Ειδήσεις από το χώρο της Υγείας

Το αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2
Η καταναλισκόμενη ποσότητα νατρίου ενδεχομένως να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 αλλά και λανθάνοντος αυτοάνοσου διαβήτη ενηλίκων, σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD), στη Λισσαβόνα. »
Καλύτερος έλεγχος του σακχάρου του αίματος με έξι γεύματα την ημέρα
Τα έξι γεύματα την ημέρα προσφέρουν καλύτερο έλεγχο του σακχάρου του αίματος στα άτομα με διαβήτη τύπου 2 ή πρόδιαβήτη, αντί των τριών, σύμφωνα με ελληνική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD), στη Λισσαβόνα. »
Η σωστή διατροφή εξίσου καλή με τα φάρμακα στην αντιμετώπιση της καούρας
Μια κατά κύριο λόγο φυτοφαγική διατροφή ενδεχομένως να προσφέρει την ίδια ανακούφιση με τα φάρμακα για την πάθηση σε άτομα που υποφέρουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δείχνει νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Otolaryngology--Head & Neck Surgery. »
Όσο πιο χορταστικό θεωρούμε ένα φαγητό τόσο λιγότερο τρώμε
Το πόσο χορταστικό πιστεύουμε ότι είναι ένα πιάτο επηρεάζει και την ποσότητα που θα φάμε, σύμφωνα με μικρή βρετανική μελέτη που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολογίας. »
Φάτε δημητριακά, αποφύγετε το κρέας και γλιτώστε από τον καρκίνο παχέος εντέρου
Η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Μάλιστα, ο κίνδυνος μειώνεται όσο αυξάνεται η κατανάλωση, δείχνει μελέτη που έγινε για λογαριασμό του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο (AICR) και του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνών για τον Καρκίνο (WCRF). »
Κίνδυνος διαβήτη για όσους τρώνε πολύ κόκκινο κρέας και πουλερικά
Αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη συνεπάγεται η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και πουλερικών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology. »
Σοκολάτα εμπλουτισμένη με ελαιόλαδο βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία
Ιταλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας εμπλουτισμένης με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθημερινά, βελτιώνει το καρδιαγγειακό προφίλ του ατόμου. »
Συστατικό του κακάο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του διαβήτη
Μια παλιά δοξασία υποστήριζε ότι τα γλυκά δεν είναι καλά για τους πάσχοντες από διαβήτη. Ωστόσο, μια νέα αμερικανική μελέτη έρχεται να αποδείξει το αντίθετο, αφού βασικό συστατικό πολλών γλυκισμάτων, το κακάο, αποδεικνύεται ικανό να βοηθήσει τον οργανισμό να παράγει περισσότερη ινσουλίνη. »
Μελέτη αλλάζει τη σχέση λιπαρών και υδατανθράκων με την υγεία της καρδιάς
Την ανάγκη αναθεώρησης των κατευθυντήριων οδηγιών που ισχύουν παγκοσμίως για τη διατροφή αναδεικνύουν νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, στη Βαρκελώνη. »
Πιο ωφέλιμη η μεσογειακή διατροφή για τους πλούσιους και τους μορφωμένους
Η μεσογειακή διατροφή ωφελεί την υγεία και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, αλλά μόνο στους ανθρώπους με υψηλό εισόδημα και μορφωτικό επίπεδο, υποστηρίζουν ιταλοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Epidemiology. »


 


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: