Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tο μπρόκολο

Tο μπρόκολο «ασπίδα προστασίας» από το έλκος στομάχου

Λονδίνο: Το γνωστό σε όλους μας μπρόκολο περιέχει μια ουσία η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανακάλυψη νέας θεραπείας κατά του βακτηρίου Helicobacter pylori, που είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση έλκους και καρκίνου του στομάχου, υποστηρίζει μελέτη αμερικανών ερευνητών.

Λονδίνο: Το γνωστό σε όλους μας μπρόκολο περιέχει μια ουσία η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανακάλυψη νέας θεραπείας κατά του βακτηρίου Helicobacter pylori, που είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση έλκους και καρκίνου του στομάχου. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ερευνών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και το Κρατικό Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.



Η ουσία σουλφαραφάνη, η οποία περιέχεται στα μπρόκολα, αποδείχθηκε ότι καταπολεμά ακόμη και ανθεκτικά στελέχη του Helicobacter pylori που αντιστέκονται στη συνήθη αντιβιοτική αγωγή.


Οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να παρακευάσουν ένα αποτελεσματικό σκεύασμα σουλφαραφάνης και θα ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές προκειμένου να αποδείξουν ότι η κατανάλωση μπρόκολου και άλλων λαχανικών που περιέχουν την εν λόγω ουσία μπορεί να φανεί χρήσιμη για την καταπολέμηση του Helicobacter pylori.



«Εφόσον οι περαιτέρω έρευνες αποδώσουν θετικά αποτελέσματα, θα πρόκειται περί μιας εξέλιξης που θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως» σημείωσε το μέλος της ερευνητικής ομάδας Δρ Τζεντ Φέιχι.


«Σήμερα υπολογίζεται ότι 80-90% των κατοίκων των αναπτυσσόμενων χωρών υποφέρει από λοίμωξη από το Helicobacter pylori. Παράλληλα, οι κακές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις χώρες αυτές δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στα κατάλληλα φάρμακα. Λόγω αυτών των δεδομένων, θα έχει μεγάλη σημασία αν καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τη λοίμωξη αυτή μέσω ενός συγκεκριμένου διαιτολόγιου» κατέληξε ο ίδιος.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024