Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Eπιστημονική διημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη

H Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού σε συνεργασία με την Παθολογική-Διαβητολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ General διοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης 2017: Η Παθολογία συνεργάζεται και… περιποιεί το Σακχαρώδη Διαβήτη. Νεότερες θεραπευτικές θεωρήσεις στην καθημερινή κλινική πρακτική και στην πρόληψη των επιπλοκών».

H Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού σε συνεργασία με την Παθολογική-Διαβητολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ General διοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης 2017: Η Παθολογία συνεργάζεται και… περιποιεί το Σακχαρώδη Διαβήτη. Νεότερες θεραπευτικές θεωρήσεις στην καθημερινή κλινική πρακτική και στην πρόληψη των επιπλοκών», την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017στο Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα).

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά εμφάνισης και επίπτωσής του επί του πληθυσμού. Επιπλέον, οι πολλές και δυσάρεστες συν-νοσηρότητες που τον ακολουθούν παραμένουν σε πολύ υψηλά ποσοστά, απαιτώντας στενή συνεργασία ομάδας εξειδικευμένων ιατρών, νοσηλευτριών και καλή επικοινωνία με τον ασθενή για να μειωθούν.

Θέματα όπως το διαβητικό πόδι, η γονιμότητα και κύηση στο διαβήτη, ο καρκίνος, οι λοιμώξεις και οι εμβολιασμοί, το οπτικό, αναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα, η ρευματική αυτοανοσία και η παχυσαρκία στο διαβήτη θα συζητηθούν διεξοδικά στοχεύοντας στη σφαιρική και ολοκληρωμένη προσέγγιση της νόσου. Επίσης, θα παρουσιαστούν όλες οι νεότερες τεχνολογίες και τα συστήματα καταγραφής σακχάρου, η εξέλιξη στα συστήματα αντλιών έγχυσης, ο θεραπευτικός αλγόριθμος με τις νέες οδηγίες ΕΔΕ 2017, οι νεότερες ινσουλίνες, και οι σύγχρονες απόψεις αναφορικά με τις αντιλήψεις στη θεραπεία τόσο στοδιαβήτη τύπου 1 όσο και στον τύπου 2.

Επιστημονικός υπεύθυνος της Διημερίδας είναι ο Αντώνιος Λέπουρας, Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, διευθυντής Παθολογικής Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου ΙΑΣΩ General. Παράλληλα, θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων με θεματολογία που στοχεύει τόσο στις νεότερες θεραπείες όσο και στον τομέα της πρόληψης των επιπλοκών.

Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι ελεύθερη και θα χορηγηθούν16 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Η Διημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και επιστημονικός συνεργάτης είναι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

health.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024