Ποιες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο
Και ποιες τον μειώνουν
Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, λευκού ψωμιού και ροφημάτων με ζάχαρη αυξάνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στο παχύ έντερο, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Oncology. »
Διατροφή βελτιώνει τη χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων
Πλούσια σε φυτικές ίνες
Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να έχει θετική επίδραση στην χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων, συντελώντας σε συνολικά καλύτερη οστική υγεία.
»
Διαβάστε επίσης - ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Το ανθυγιεινό φαγητό κάνει επιθετικό το ανοσοποιητικό σύστημα
Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με τον ίδιο τρόπο σε μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και πολλές θερμίδες, όπως και σε μια βακτηριακή λοίμωξη, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cell. »
Η μεσογειακή διατροφή εγγύηση για υγιή γήρανση
Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν την υγεία και την ανεξαρτησίας τους, αποτρέποντας την ευθραυστότητα που συνεπάγεται το γήρας, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Geriatrics Society. »
Ποιούς ωφελεί περισσότερο η υγιεινή διατροφή
Αν και η υγιεινή διατροφή είναι καλή για όλους, όσοι έχουν γονίδια που τους θέτουν σε υψηλό κίνδυνο για παχυσαρκία, επωφελούνται περισσότερο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The BMJ. »
Γιορτινό τραπέζι: Απόλαυση χωρίς φούσκωμα και περιττά κιλά
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά! Γιορτές συνυφασμένες στο μυαλό των Ελλήνων με τραπέζια γεμάτα υπέροχα γλυκά και αλμυρά εδέσματα. Αλλά επειδή είμαστε και λαός της υπερβολής, συνήθως μετά τα εορταστικά δείπνα οι περισσότεροι εξ ημών καταλήγουμε με δυσπεψία, φούσκωμα και φυσικά περιττά κιλά. Φέτος, ας απολαύσουμε τις γιορτές χωρίς ...παρενέργειες! »
Τα ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τον κίνδυνο γλαυκώματος
Η τακτική πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων φαίνεται να μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης γλαυκώματος, ενώ αντιθέτως τα υψηλά επίπεδα ολικών πολυακόρεστων λιπαρών οξέων αυξάνουν τον κίνδυνο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Ophthalmology. »
Τα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα
Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα βιοενεργό συστατικών των κερασιών είναι αποτελεσματική θεραπεία αλλά και προληπτική αγωγή κατά των διατροφικών σχημάτων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. »
Κουραμπιές vs Μελομακάρονο: Ποιο είναι πιο υγιεινό;
Λανθασμένα είναι η αντίληψη ότι το μελομακάρονο υπερέχει διατροφικά έναντι του κουραμπιέ γιατί το μελομακάρονο φτιάχνεται με μέλι, καρύδια και ελαιόλαδο, ενώ ο κουραμπιές με βούτυρο και ζάχαρη, σύμφωνα με την Δρ Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος. »
Ούρα: Πότε η αλλαγή στο χρώμα είναι ανησυχητική;
Η ούρηση αποτελεί καθημερινή ανάγκη και έχει ζωτική σημασία για την επιβίωση, καθώς συμβάλλει στην αποβολή τοξινών, υποπροϊόντων του μεταβολισμού και του περιττού νερού από τον οργανισμό. Πού οφείλεται όμως το χρώμα των ούρων και ποιοι παράγοντες μπορεί να το επηρεάσουν; »
Περισσότερες ειδήσεις