Ειδήσεις από το χώρο της Υγείας

Δεν προστατεύουν όλα τα φυτικά τρόφιμα εξίσου την υγεία της καρδιάς
Αν και εδώ και χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση πολλών φρούτων, λαχανικών και δημητριακών αποτρέπει την εκδήλωση καρδιακής νόσου, αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η επιλογή των λάθος υγιεινών τροφίμων μπορεί να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. »
Η ντομάτα μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωση καρκίνου του δέρματος
Η καθημερινή κατανάλωση ντομάτας φαίνεται να μειώνει στο μισό τον κίνδυνο εκδήλωσης δερματικών καρκίνων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports. »
Τα τεχνητά γλυκαντικά ένοχα για παχυσαρκία, καρδιακή νόσο και υπέρταση
Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μακροπρόθεσμα συντελούν σε αύξηση του σωματικού βάρους και  παχυσαρκία, υπέρταση και καρδιακή νόσο, σύμφωνα με καναδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο CMAJ (Canadian Medical Association Journal). »
Ποια τρόφιμα προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο;
Ζούμε σε μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες στον κόσμο και αυτό είναι ένα προνόμιο. Τα αντηλιακά είναι μία πρώτη ασπίδα προστασίας, ωστόσο η χρήση τους έχει αντενδείξεις και δεν φαίνεται να μπορεί να αντιμετωπίσει συνολικά το πρόβλημα. Η φύση λοιπόν έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία για την προστασία μας, παρέχοντάς μας έναν σημαντικό αριθμό τροφίμων που προστατεύουν από τον ήλιο. »
Ποτέ δεν είναι αργά για να φάμε υγιεινά και να ζήσουμε περισσότερο
Ποτέ δεν είναι αργά να επωφεληθεί κανείς από την υγιεινή διατροφή σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δείχνει ότι ακόμα και αν ξεκινήσει κανείς να τρώει σωστά κατά την μέση και τρίτη ηλικία, αποκομίζει περισσότερα χρόνια ζωής. »
Νόστιμες συνταγές για άτομα με Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου
«Νόστιμες συνταγές για πεπτικό με ...ευαισθησία» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Σεφ Ηλία Μαμαλάκη το οποίο απευθύνεται σε άτομα με Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου και του Ήπατος (ΙΦΝΕ). Το βιβλίο διανέμεται δωρέαν από το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας & Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ) και τον Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδος (HELLESC). »
Η πολλή ζάχαρη στην κύηση αυξάνει τον κίνδυνο αλλεργίας και άσθματος στο παιδί
Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στους απογόνους, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο European Respiratory Journal. »
Η φυτική πρωτεΐνη προστατεύει τις γυναίκες από την πρόωρη εμμηνόπαυση
Η αυξημένη κατανάλωση φυτικής πρωτεΐνης φαίνεται να προστατεύει τις γυναίκες από την πρόωρη εμμηνόπαυση και να παρατείνει την αναπαραγωγική τους λειτουργία, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology. »
Πολύ αλάτι και λίγο κάλιο καταναλώνουν οι Θεσσαλονικείς
Διπλάσια ποσότητα αλατιού, από τη συνιστώμενη, καταναλώνουν οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από ελληνικά και ξένα ακαδημαϊκά ιδρύματα και φορείς υγείας. Στην ίδια μελέτη διαπιστώνεται ότι, στον αντίποδα, η ευεργετική πρόσληψη καλίου είναι μικρότερη από την προτεινόμενη. »
Το ελαιόλαδο βοηθά τη μνήμη και προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βοηθά στη διατήρηση της μνήμης και της μαθησιακής ικανότητας, ενώ μειώνει τις παθολογοανατομικές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο, οι οποίες αποτελούν χαρακτηριστικό της νόσου Αλτσχάιμερ. »


 


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: