Αποτελέσματα αναζήτησης με λέξη κλειδί
ΕΕ: Έγκριση του nivolumab στη θεραπεία του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το nivolumab ως μονοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου της κεφαλής και του τραχήλου εκ πλακωδών κυττάρων (SCCHN) σε ενήλικες που εμφανίζουν εξέλιξη της νόσου κατά τη διάρκεια θεραπείας με βάση πλατινούχο σκεύασμα ή μετά από αυτή. »
Πρωτεΐνη αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες
Οι γυναίκες με αυξημένα επίπεδα μιας πρωτεΐνης στο αίμα τους ίσως διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology. »
Εντοπίστηκε ο πρώτος γενετικός τόπος που σχετίζεται με την ανορεξία
Τον πρώτο γενετικό τόπο που σχετίζεται άμεσα με την ψυχογενή ανορεξία εντόπισαν αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν. Η μελέτη παρέχει επίσης και ενδείξεις ότι η εν λόγω διατροφική διαταραχή μπορεί να έχει μεταβολικές ρίζες. »
Το χαμηλό σωματικό βάρος δεν αυξάνει τον κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ
Τα αδύνατα άτομα δεν διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ, αποφαίνεται μεγάλη μελέτη που έγινε στη Δανία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. »
Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας: Ο κόσμος ενώνεται όταν οι άνθρωποι χαμογελούν
Την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας διοργανώνει φέτος στις 15 Μαΐου η Παγκόσμια Ορθοδοντική Ομοσπονδία (World Federation of Orthodontists, WFO), σε μια προσπάθεια να αυξήσει την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη που παρέχει στην υγεία η άμεση διόρθωση των προβλημάτων κακής σύγκλεισης των δοντιών. »
Το Ίδρυμα και το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» τίμησαν το νοσηλευτικό προσωπικό
Το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης τίμησαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή, το Ίδρυμα Παπαγεωργίου και η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. »
Έλεγχος αναιμίας με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας
Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας, την Κυριακή 14 Μαΐου, γιορτάζει μαζί με όλες τις μητέρες και προσφέρει έναν έλεγχο αναιμίας στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ. »
Διημερίδα για τα «Νεότερα Δεδομένα στην Περιγεννητική Ιατρική»
Η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής (ΕΕΠΙ), στο πλαίσιο του επιστημονικού της έργου για τη συνεχιζόμενη επιμόρφωση του Ελληνικού Ιατρικού δυναμικού, διοργανώνει τη Διημερίδα «Νεότερα Δεδομένα στην Περιγεννητική Ιατρική» στις 13-14 Μαΐου 2017 στο Ναύπλιο. »
Belly Painting με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας
Το ΙΑΣΩ γιορτάζει ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, την Μητέρα, και προσκαλεί την Κυριακή 14 Μαΐου από τις 10.30 έως τις 16.00 στο ισόγειο της κλινικής ΙΑΣΩ, όλες τις μέλλουσες μανούλες για belly-painting σε συνεργασία με την MAC, μία από τις κορυφαίες εταιρείες καλλυντικών στο χώρο! »
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
Την 11η Εθελοντική Αιμοδοσία του διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, τη Δευτέρα 15 Μαΐου στο κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη 39, στο Πειραιά (3ος όροφος) τις ώρες 13:00-17:00. »


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: