Ειδήσεις από το χώρο της Υγείας

Εντερικά βακτήρια μας προστατεύουν από την αλμυρή διατροφή
Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε ότι η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι μειώνει τον αριθμό των Γαλακτοβάκιλλων στο έντερο, στα ποντίκια και τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα την αύξηση των Th-17 ανοσοκυττάρων. »
Καρδιαγγειακή υγεία: Τι ρόλο παίζουν αλκοόλ και αριθμός γευμάτων
Στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας που διεξήχθη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, παρουσιάστηκαν νέα δεδομένα από τη μελέτη «ΚΟΡΙΝΘΙΑ», την επιδημιολογική μελέτη που διεξήγαγε η Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική υπό την επίβλεψη του καθηγητή Καρδιολογίας Δημήτρη Τούσουλη στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας σε περισσότερα από 2.000 άτομα. »
Φυτικό συστατικό μπλοκάρει τη γυναικεία γονιμότητα
Η έκθεση στο φυτοοιστρογόνο γενιστεΐνη πριν την σύλληψη επηρεάζει αρνητικά τη γυναικεία γονιμότητα και το αποτέλεσμα της κύησης, ανάλογα με την δοσολογία και την διάρκεια της έκθεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Reproductive Toxicology. »
Οι ξηροί καρποί ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου
Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών ενισχύει τις εγκεφαλικές συχνότητες που σχετίζονται με τη γνωστικότητα, την επούλωση, τη μάθηση, την μνήμη και άλλες καίριες εγκεφαλικές λειτουργίες. »
Χρ. Μπαρτσόκας: Ασπίδα κατά του διαβήτη η σωστή διατροφή
Παγκόσια Ημέρα κατά του Διαβήτη η 14η Νοεμβρίου και ο πρόεδρος της Ένωσης« Μαζί για το Παιδί», Χρήστος Μπαρτσόκας, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής μας μιλά για τον σακχαρώδη διαβήτη και για το πως η πρόληψη είναι η καλύτερη ασπίδα για την υγεία των παιδιών. »
Υγιεινή διατροφή και λιγότερο αλάτι «θεραπεύουν» την υπέρταση
Μειώνοντας το αλάτι και ακολουθώντας την δίαιτα DASH μπορείτε αποτελεσματικά να προλάβετε ή να διαχειριστείτε την υπέρταση, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο JACC: Cardiovascular Interventions. »
Τα μανιτάρια κρύβουν το «μυστικό» της αντιγήρανσης
Συγκεκριμένα είδη μανιταριών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε δύο αντιοξειδωτικές ουσίες, την γλουταθειόνη και εργοθειονεΐνη, οι οποίες μπορεί να αλλάξουν καθοριστικά τις θεραπείες αντιγήρανσης σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Food Chemistry. »
Ποια διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου παγκρέατος
Μια διατροφή με λίγα λιπαρά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των ηλικιωμένων γυναικών να εκδηλώσ καρκίνο του παγκρέατος, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of the National Cancer Institute. »
Ποια διατροφή μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής
Η δια βίου διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη φαίνεται να αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, όπως δείχνει πειραματική μελέτη που έγινε σε μύγες των φρούτων και δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications. »
Η υγιεινή διατροφή «όχημα» για υγιή γήρανση
Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει το «όχημά» μας για υγιή γηρατειά δείχνει βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Journals of Gerontology: Series A. »