Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
Σύμμαχος υγείας η παραδοσιακή κρητική διατροφή, αλλά την έχουμε ξεχάσει
Η παραδοσιακή κρητική διατροφή της δεκαετίας του 1960, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο πρόληψης ασθενειών και προαγωγής της υγείας, σύμφωνα με τον Ομότιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνη Καφάτο. »
Οι συντηρητικοί άνθρωποι νιώθουν περισσότερη αποστροφή για τα μικρόβια
Όσο πιο συντηρητική στάση ζωής, νοοτροπία και πολιτική ιδεολογία έχει ένας άνθρωπος, τόσο πιθανότερο είναι να νιώθει αποστροφή για τα μικρόβια, αλλά και για διάφορες άλλες καταστάσεις και διαπροσωπικές επαφές, που εκλαμβάνει ως απειλητικές, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PNAS. »
Η μητρική παχυσαρκία επηρεάζει τη βιολογική ηλικία του παιδιού
Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες με περιττά κιλά, έχουν μεγαλύτερη βιολογική ηλικία, σύμφωνα με βελγική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMC Medicine. »
Κέντρο Αναφοράς για τις αγγειακές δυσπλασίες αποκτά η Ελλάδα
Πρότυπο Κέντρο για τις αγγειακές δυσπλασίες θα λειτουργήσει στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, υπό την διεύθυνση του αγγειοχειρουργού Νίκου Παρασκευά και σε απευθείας συνεργασία με το Κέντρο Αγγειακών Δυσπλασιών του Πανεπιστημίου Lariboisiere στο Παρίσι. Έτσι η χώρα μας αποκτά πλέον Κέντρο Αναφοράς για τις αγγειακές δυσπλασίες, το οποίο θα παρέχει υψηλού επιπέδου διαγνωστικές και θεραπευτικές λύσεις, βάζοντας τέλος και στην ιατρική περιπλάνηση ασθενών που σχεδόν αναγκαστικά αναζητούσαν μέχρι σήμερα καταφύγιο στο εξωτερικό για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της σύνθετης νόσου. »
Eπιστημονική διημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη στην Αθήνα
H Παθολογική-Διαβητολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ General διοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης 2016: Από τη μητέρα και την κύηση, για το νεογνό, το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα, έως και την τρίτη ηλικία. Νεότερες θεραπείες στην καθημερινή κλινική πρακτική. Σύγχρονη στρατηγική για την πρόληψη επιπλοκών». »
Προσφέρετε λίγα εκατοστά από τα μαλλιά σας για το «Άλμα Ζωής» Αχαΐας
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο της εκδήλωσης Ζωής, Ελπίδας και Φωτός «Pink the City 2016», που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Αχαΐας «Άλμα Ζωής», θα διεξαχθεί παράλληλη ενέργεια από την Πρωτοβουλία «HAIR for HELP», την κίνηση εθελοντικής προσφοράς μαλλιών η οποία υποστηρίζεται από τις Κλινικές Μαλλιών Bergmann Kord. »
Ενημερωτική διάλεξη για τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας
Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και η Επιτροπή Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, διοργανώνουν ενημερωτική διάλεξη για τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη σημασία της διαδικασίας στην ανθρώπινη ζωή. »
Ημερίδα για την μετανάστευση και την ψυχική υγεία
Ημερίδα με θέμα Migration & Mental Health Awareness Day, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Amarilia στο Καβούρι, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου (09:00-14:00), στα πλαίσια του συνεδρίου «2nd Congress of Early Career Psychiatrists». »
Η Τεχνόπολη μετατρέπεται σε «κήπο της καινοτομίας» στην ψηφιακή υγεία
O «κήπος της καινοτομίας» στο χώρο της ψηφιακής υγείας θα «ανθίσει» για δυο απογεύματα στις 25 και 26 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Περισσότερες από 25 startups από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι εκεί, για να δείξουν –μέσα σε ένα πρωτότυπο και απόλυτα ταιριαστό με την περίπτωση περιβάλλον, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- και να περιγράψουν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο σε πρώτο πρόσωπο, πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην υγεία και την ευζωία μας. »
Ελπίδες για την θεραπευτική προφύλαξη της επεισοδιακής και χρόνιας ημικρανίας
Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία δύο μελετών σχετικά με την αντιμετώπιση της επεισοδιακής και χρόνιας ημικρανίας, με το πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα AMG 334 (erenumab), που παρουσιάστηκαν στο παρουσιάστηκαν στο 5ο Διεθνές Συνέδριο EHMTIC στη Γλασκόβη της Σκωτίας. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: