Πολύ αλάτι και λίγο κάλιο καταναλώνουν οι Θεσσαλονικείς
Σύμφωνα με τη μελέτη SING
Διπλάσια ποσότητα αλατιού, από τη συνιστώμενη, καταναλώνουν οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από ελληνικά και ξένα ακαδημαϊκά ιδρύματα και φορείς υγείας. Στην ίδια μελέτη διαπιστώνεται ότι, στον αντίποδα, η ευεργετική πρόσληψη καλίου είναι μικρότερη από την προτεινόμενη. »
Τα λαχανικά γίνονται πιο ελκυστικά όταν έχουν ευφάνταστες περιγραφές
Σύμφωνα με αμερικανικό πείραμα
Οι άνθρωποι είναι πιθανότερο να γεμίσουν το πιάτο τους με λαχανικά όταν αυτά έχουν ευφάνταστα ονόματα, αντί απλώς να περιγράφονται ως υγιεινά τρόφιμα, δείχνει αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Internal Medicine. »
Διαβάστε επίσης - ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Το φυτικής προέλευσης γάλα ανακόπτει την ανάπτυξη του παιδιού
Τα παιδιά που πίνουν γάλα φυτικής προέλευσης έχουν χαμηλότερο ανάστημα από εκείνα που πίνουν αγελαδινό, σύμφωνα καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. »
Μελέτη απαντά στο ερώτημα αν το λευκό ή το μαύρο ψωμί είναι πιο υγιεινό
Η επίπτωση του λευκού ή μαύρου ψωμιού στην υγεία του ανθρώπου εξαρτάται από τον οργανισμό του καθενός, σύμφωνα με ισραηλινή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cell Metabolism, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα ποιο είδος ψωμιού είναι υγιεινότερο. »
Γιατί τα ολόκληρα φρούτα είναι καλύτερα από τους χυμούς
Πολλές φορές θα έχετε αναρωτηθεί τι είναι καλύτερο για την υγεία σας, να φάτε το φρούτο ολόκληρο ή να το στύψετε και να πιείτε τον χυμό του; Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο BMJ, δίνει την απάντηση. »
Διατροφική αλλεργία στα οστρακοειδή έχουν συχνότερα οι άνθρωποι
Περίπου σε ένας στους 27 ανθρώπους (3,6%), παγκοσμίως, πάσχει από κάποια διατροφική αλλεργία με τη συχνότερη να αφορά στα οστρακοειδή, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology. »
Συμβουλές για γρήγορη διατροφική αποκατάσταση μετά από χολοκυστεκτομή
Γαστρεντερικά προβλήματα ενδέχεται να επιφέρει σε ένα ποσοστό ασθενών η λανθασμένη διατροφή μετά από την υποβολή σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης και γι’ αυτό η προσαρμογή στο σύνηθες διαιτολόγιο θα πρέπει να γίνεται σταδιακά. Προκειμένου να αποφευχθούν συμπτώματα όπως πόνος, φούσκωμα και διάρροια, τα λιπαρά και πικάντικα φαγητά θα πρέπει να αποφεύγονται για λίγο χρονικό διάστημα. »
Συγκεντρωθείτε στο φαγητό σας και χάστε βάρος χωρίς δίαιτα
Οι άνθρωποι που όταν τρώνε είναι συγκεντρωμένοι στην διαδικασία του φαγητού μπορούν όχι μόνο να χάσουν κιλά, αλλά και να μην τα ξαναπάρουν, υποστήριξαν αμερικανοί ερευνητές σε σχετική ανακοίνωση που έκαναν στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία, στο Πόρτο της Πορτογαλίας. »
Το γιαούρτι ενδυναμώνει τα οστά και προλαμβάνει την οστεοπόρωση
Οι ηλικιωμένοι που τρώνε καθημερινά γιαούρτι ενδυναμώνουν τα οστά τους και μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης οστεοπόρωσης, σύμφωνα με ιρλανδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Osteoporosis International. »
Γιατί η Εξατομικευμένη Διατροφή θωρακίζει τη σιλουέτα και την υγεία μας;
Γνωρίζατε ότι τα τρόφιμα ή τα θρεπτικά συστατικά γενικότερα επηρεάζουν την έκφραση της γενετικής πληροφορίας σε ένα άτομο και πως η γενετική σύνθεση του ατόμου επηρεάζει τον μεταβολισμό και την ανταπόκριση του σε θρεπτικά συστατικά και άλλα βιοδραστικά συστατικά των τροφίμων;  Και όμως, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ γονιδίων, διατροφής και υγείας, σχέση που μελετά η Διατροφογονιδιωματική Έρευνα, ως σκέλος της Επιγενετικής. »
Περισσότερες ειδήσεις


Λεξικό Ιατρικών όρων
Εισάγετε την λέξη που επιθυμείτε: