Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διεμφυλική γυναίκα μπόρεσε να θηλάσει το παιδί της με το γάλα της

Διεμφυλική γυναίκα μπόρεσε να θηλάσει το παιδί της με το γάλα της

Μια 30χρονη διεμφυλική γυναίκα είναι η πρώτη στον κόσμο, που έγινε επίσημα γνωστό στην Ιατρική ότι μπόρεσε να θηλάσει το μωρό της με το δικό της γάλα.

Μια 30χρονη διεμφυλική γυναίκα είναι η πρώτη στον κόσμο, που έγινε επίσημα γνωστό στην Ιατρική ότι μπόρεσε να θηλάσει το μωρό της με το δικό της γάλα.

Χάρη σε μια πειραματική θεραπεία που διήρκεσε τρεισήμιση μήνες και η οποία περιλάμβανε προγεστερόνη και οιστραδιόλη, δομπεριδόνη και τη διέγερση των μαστών μέσω αντλίας, η διεμφυλική γυναίκα κατάφερε να παράγει 227 γραμμάρια γάλα τη μέρα.

Για «πολύ σημαντικό επίτευγμα» έκαναν λόγο ενδοκρινολόγοι, προβλέποντας ότι η εν λόγω θεραπεία -αν αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική- θα γίνει δημοφιλής μεταξύ των διεμφυλικών γυναικών που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του θηλασμού.

Η συγκεκριμένη διεμφυλική λάμβανε θεραπεία ορμονών επί έξι χρόνια, προτού αρχίσει τη θεραπεία της γαλακτοφορίας. Με αυτό τον τρόπο, μπόρεσε να αποκτήσει πλήρως αναπτυγμένους μαστούς, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Όταν η σύντροφός της ήταν έγκυος πεντέμισι μηνών, αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον να θηλάσει η ίδια το παιδί που θα γεννιόταν, η διεμφυλική γυναίκα άρχισε θεραπεία στο Κέντρο Διεμφυλικής Ιατρικής και Χειρουργικής του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, ώστε να το κάνει εκείνη, σύμφωνα με το New Scientist και την εφημερίδα Guardian.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της θεραπείας, άρχισε να έχει τις πρώτες σταγόνες γάλακτος, εωσότου μετά από τρεις μήνες παρήγαγε πλέον 227 γραμμάρια καθημερινά. Μετά τη γέννηση του βρέφους, ήταν σε θέση να το θηλάσει αποκλειστικά επί έξι εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ο παιδίατρος διαβεβαίωσε ότι το βρέφος ήταν υγιές και αναπτυσσόταν κανονικά.

Επειδή ένα νεογνό κατά μέσο όρο καταναλώνει περίπου 500 γραμμάρια γάλακτος τη μέρα, μετά τις έξι εβδομάδες η διεμφυλική γυναίκα συμπλήρωσε τη διατροφή του με έτοιμο βρεφικό γάλα.

Προς το παρόν δεν έχει μελετηθεί επιστημονικά η σύσταση του γάλακτος της διεμφυλικής γυναίκας για να διαπιστωθεί αν έχει τα ίδια συστατικά με το γάλα μιας μη διεμφυλικής γυναίκας. Έτσι, όπως δήλωσε η Μαντλίν Ντόιτς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (και η ίδια είναι διεμφυλική), είναι πρόωρο η θεραπεία να τύχει ευρύτερης εφαρμογής, καθώς είναι ακόμη άγνωστες οι επιπτώσεις αυτού του γάλακτος στο βρέφος.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024