Ειδήσεις από το χώρο της Υγείας

Καθαρά Δευτέρα: Απολαύστε το φαγητό και γλιτώστε θερμίδες
Η ιδέα και μόνο ότι μετά την Καθαρά Δευτέρα ακολουθεί η Νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής αρκεί για να μας οδηγήσει σε διατροφικές υπερβολές και να επιβαρύνει τη σιλουέτα μας. Τα σαρακοστιανά είναι τροφές υψηλής θρεπτικής αλλά και θερμιδικής αξίας, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αν θέλουμε να αποφύγουμε τις διατροφικές παγίδες των ημερών. »
Δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά εξασφαλίζουν μακροζωία
Η κατανάλωση 800 γραμμαρίων φρούτων και λαχανικών καθημερινά είναι ικανή να εξασφαλίσει περισσότερα χρόνια ζωής, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Epidemiology. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν καθημερινά να φάνε έστω και 400 γραμμάρια που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. »
Καθαρά Δευτέρα: Συμβουλές για ασφαλές και ποιοτικό σαρακοστιανό τραπέζι
Προσεκτική αναζήτηση για ποιοτικά σαρακοστιανά προϊόντα, συνιστούν οι ειδικοί ενόψει τους εορταστικού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας αλλά και της περιόδου της Σαρακοστής γενικότερα. Η οσμή και η εμφάνιση είναι τα δύο σημαντικά κριτήρια που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψιν ώστε να αγοράσει τα διάφορα θαλασσινά εδέσματα. »
Η βιταμίνη Β φαίνεται να μειώνει τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β σε υψηλές δοσολογίες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychological Medicine. »
Η βιταμίνη D όντως προστατεύει από κρυολόγημα, γρίπη και πνευμονία
Τα συμπληρώματα βιταμίνης D προστατεύουν από την πνευμονία, τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα, επιβεβαιώνει βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal. »
Η μεσογειακή διατροφή κάνει την HDL χοληστερόλη καλύτερη για την καρδιά
Η μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τα προστατευτικά για την καρδιά οφέλη της HDL («καλής») χοληστερόλης, σύμφωνα με ισπανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Circulation. »
Kινδύνους για την υγεία κρύβει η δίαιτα χωρίς γλουτένη
Τα άτομα που κάνουν δίαιτα ελεύθερη γλουτένης μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης σε αρσενικό και υδράργυρο, τοξικά μέταλλα που συντελούν στην εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων καρκίνου και νευρολογικών διαταραχών, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές. »
Αποκωδικοποιήθηκε το πλήρες γονιδίωμα της κινόα
Το γονιδίωμα της κινόα αποκωδικοποίησε ομάδα ερευνητών από τέσσερις ηπείρους, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Τέστερ του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Βασιλιάς Αμπντουλάχ (KAUST) της Σαουδικής Αραβίας. »
Έχετε δύο καλούς λόγους για να τρώτε δημητριακά ολικής άλεσης
Οι άνθρωποι που αντικαθιστούν τα κατεργασμένα δημητριακά με ολικής άλεσης πετυχαίνουν μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων, επειδή επιταχύνεται ο μεταβολισμός τους, ενώ βελτιώνουν και το εντερικό τους μικροβίωμα, σύμφωνα με δύο μελέτες που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. »
Φάτε σταφύλια και μειώστε τον κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ
Η τακτική κατανάλωση σταφυλιών μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος στη μάχη κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Experimental Gerontology. »


 


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: