Ειδήσεις από το χώρο της Υγείας

Ποιες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο
Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, λευκού ψωμιού και ροφημάτων με ζάχαρη αυξάνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στο παχύ έντερο, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Oncology. »
Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου προστάτη
Η μεσογειακή διατροφή μειώνεο τον κίνδυνο εκδήλωσης επιθετικής μορφής καρκίνου του προστάτη, ενώ λειτουργεί προστατευτικά και για όσους άνδρες ήδη νοσούν, σύμφωνα με ισπανική μελέτη. Παράλληλα αμερικανική έρευνα δείχνει ότι μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά φαίνεται να τροφοδοτεί τον καρκίνο του προστάτη. »
Το αλάτι κάνει κακό ακόμα και όταν δεν ανεβάζει την πίεση
Μια διατροφή πλούσια σε αλάτι δεν χρειάζεται να ανεβάζει την αρτηριακή πίεση για να θεωρείται επιβλαβής. Αμερικανική μελέτη δείχνει ότι το πολύ αλάτι κάνει κακό στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας αρνητικά τις πνευματικές μας επιδόσεις. »
Οι διαφημίσεις ωθούν τα παιδιά να φάνε ανθυγιεινά τρόφιμα
Οι έφηβοι που παρακολουθούν πάνω από τρεις ώρες τηλεόραση την ημέρα είναι πιθανότερο να καταναλώνουν περισσότερα σνακς και γενικά ανθυγιεινά τρόφιμα, σύμφωνα με μελέτη του Cancer Research UK. »
Διατροφή βελτιώνει τη χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων
Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να έχει θετική επίδραση στην χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων, συντελώντας σε συνολικά καλύτερη οστική υγεία.
»
Το ανθυγιεινό φαγητό κάνει επιθετικό το ανοσοποιητικό σύστημα
Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με τον ίδιο τρόπο σε μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και πολλές θερμίδες, όπως και σε μια βακτηριακή λοίμωξη, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cell. »
Η μεσογειακή διατροφή εγγύηση για υγιή γήρανση
Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν την υγεία και την ανεξαρτησίας τους, αποτρέποντας την ευθραυστότητα που συνεπάγεται το γήρας, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Geriatrics Society. »
Ποιούς ωφελεί περισσότερο η υγιεινή διατροφή
Αν και η υγιεινή διατροφή είναι καλή για όλους, όσοι έχουν γονίδια που τους θέτουν σε υψηλό κίνδυνο για παχυσαρκία, επωφελούνται περισσότερο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The BMJ. »
Εγκυμοσύνη: Τι να φάτε για να αποκτήσετε έξυπνα παιδιά
Οι γυναίκες που καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες χολίνης κατά τη διάρκεια της κύησης αυξάνουν τα γνωστικά οφέλη για τους απογόνους τους, σύμφωνα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology. »
Τα αλλαντικά αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Η κατανάλωση κατεργαμένων κρεάτων, όπως μπέικον, ζαμπόν και λουκάνικα, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού στις ηλικιωμένες γυναίκες, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Cancer. »