn
Καναδοί ερευνητές έκαναν μια ανακάλυψη που μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέες θεραπείες της ίνωσης που εμφανίζουν οι ασθενείς με νόσο του Crohn, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Science Immunology. »
Έλλειψη ενός σημαντικού ενζύμου έχουν τα άτομα με αλκοολισμό
Έλλειψη ενός σημαντικού ενζύμου έχουν τα άτομα που έχουν εξάρτηση από το αλκοόλ, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: