Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Ξεκινά το 2ο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο για τον Φαρμακευτικό Τομέα
Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, το 2ο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο με θέμα «Η διαμορφούμενη διαφορετικότητα στην Ευρώπη και οι προκλήσεις για τον Φαρμακευτικό τομέα», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων 15 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. »
Πρόληψη πολλών καρκίνων της περιγεννητικής περιοχής με το εμβόλιο HPV
Ο εμβολιασμός των εφήβων πριν την έναρξη των σεξουαλικών σχέσεων είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της μόλυνσης από τον HPV, που συνδέεται με την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου στην πρωκτογεννητική περιοχή και στην εκδήλωση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες. Πολλές μέχρι τώρα σχετικές μελέτες, διεθνώς, έχουν δείξει άμεση σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και της πρόληψης του καρκίνου, από τη μόλυνση από τον HPV. »
Οι χρήστες ουσιών κρατούν το κλειδί για το τέλος της ηπατίτιδας C
Ειδικοί σε θέματα υγεία από όλο τον κόσμο κάνουν έκκληση για την άρση των περιορισμών στην πρόσβαση των ατόμων, που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, στις νέες θεραπείες για την ηπατίτιδα C. Όσο υφίστανται αυτοί οι περιορισμοί, ο στόχος για εξάλειψη της νόσου παραμένει ανέφικτος, λένε. »
Επιστημονική ημερίδα για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ) και σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 – 20:00, στον Πολυχώρο IANOS, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. »
Εβδομάδα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνός μετά τον καρκίνο του πνεύµονα. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 2013 εμφανίστηκαν 129,4 νέα περιστατικά καρκίνου ανά 100.000 πληθυσμού ενώ οι θάνατοι ήταν 20,7 ανά 100.000 πληθυσμού. Στην Ελλάδα  υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 3.244 άνδρες με τη νόσο σύµφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδοµένα από το Διεθνές Παρατηρητήριο για την Έρευνα του Καρκίνου του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας. Από το σύνολο των πασχόντων με καρκίνο του προστάτη κατέληξαν 1.821 άνδρες. »
Ορισμένα αντικαταθλιπτικά φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο καταγμάτων
Τα αντικαταθλιπτικά αποδυναμώνουν τα οστά, καθώς σύμφωνα με αμερικανική μελέτη τα άτομα που παίρνουν εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI) έχουν υψηλότερο κίνδυνο οστικών καταγμάτων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Nature Medicine. »
Η πασυχαρκία δρα προστατευτικά στην περίπτωση του νεφρικού καρκίνου
Η παχυσαρκία σχεδόν πάντα διπλασιάζει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου και επιδεινώνει το αποτέλεσμα για τον ασθενή. Όμως, υπάρχουν και εξαιρέσεις, καθώς ερευνητές του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Dana-Farber υποστηρίζουν ότι οι υπέρβαροι ασθενείς με προηγμένου σταδίου νεφρικό καρκίνο έχουν σημαντικά καλύτερη επιβίωση από εκείνους που είναι ελλιπές ή έχουν φυσιολογικό βάρος. »
Όσο νωρίτερα εκδηλώνεται ο διαβήτης, τόσο χειρότερη η καρδιακή υγεία
Όταν οι άνθρωποι εκδηλώνουν αρκετά νωρίς διαβήτη ενδεχομένως να έχουν και περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν καρδιακά προβλήματα στην μέση ηλικία, υποστηρίζουν γάλλοι ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο Journal of the American College of Cardiology. »
Καρκίνος Οισοφάγου: Νέο σύστημα αξιολόγησης βελτιώνει τη θεραπεία
Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο καρκίνος του οισοφάγου μπορεί να ταξινομηθεί σε τρεις διαφορετικούς υποτύπους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για εξατομικευμένες και στοχευμένες θεραπείες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο in Nature Genetics. »
Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και ενημέρωση μετά μουσικής για τον Διαβήτη
Η ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη - Κάρτα Διαβήτη» σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου, παρουσιάζουν την Ανδριάννα Μπαμπαλη σε μια μελωδική συναυλία, αφιερωμένη στην ενημέρωση, την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα». »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: