Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ημερίδα για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών

Ημερίδα για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών

Με στόχο την προσέγγιση του προβλήματος από κάθε πτυχή και την έγκυρη ενημέρωση ως προς την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, διοργανώνει το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ειδική επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για την ορθολογική χρήση των Αντιβιοτικών».

Με στόχο την προσέγγιση του προβλήματος από κάθε πτυχή και την έγκυρη ενημέρωση ως προς την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, διοργανώνει το Σάββατο 25 Νοεμβρίου (από 09:00 π.μ. έως 03:00 μ.μ.) στο Αμφιθέατρο ΕΝΗC (Μεσογείων 107) ειδική επιστημονική ημερίδα υπό τον γενικό τίτλο «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για την ορθολογική χρήση των Αντιβιοτικών».

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ως εισηγητές κορυφαίοι εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας, με έμφαση στη Λοιμωξιολογία, ενώ κεντρική ομιλήτρια θα είναι η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νοσημάτων, Dr. Andrea Ammon, η οποία πρωτοστατεί σε μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών. Η γερμανικής καταγωγής Dr Ammon, director of the European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) –πρόκειται, ουσιαστικά, για το ευρωπαϊκό ΚΕΕΛΠΝΟ- επισκέπτεται την Ελλάδα ειδικά για την επιστημονική ημερίδα.

Από τους εισηγητές θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, νεότερα στοιχεία για τις διαστάσεις που λαμβάνει η μη ορθολογική χρήση αντιβιοτικών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και καινοτόμες εφαρμογές για την πρόληψη νοσοκομειακών λοιμώξεων.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024