Τηλεόραση
EPT1

To πρόγραμμα για τις 26/8/2019

06:50 Καλοκαιρινή Ενημέρωση Ενημέρωση
Kαθημερινή ενημερωτική εκπομπή που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Όσα συμβαίνουν, την ώρα που συμβαίνουν. Με απευθείας συνδέσεις, ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις και αναλύσεις, η ειδησεογραφική ομάδα της εκπομπής 'ξεκλειδώνει' τη μέρα.
08:00 Καλοκαιρινή Ενημέρωση Ενημέρωση
Kαθημερινή ενημερωτική εκπομπή που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Όσα συμβαίνουν, την ώρα που συμβαίνουν. Με απευθείας συνδέσεις, ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις και αναλύσεις, η ειδησεογραφική ομάδα της εκπομπής 'ξεκλειδώνει' τη μέρα.
10:00 Από Πέτρα και Χρόνο (Ε) Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Ναύπλιο. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας παραμένει ίδια. Τα σοκάκια, τα πλακόστρωτα, οι πλατείες είναι όπως τότε, στα χρόνια του Καποδίστρια και του Όθωνα. Εδώ και το Παλαμήδι, η φυλακή του Κολοκοτρώνη, εδώ σκοτώθηκε και ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.
10:30 Οι Δρόμοι του Θρύλου (Ε) Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Ακρόπολη. Σειρά ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής 2000. Μεγαλόπρεπα παλάτια, επιβλητικές ακροπόλεις, ναοί, κάστρα και βυζαντινά μοναστήρια είναι μόνο μερικά από τα αθάνατα δημιουργήματα της Ελλάδας.
11:05 Αθήνα Καλεί Μόσχα (Ε) Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: 1. Εθνικό Θέατρο - Θέατρο Βαχτάνγκοφ: Οιδίπους Τύραννος. Η Ταμίλα Κουλίεβα, σε Αθήνα, Μόσχα και Επίδαυρο, βρέθηκε στη διάρκεια των προβών ανάμεσα στους συντελεστές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Βαχτάνγκοφ, οι οποίοι συνέπραξαν για πρώτη φορά και ανέβασαν την τραγωδία του Σοφοκλή, 'Οιδίποδα Τύραννο' στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2016.
12:00 ΕΡΤ Ειδήσεις - Αθλητικά - Καιρός Ειδήσεις
Παρακολουθήστε τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο και ενημερωθείτε έγκαιρα και αντικειμενικά για τα σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας από την ειδησεογραφική ομάδα της ΕΡΤ.
13:00 Ταξιδεύοντας με τη Μάγια (Ε) Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Αιθιοπία - Τιγκράι. Η Μάγια Τσόκλη μάς ταξιδεύει στην επαρχία του Τιγκράι, τη βορειότερη της Αιθιοπίας που βρίσκεται στο κέντρο του Αφρικανού Κέρατος. Είναι ένας τόπος ιδιαίτερος, τόσο γεωφυσικά και κλιματικά, όσο και από πλευράς πολιτισμού και ιστορίας.
14:05 Γεύσεις από Ελλάδα (Ε) Ψυχαγωγία
Επεισόδιο: Κρόκος Κοζάνης. Η δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ' όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος. Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
14:45 Ένα Μήλο την Ημέρα (Ε) Ψυχαγωγία
Μια πρωτότυπη κωμική σειρά με θέμα τις διατροφικές μας συμπεριφορές και συνήθειες γεμάτη διαφορετικές προτάσεις για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, αλλάζοντας τη διατροφή μας και βάζοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση.
15:00 ΕΡΤ Ειδήσεις - Αθλητικά - Καιρός Ειδήσεις
Παρακολουθήστε τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο και ενημερωθείτε έγκαιρα και αντικειμενικά για τα σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας από την ειδησεογραφική ομάδα της ΕΡΤ.
16:00 Ιατρική και Λαϊκές Παραδόσεις - 3ος Κύκλος (Ε) Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Spain - Emergency Medicine In Canyons. Μια ειδική μονάδα που αποτελείται από γιατρούς, διασώστες και πιλότους παρεμβαίνουν καθημερινά στο εχθρικό περιβάλλον της Sierra de Guara. Οι ομάδες είναι μοναδικές, με την έννοια ότι οι γιατροί τους έχουν γίνει αθλητές canyoneering.
16:30 Ιατρική και Λαϊκές Παραδόσεις - 3ος Κύκλος (Ε) Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Γροιλανδία: Γιατροί στον πάγο. Σε περιβάλλον παγετώνων, ο Bernard ανακαλύπτει πώς να ασκεί την ιατρική σε ένα πολικό περιβάλλον: ποια είναι τα κόλπα για να αντισταθμίσει την έλλειψη τεχνικού εξοπλισμού, τον τρόπο πρόσβασης σε απομονωμένους πληθυσμούς και πώς να τους παρέχει την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη.
17:00 Μεγάλοι Ποταμοί (Ε) Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Κολοράντο, Μέρος B'. Φαράγγια, λίμνες, φράγματα: τριάντα εκατομμύρια άτομα εξαρτώνται από τα νερά του ποταμού και την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται απ' αυτόν. Σήμερα, όλοι αυτοί κινητοποιούνται για την προστασία του και τη διάσωση των φυσικών του πόρων.
18:00 ΕΡΤ Ειδήσεις - Δελτίο στη Νοηματική - Αθλητικά - Καιρός Ειδήσεις
Παρακολουθήστε το απογευματινό Δελτίο Ειδήσεων με όλες τις εξελίξεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Περιλαμβάνει πλήρες Αθλητικό Δελτίο, Ενημέρωση για τον Καιρό και το Δελτίο στη Νοηματική.
18:15 Καιρός για... ΕΡΤ Ειδήσεις
Παρακολουθήστε το δελτίο πρόγνωσης του καιρού.
18:30 Εντός Αττικής - 3ος Κύκλος (Ε) Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: 2. Βαρνάβας. Ο Χρήστος Ιερείδης επισκέπτεται ένα χωριό του μεγάλου χωριού της Αθήνας, το οποίο απέχει περίπου 40 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στα highlands της βορειοανατολικής Αττικής (υψόμετρο 613 μ.) και έχει άπλετη θέα προς κάθε κατεύθυνση.
18:45 Τραγούδια που Έγραψαν Ιστορία (Ε) Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Οι Λαχανάδες. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο τραγούδι 'Οι Λαχανάδες' (1934) του Βαγγέλη Παπάζογλου και πρώτη εκτέλεση του Στελλάκη Περπινιάδη και αναδεικνύει τις συνθήκες και τον τρόπο δημιουργίας του μέσα από τις εξομολογήσεις του γιου του, Γιώργη Παπάζογλου και πλούσιο αρχειακό υλικό.
19:20 Το Όνειρο της Κυριακής Ταινίες
Ελληνική ταινία. Δράμα παραγωγής 1970. Ένας τραγουδιστής ερωτεύεται την κόρη ενός διάσημου δικηγόρου, τον οποίο ο πατέρας του τραγουδιστή θεωρεί υπεύθυνο για το θάνατο της γυναίκας του, στην Κατοχή. Ο τραγουδιστής απομακρύνεται από την αγαπημένη του, ενώ εκείνη όταν μαθαίνει την ιστορία ζητάει εξηγήσεις από τον πατέρα της.
20:50 Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - Αθλητικά - Καιρός Ειδήσεις
Παρακολουθήστε τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο και ενημερωθείτε έγκαιρα και αντικειμενικά για τα σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας από την ειδησεογραφική ομάδα της ΕΡΤ.
22:00 Λούφα και Παραλλαγή (Ε) Σειρές
Επεισόδιο: 29. Η παρέα με τους ανταποκριτές ξυπνάει στην Εμμανουέλα πολιτικές 'ανησυχίες' που την οδηγούν σε μια παράτολμη ενέργεια. Στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων που εκφωνεί, καταγγέλλει στον ελληνικό λαό μια σφαγή αμάχων που έκαναν οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ.
23:00 Λούφα και Παραλλαγή (Ε) Σειρές
Επεισόδιο: 30. (Τελευταίο Α' Κύκλου). Ενώ το Πάσχα πλησιάζει, η επιχείρηση 'ταινία σεξ' ξεσκεπάζεται και όσοι συμμετείχαν σ' αυτήν τιμωρούνται με βαριά ποινή. Μαζί τους τιμωρείται και ο Καραμάνος επειδή κρατούσε ημερολόγιο στα ρώσικα.
00:00 ΕΡΤ Ειδήσεις - Αθλητικά - Καιρός Ειδήσεις
Παρακολουθήστε τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο και ενημερωθείτε έγκαιρα και αντικειμενικά για τα σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας από την ειδησεογραφική ομάδα της ΕΡΤ.
00:15 Η Ιστορία Πίσω από τον Μύθο Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Ποιός ήταν ο Ιησούς; Βηθλεέμ, Παλαιστίνη. Εκεί λένε πως γεννήθηκε ο Ιησούς σε έναν στάβλο στις 25 Δεκεμβρίου πριν από το έτος 1. Ο Ιησούς άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Με τα μηνύματά του ιδρύθηκε και ρίζωσε η χριστιανική θρησκεία. Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπήρξε, όμως τα γεγονότα της ζωής του παραμένουν άγνωστα.
01:10 Ιατρική και Λαϊκές Παραδόσεις - 3ος Κύκλος (Ε) Ντοκιμαντέρ
Σειρά ντοκιμαντέρ, Γαλλικής παραγωγής 2017. ια παγκόσμια περιοδεία στις αρχαίες ιατρικές πρακτικές και σε μαγευτικά τοπία. Ο Bernard Fontanille, γιατρός έκτακτης ανάγκης, ταξιδεύει στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη για να φροντίσει και να θεραπεύσει ανθρώπους και να απαλύνει τον πόνο τους.
02:05 Μεγάλοι Ποταμοί (Ε) Ντοκιμαντέρ
Ένα μαγευτικό ταξίδι στους μεγαλύτερους και πιο όμορφους ποταμούς του πλανήτη.
03:00 Η Ιστορία Πίσω από τον Μύθο (Ε) Ντοκιμαντέρ
Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας, 2016. Αυτά τα συναρπαστικά ντοκιμαντέρ επιχειρούν να ρίξουν άπλετο φως στα γεγονότα, αποκαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά, υπογραμμίζοντας την υποκρισία και τις απάτες. Ψάχνουν για τις κρυμμένες αλήθειες πίσω από τους μύθους.
04:00 Τραγούδια που Έγραψαν Ιστορία (Ε) Ντοκιμαντέρ
Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ με ελληνικά τραγούδια που έγραψαν ιστορία, το καθένα στο είδος του. Κάθε επεισόδιο ανιχνεύει το 'πορτρέτο' ενός τραγουδιού, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό και αρχειακό υλικό.
04:40 Εντός Αττικής (Ε) Ντοκιμαντέρ
Ελάτε να γνωρίσουμε - και να ξαναθυμηθούμε - τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο. Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.
04:50 Ταξιδεύοντας με τη Μάγια (Ε) Ντοκιμαντέρ
Ψάχνοντας για τις διαφορετικές πραγματικότητες που συνθέτουν τον κόσμο μας και για τα αρχέγονα ένστικτα που οδηγούν τους ανθρώπους, οι δρόμοι της εκπομπής μάς οδηγούν σε ενδιαφέροντες προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
One ChannelΟ νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
Κινηματογράφος
Τηλεόραση
Τι παίζει τώρα Ταινίες της ημέρας