Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Τι άλλα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η πρωκτική ραγάδα;
Η πρωκτική ραγάδα αποτελεί ένα πολύ κοινό κλινικό πρόβλημα, με τη συχνότητα εμφάνισής της να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Μεταξύ των παθήσεων του ορθοπρωκτικού σωλήνα, η ραγάδα δακτυλίου, όπως επίσης ονομάζεται, συγκαταλέγεται στις πιο συχνά εμφανιζόμενες παθήσεις, μαζί με την αιμορροϊδοπάθεια, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. »
Τρεις απλοί τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας
Οι μεσήλικες που έχουν καταφέρει να μην είναι παχύσαρκοι, να μην έχουν υπέρταση και διαβήτη, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιακή ανεπάρκεια μετέπειτα, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JACC: Heart Failure. »
Πρωτεΐνη της νόσου Αλτσχάιμερ συσσωρεύεται και στην καρδιά των ασθενών
Το β-αμυλοειδές, μια πρωτεΐνη που σχηματίζει τις χαρακτηριστικές πλάκες στους εγκεφάλους των ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ, συσσωρεύεται και στην καρδιά των πασχόντων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American College of Cardiology. »
Νέα πολλά υποσχόμενη κλινική δοκιμή εμβολίου κατά του AIDS
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS πλησιάζει και το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NSID) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε στη Νότια Αφρική η μεγαλύτερη έως τώρα κλινικη δοκιμή εμβολίου κατά του AIDS. »
Βράβευση ελληνικής μελέτης στο Αμερικανικό Οφθαλμολογικό Συνέδριο
Το πρώτο βραβείο για ανακοίνωση στην διαθλαστική χειρουργική απονεμήθηκε σε ελληνική επιστημονική ομάδα στη διάρκεια του πρόσφατου, ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO 2016) το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα την καινοτομία. »
«Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση – Η ώρα της Ιατρικής Τεχνολογίας;» είναι το θέμα που πραγματεύεται το 9ο Πανευρωπαϊκό MedTech Forum 2016, που διοργανώνει η MedTech Europe, η κοινή έκφραση των δύο μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών Συνδέσμων κατασκευαστών Ιατροτεχνολογικών προϊόντων, EUCOMED (Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα) και EDMA (In-Vitro Διαγνωστικά), στις 30 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου 2016 στις Βρυξέλλες. »
Πρωινό περίπατο διοργανώνει ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» μας περιμένουμε όλους στις 10:30 π.μ. στο Άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη (απέναντι από τις στήλες του Ολυμπίου Διός) για να λάβουμε μέρος στον πρωινό περίπατο που διοργανώνει. »
Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες πρόσφερε η «Ανοιχτή Αγκαλιά»
Για 18η συνεχή χρονιά, 25 εθελοντές γιατροί όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτές, βρέθηκαν από τις 12 έως 17 Νοεμβρίου 2016 κοντά στους κατοίκους της Αστυπάλαιας και έκαναν δωρεάν εμβολιασμός στους ενήλικες για τον πνευμονιόκοκκο, ενώ εμβολιάστηκαν και τα παιδιά. »
Συνεργασία ΣΦΕΕ - Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων
Έχοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας τους τον άνθρωπο και στόχο την ουσιαστική προσφορά και κοινωνική αλληλεγγύη, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ) ένωσαν τις δυνάμεις τους σ’ ένα κοινό όραμα που συμβάλλει στη θεραπεία των κοινωνικών ανισοτήτων και ανοίγει την αγκαλιά του στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας. »
ΕΕ: Θετική γνωμοδότηση για νέα συνδυαστική θεραπεία για τον διαβήτη
Η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε θετική γνωμοδότηση για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας στον άπαξ ημερησίως χορηγούμενο συνδυασμό σταθερής αναλογίας της βασικής ινσουλίνης glargine 100 Units/mL και του αγωνιστή του υποδοχέα GLP-1, λιξισενατίδης. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: