Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Διαδραστική πλατφόρμα αναδεικνύει τις επιπτώσεις της Πολλαπλής Σκλήρυνσης
Την αντιμετώπιση της σωματικής και συναισθηματικής επιβάρυνσης που προκαλεί η Πολλαπλή Σκλήρυνση, καθώς και της καθημερινής τους επίδρασης στους ανθρώπους που ζουν με τη νόσο, αλλά και σε εκείνους που επηρεάζονται από αυτή, έχει ως στόχο η διαδραστική πλατφόρμα «vs.MS». »
Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις εξέδωσε ο ΠΟΥ
Νέες κατευθυντηριες οδηγίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των λοιμώξεων πριν και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, εξέδωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Στις νέες οδηγίες που σκοπό έχουν να μειώσουν την εξάπλωση δυνητικά θανατηφόρων πολυανθεκτικών βακτηρίων σε νοσοκομεία και κλινικές σε όλο τον κόσμο, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η εμμονή στην καθαριότητα και στην υγιεινή είναι κρίσιμος παράγοντας, όπως και η προσεκτική χρήση αντιβιοτικών. »
Καθοριστικό το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο για τα χρόνια και λοιμώδη νοσήματα
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τα χρόνια και τα λοιμώδη νοσήματα, ενώ η οικονομική κρίση συνδέεται με την αύξηση των δεικτών θνησιμότητας, κυρίως από καρδιαγγειακά, νοσήματα, λοιμώξεις του αναπνευστικού, χρόνια ηπατοπάθεια, αυτοκτονίες και δολοφονίες, ενώ αυξημένη εμφανίζεται και η βρεφική θνησιμότητα. »
Εκλογή του Γ. Χαλούτσου στο συμβούλιο της Κοινής Δράσης 3 του EUnetHTA
Σημαντική διάκριση για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αποτέλεσε η εκλογή του υποδιευθυντή διοικητικού και προϊσταμένου του Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Κέντρου Γεωργίου Χαλούτσου, ως ενός από τα πέντε αιρετά μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κοινής Δράσης 3 (Joint Action 3) του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (EUnetHTA). »
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου το 3ο Athens Health Forum
Η PALLADIAN διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το ATHENS HEALTH FORUM, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στο N.J.V. Athens Plaza, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). »
Δωρεάν ελαστογραφίας του ήπατος σε ασθενείς με ηπατικά νοσήματα
Οι Ιογενείς Ηπατίτιδες χαρακτηρίζονται ως «σιωπηλή νόσος» λόγω της ασυμπτωματικής τους φύσης. Αποτελούν, όμως, ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, καθώς στην Ελλάδα ζουν περίπου 130.000-160.000 άνθρωποι με ενεργή χρόνια Ηπατίτιδα C, ενώ όσον αφορά στην Ηπατίτιδα Β, υπολογίζεται ότι περίπου το 2% - 3% του συνολικού πληθυσμού έχει έρθει σε επαφή με τον ιό. »
Η μοναξιά ίσως είναι παράγοντας κινδύνου εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ
Η μοναξιά είναι πιθανόν να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη νόσο Αλτσχάιμερ υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές βάσει στοιχείων που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο JAMA Psychiatry. »
Προγεννητικός έλεγχος του εμβρύου με τη βοήθεια του τεστ Παπανικολάου
Διεθνής επιστημονική ομάδα προτείνει μια νέα χρήση του τεστ Παπανικολάου στο πλαίσιο του προγεννητικού ελέγχου του εμβρυϊκού DNA, για την ανίχνευση καρκινικών κυττάρων, αλλά για τον έλεγχο πιθανών γενετικών προβλημάτων του εμβρύου και μάλιστα στο πρώτο στάδιο της κύησης. »
FDA: Έγκριση του pembrolizumab ως αρχική θεραπεία στον καρκίνο πνεύμονα
Την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έλαβε το pembrolizumab ως θεραπεία πρώτης γραμμής αντί της χημειοθεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα σε συγκεκριμένους ασθενείς. »
Εξομοιωτή μαγνητικού τομογράφου απέκτησε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία»
Με εξομοιωτή μαγνητικού τομογράφου εξοπλίστηκε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» με στόχο να συμβάλλει σημαντικά στην εξοικείωση των μικρών ασθενών, με τη διαδικασία της εξέτασης της μαγνητικής τομογραφίας. Μέσω της λειτουργίας του, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου με σκοπό την ψυχολογική τους προετοιμασία και εν τέλει την αποφυγή αναισθησίας. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: