Η τέχνη του ψησίματος

Τσικνοπέμπτη: Γευστικά μυστικά για καλοφαγάδες

Τσικνοπέμπτη: Γευστικά μυστικά για καλοφαγάδες
Η Τσικνοπέμπτη, αποτελεί την χαρά του έλληνα καλοφαγά! Είναι η ιδανική ευκαιρία για να βγάλετε την ψησταριά στην αυλή ή ακόμη και στη βεράντα, να καλέσετε φίλους και ...αφήστε τα κάρβουνα να καούν!

Στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί, διαβάστε τα μυστικά για καλό και υγιεινό ψήσιμο, αλλά και γευστικές προτάσεις που θα αλλάξουν το τραπέζι σας, αυτή την Τσικνοπέμπτη!

Κι ενώ τα κρεατικά έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές όπως λαχανικά, ψάρια και άλλα υλικά, εάν θέλετε φέτος να δώσετε μια πιο υγιεινή νότα, για εύκολα και γρήγορα πιάτα, αρκεί να ξέρετε την τέχνη του ψησίματος.

19 φωτογραφίες


Ναι στο αλκοόλ, αλλά με μέτρο

Την Τσικνοπέμπτη σίγουρα όλοι θα πιούμε ένα ποτηράκι. Προσοχή, όμως, γιατί το αλκοόλ όχι μόνο προσφέρει 'κενές' θερμίδες με την έννοια ότι δε συνοδεύονται από θρεπτικά στοιχεία, επιπλέον αυξάνει την όρεξη και μειώνει τις αντιστάσεις μας με αποτέλεσμα να τρώμε παραπάνω.

Αν λοιπόν πιείτε, προτιμήστε κρασί ή μπύρα που περιέχουν λιγότερο οινόπνευμα ή εναλλακτικά συνδυάστε το ποτό σας με σόδα ή αναψυκτικό με λίγες θερμίδες και κάντε το να διαρκέσει περισσότερο.

Ένα τρυκ για να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι να καταναλώνετε συγχρόνως νερό. Έτσι θα μετριάσετε την πρόσληψη και συγχρόνως θα αποφύγετε την αφυδάτωση που επιφέρει το οινόπνευμα.

Αν παίρνετε φάρμακα συμβουλευτείτε το γιατρό σας και διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες γιατί υπάρχει περίπτωση να αλληλεπιδρούν με το οινόπνευμα.

Ποτέ μην πίνετε με άδειο στομάχι και ποτέ μην οδηγείτε έχοντας πιει.

health.in.gr