Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μπρόκολο βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου

Το μπρόκολο βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου

Νέα Υόρκη:Είναι αποδεδειγμένο ότι η βρώση λαχανικών βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών, χωρίς όμως να είναι γνωστός ο τρόπος που τα τρόφιμα αυτά προάγουν την υγεία. Τώρα οι ερευνητές νομίζουν ότι έχουν ανακαλύψει πως ο οργανισμός χρησιμοποιεί, ένα λαχανικό τουλάχιστον, ως όπλο για την απειλή του καρκίνου.

Νέα Υόρκη:Είναι αποδεδειγμένο ότι η βρώση λαχανικών βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών, χωρίς όμως να είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο τα τρόφιμα αυτά προάγουν την υγεία. Τώρα οι ερευνητές νομίζουν ότι έχουν ανακαλύψει πώς ο οργανισμός χρησιμοποιεί ένα λαχανικό τουλάχιστον ως όπλο απέναντι στην απειλή του καρκίνου.


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ μελετούν τη δράση του μπρόκολου στα καρκινικά κύτταρα που εμφανίζονται στο ανθρώπινο στήθος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα συστατικά του λαχανικού μπορεί να κρύβουν το κλειδί για την αποφυγή του καρκίνου.


«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η ουσία DIM (διινδολυμεθάνιο), η οποία είναι συστατικό του μπρόκολου, έχει πολλαπλά κατασταλτική δράση στον καρκίνο του μαστού. Ενώ τα κύτταρα αναπτύσσονται, η DIM μπορεί να επιδράσει στον οργανισμό αποτρέποντας τα κακοήθη κύτταρα, τα οποία προέρχονται από διαίρεση και πολλαπλασιασμό, και παρεμποδίζοντας την εξάπλωση του καρκίνου» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Τσίμπο Χονγκ.


Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα οποία θα παρουσιαστούν αυτή την εβδομάδα σε συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας για την Κυτταρική Βιολογία στο Σαν Φρανσίσκο, η DIM προκαλεί το θάνατο των καρκινικών κυττάρων αυξάνοντας τα επίπεδα πρωτεΐνης που θανατώνει κύτταρα, μειώνοντας παράλληλα μια άλλη πρωτεΐνη που τα διατηρεί ζωντανά.


Ο Χονγκ πάντως δήλωσε ότι στο μέλλον οι έρευνες θα επικεντρωθούν στη διενέργεια του ακριβούς μηχανισμού της DIM.


Πηγή: Reuters

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024