Ειδήσεις από το χώρο της Υγείας

Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα προστατεύουν τον εγκέφαλο από τη γήρανση
Δυο νέες μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Aging and Disease, επιβεβαιώνουν τη σχέση μεταξύ πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και της ακεραιότητας εγκεφαλικών δομών και γνωστικών ικανοτήτων, που είναι γνωστό ότι φθίνουν με την πάροδο της ηλικίας. »
Η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής αρρυθμίας
Η κατανάλωση σοκολάτας με μέτρο σχετίζεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο διάγνωσης κολπικής μαρμαρυγής, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Heart. »
Συγκεντρωθείτε στο φαγητό σας και χάστε βάρος χωρίς δίαιτα
Οι άνθρωποι που όταν τρώνε είναι συγκεντρωμένοι στην διαδικασία του φαγητού μπορούν όχι μόνο να χάσουν κιλά, αλλά και να μην τα ξαναπάρουν, υποστήριξαν αμερικανοί ερευνητές σε σχετική ανακοίνωση που έκαναν στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία, στο Πόρτο της Πορτογαλίας. »
Φρούτα και λαχανικά προλαμβάνουν την περιφερική αρτηριακή νόσο
Η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών βοηθά στην προστασία των κάτω άκρων από την εκδήλωση περιφερικής αρτηριοπάθειας, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology. »
Φάτε φρούτα και λαχανικά και μειώστε τις πιθανότητες παχυσαρκίας
Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά, μπορεί να παράσχει ουσιαστική προστασία έναντι της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ισπανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία, στο Πόρτο της Πορτογαλίας. »
Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από εννέα παθήσεις
Όσο περισσότερο κόκκινο κρέας τρώει κανείς, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από εννέα διαφορετικές παθήσεις, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ. »
Το γιαούρτι ενδυναμώνει τα οστά και προλαμβάνει την οστεοπόρωση
Οι ηλικιωμένοι που τρώνε καθημερινά γιαούρτι ενδυναμώνουν τα οστά τους και μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης οστεοπόρωσης, σύμφωνα με ιρλανδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Osteoporosis International. »
Γιατί η Εξατομικευμένη Διατροφή θωρακίζει τη σιλουέτα και την υγεία μας;
Γνωρίζατε ότι τα τρόφιμα ή τα θρεπτικά συστατικά γενικότερα επηρεάζουν την έκφραση της γενετικής πληροφορίας σε ένα άτομο και πως η γενετική σύνθεση του ατόμου επηρεάζει τον μεταβολισμό και την ανταπόκριση του σε θρεπτικά συστατικά και άλλα βιοδραστικά συστατικά των τροφίμων;  Και όμως, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ γονιδίων, διατροφής και υγείας, σχέση που μελετά η Διατροφογονιδιωματική Έρευνα, ως σκέλος της Επιγενετικής. »
Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μπορεί να κρύβει η κατανάλωση σούσι
Μπορεί το σούσι να έχει γίνει παγκόσμια γευστική μόδα, αλλά ενέχει και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, προειδοποιούν οι ειδικοί. Σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal Case Reports γιατροί από τη Λισαβόνα περιγράφουν την περίπτωση ενός 32χρονου Πορτογάλου που είχε παρασιτικές προνύμφες στα τοιχώματα του εντέρου του. »
Η διατροφή χωρίς γλουτένη ενέχει τον κίνδυνο παχυσαρκίας
Η αντικατάσταση βασικών τροφίμων με τροφές χωρίς γλουτένη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, υποστηρίζουν Ισπανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής. »


 


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: