Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύστημα παρακολούθησης αυξάνει τη συμμόρφωση στη θεραπεία

Σύστημα παρακολούθησης αυξάνει τη συμμόρφωση στη θεραπεία

Η συμμόρφωση στη θεραπεία μπορεί να αυξηθεί με τη βοήθεια εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης ECOS που παρουσιάστηκαν στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας.

Η συμμόρφωση στη θεραπεία μπορεί να αυξηθεί με τη βοήθεια εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης ECOS που παρουσιάστηκαν στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, που διεξήχθη στις 14 -17 Σεπτεμβρίου 2017 στην Ουάσινγκτον.

Η μακροχρόνια, διεθνής πολυκεντρική μελέτη παρατήρησης ECOS σχεδιάστηκε με σκοπό να διερευνήσει το επίπεδο συμμόρφωσης και τα αποτελέσματα ανάπτυξης σε 2.417 παιδιά με διαταραχές ανάπτυξης που έλαβαν σωματοτροπίνη, χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένη συνεχή αξιολόγηση της συμμόρφωσης μέσω της συσκευής easypod.

Στην ECOS, τα επίπεδα συμμόρφωσης ήταν υψηλά καθόλη τη διάρκεια των πέντε ετών της θεραπείας, με 93,7% μέσο ποσοστό συμμόρφωσης κατά το πρώτο έτος και 87,2% μέσο ποσοστό συμμόρφωσης στα 3 πρώτα έτη. Με βάση την ατομική περίοδο παρακολούθησης κάθε ατόμου, η μέση συμμόρφωση ήταν 89,3%,ποσοστό που ισοδυναμούσε με <1 χαμένη ένεση ανά εβδομάδα κατά μέσο όρο, ανεξάρτητα από το εάν είχαν συνταγογραφηθεί 6 ή 7 εβδομαδιαίες ενέσεις.

Οι προηγούμενες μελέτες είχαν αξιολογήσει αυτό το επίπεδο συμμόρφωσης ως ανώτερο του ορίου «υψηλό» ή «καλό».

Συνολικά, τα δεδομένα υποδεικνύουν τη θετική συσχέτιση μεταξύ της συμμόρφωσης και των αποτελεσμάτων ανάπτυξης, υποστηρίζοντας έτσι την κλινική συνάφεια της παρακολούθησης της συμμόρφωσης.

«Η ηλεκτρονική συσκευή χορήγησης φαρμάκου, easypod, επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της συμμόρφωσης στις ενέσεις αυξητικής ορμόνης, εντός ενός κλινικού και ενός περιβάλλοντος πραγματικών συνθηκών, και έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει την υποβέλτιστη συμμόρφωση σε πρόωρο στάδιο και καθιστά δυνατή τη λήψη των κατάλληλων μέτρων», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Πήτερ Ντέιβις, από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

Ενώ ο καθηγητής Γιαν-Μααρτεν Βιτ από το Τμήμα Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Λέιντεν στην Ολλανδία και μέλος της επιστημονικής συντονιστικής επιτροπής της ECOS και επιστημονικός σύμβουλος στη μελέτη συμπλήρωσε ότι: «Η ECOS αποτελεί μία μελέτη ορόσημο καθώς τα ευρήματα προσφέρουν τα πρώτα στοιχεία ευρείας κλίμακας που υποδεικνύουν ότι η χρήση μίας πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Υγείας (eHealthplatform) μπορεί να έχει θετική επίδραση στη συμμόρφωση στη θεραπεία των διαταραχών ανάπτυξης. Τα δεδομένα αυτά προστίθενται στα ολοένα και περισσότερα στοιχεία ότι το easypod μπορεί να βοηθήσει τους ιατρούς στην αποτελεσματική παρακολούθηση της συμμόρφωσης στη θεραπεία αυξητικής ορμόνης με σκοπό τη βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων. Πράγματι, η παροχή πληροφοριών σε ασθενείς και γονείς/φροντιστές σχετικά με τη σημασία της συμμόρφωσης στα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια συζήτησης των στόχων της θεραπείας, μπορεί να βελτιώσει την επακόλουθη συμμόρφωση».

health.in.gr

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024