Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Χαλβάς από ταχίνι: Υγιεινό γλυκό, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα

Μπορεί ένα γλυκό να είναι υγιεινό; Μπορεί να θεωρηθεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ημερήσιου διαιτολογίου; Στα ερωτήματα αυτά, οι περισσότεροι θα ήταν αρνητικοί. Βάζοντας όμως στο μικροσκόπιο ένα παραδοσιακό γλυκό όπως ο χαλβάς από ταχίνι, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.

Μπορεί ένα γλυκό να είναι υγιεινό; Μπορεί να θεωρηθεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ημερήσιου διαιτολογίου; Στα ερωτήματα αυτά, οι περισσότεροι θα ήταν αρνητικοί.

Σίγουρα το γλυκό δεν μπορεί να είναι αντίστοιχης θρεπτικής αξίας ενός φρούτου ή των λαχανικών, όπως θα επιθυμούσαν πολλοί. Βάζοντας όμως στο μικροσκόπιο ένα παραδοσιακό γλυκό όπως ο χαλβάς από ταχίνι, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.

Ο χαλβάς από ταχίνι αποτελείται κατά 60% από ταχίνι, ενώ το υπόλοιπο 40% αποτελείται κυρίως από γλυκόζη και όποιους ξηρούς καρπούς μπορεί να περιέχει η συνταγή. Το ταχίνι, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι 100% αλεσμένο σησάμι και διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του πολύτιμου αυτού σπόρου.

Έκτος λοιπόν από γλυκό, ο χαλβάς από ταχίνι μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο και θειαμίνη (μία βιταμίνη του συμπλέγματος Β) και ως μία καλή πηγή ψευδαργύρου, μαγνησίου και φυλλικού οξέος.

Επομένως, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο συμπλήρωμα στην καθημερινή διατροφή πολλών ανθρώπων, αφού συμβάλλει στην κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών σε θρεπτικά συστατικά τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, δεν φαίνεται να λαμβάνονται σε επαρκείς ποσότητες.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024