Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Η έγκαιρη διάγνωση καθοριστική για τη σωστή θεραπεία του Λύκου
Παρόλο που με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει οριστική θεραπεία έχει γίνει τεράστια πρόοδος στην έγκαιρη διάγνωση του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου (ΣΕΛ), στον επιτυχή και αποτελεσματικό έλεγχο της νόσου και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των νοσούντων. »
Ευρείας χρήσης αναλγητικά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος
Η συχνή χρήση Μη Στεροειδών Αντιφλεγμονωδών Φαρμάκων (ΜΣΑΦ) για τη θεραπεία του πόνου και της φλεγμονής, αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος, σύμφωνα μεδιεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal. »
Μαγνητική κάψουλα υπόσχεται να απλοποιήσει την εξέταση του εντέρου
Αμερικανοί ερευνητές παρουσίασαν στην Digestive Disease Week στο Σικάγο μια μαγνητική κάψουλα που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που γίνεται η κολονοσκόπηση. Αν και προς το παρόν έχει δοκιμαστεί επιτυχώς μόνον σε χοίρους, οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2018. »
Επίσκεψη ισραηλινής υγειονομικής αποστολής στο ΓΝ «Παπαγεωργίου»
Σαράντα στελέχη του Ιατρικού Κέντρου Baruch Padeh από το Βόρειο Ισραήλ, επισκέφτηκαν την Τρίτη 9 Μαΐου το Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που διαθέτει. »
Το προϊόν Μeritene® Δύναμη & Τόνωση στην Ελλάδα
Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, με πολυετή εμπειρία και ηγετική θέση στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα παρουσίασε την εισαγωγή του προϊόντος Meritene® Δύναμη & Τόνωση στην ελληνική αγορά. »
Ενημερωτική εκδήλωση για την ψωρίαση στις γυναίκες
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ» και ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) σας προσκαλούν σε ανοιχτή εκδήλωση κοινού με θέμα «Ψωρίαση και Γυναίκα» από την ενημέρωση στη θεραπεία. »
Στη Θεσσαλονίκη το 66ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Καρδιοχειρουργικής-Αγγειοχειρουργική
Στη Θεσσαλονίκη από τις 11 – 14 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθούν το 66ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιοχειρουργικής-Αγγειοχειρουργικής (European Society of Cardio-Vascular and Endovascular Surgery) και το ετήσιο διεθνούς εμβέλειας ιατρικό συνέδριο LIVE 2017 του Ινστιτούτου Αγγειακών Παθήσεων που έχουν στόχο την καινοτομία και την Εκπαίδευση στα Αγγειακά και Καρδιοχειρουργικά Νοσήματα. »
Ολοκληρωμένος έλεγχος για στίγμα μεσογειακής αναιμίας
Το ΙΑΣΩ General, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας  (8 Μαΐου)  και στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων για την προβολή της αξίας της πρόληψης, προσφέρει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο για τη διάγνωση του στίγματος ή της ετερόζυγης β’ μεσογειακής αναιμίας. »
Ημερίδα για την «Εξειδικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση στην κατάθλιψη»
Επιστημονκή ημερίδα για την «Εξειδικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση στην κατάθλιψη» διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαΐου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών στο πλαίσιο των επιστημονικών εκδηλώσεων «Όταν η Φυσικοθεραπεία συνάντησε την Ψυχική Υγεία». »
Η συνδυαστική έκθεση στα διάφορα είδη ρύπανσης προάγει τον καρκίνο
Οι άνθρωποι που εκτίθενται συνδυαστικά σε διάφορα είδη ρύπανσης κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cancer. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: