Ειδήσεις από το χώρο της Υγείας

Τροφές βοηθούν την ανάπλαση των πνευμόνων των πρώην καπνιστών
Δύο τροφές αναδεικνύονται σε πολύτιμους συμμάχους των πρώην καπνιστών, στην διαδικασία της φυσικής διαδικασίας αποκατάστασης των βλαβών που προκαλεί το τσιγάρο στους πνεύμονες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο European Respiratory Journal. »
Τα ψάρια συντελούν σε καλύτερο ύπνο και υψηλότερο IQ
Τα παιδιά που τρώνε ψάρια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα κοιμούνται καλύτερα και έχουν επίσης δείκτης νοημοσύνης (IQ) τουλάχιστον τέσσερις μονάδες υψηλότερο, κατά μέσο όρο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports. »
Ποιο χριστουγεννιάτικο γλυκό έχει τις περισσότερες θερμίδες;
Τα Χριστούγεννα, τα γλυκά έχουν την τιμητική τους. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες κυριαρχούν σε όλα τα γιορτινά τραπέζια και κάμπτουν τις αντιστάσεις μας. Ποιο γλύκισμα έχει τις περισσότερες θερμίδες και πως θα «γλυκαθείτε» χωρίς να πάρετε κιλά; »
Διαβήτη και καρδιακή νόσο προκαλεί στα παιδιά το έτοιμο φαγητό
Τα παιδιά που τρώνε συχνά έτοιμο πρόχειρο φαγητό ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Disease in Childhood. »
Η επιτυχία της δίαιτας εξαρτάται από τα γονίδια μας
Το διατροφικό σχήμα που ωθεί ένα άτομο να μένει αδύνατο και υγιές μπορεί να έχει εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα σ' έναν άλλον άνθρωπο, δείχνει αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Genetics. »
Καρκίνος μαστού: Τροφές αμβλύνουν τις παρενέργειες των θεραπειών
Η κατανάλωση προϊόντων σόγιας και σταυρανθών λαχανικών ενδεχομένως και σχετίζεται με μείωση των κοινών ανεπιθύμητων ενεργειών της θεραπείας του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Breast Cancer Research and Treatment. »
ΕΦΕΤ: Ανάκληση τροφίμων λόγω σαλμονέλας
Στην ανάκληση προϊόντων κρέατος στα οποία ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). »
Μελέτη του Χάρβαρντ απαντά ποια είναι η καλύτερη δίαιτα
Το να εστιάζουμε μόνο στις θερμίδες όταν πρόκειται για την απώλεια ή διατήρση του βάρους είναι λάθος. Πρέπει να προσέχουμε και την ποιότητα των τροφίμων, καθώς είναι καθοριστική για την επίτευξη υγιούς βάρους, αποφαίνεται μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. »
Πως θα αποφύγετε γρίπη, κρυολόγημα και ιώσεις τρώγοντας
Η διατροφή μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός μας τον χειμώνα για την προστασία μας από τη γρίπη, τις διάφορες ιώσεις και το κοινό κρυολόγημα. Η Δρ Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, εξηγεί πως θα βελτιώσουμε το ανοσοποιητικό σύστημά μας, ώστε να μειώσουμε τη συχνότητα αλλά και τη διάρκεια της γρίπης ή μίας εποχικής ίωσης. »
Πρόγραμμα διατροφής αντιστρέφει τον διαβήτη τύπου 2
Σχεδόν οι μισοί ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που έλαβαν μέρος σε διατροφικό πρόγραμμα, υπό ιατρική επίβλεψη, πέτυχαν αναστροφή της νόσου σε 12 μήνες, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Lancet. »