Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις 13-14 Οκτωβρίου το 18ο Συμπόσιο Υπερηχοκαρδιογραφίας του Ωνασείου

Στις 13-14 Οκτωβρίου το 18ο Συμπόσιο Υπερηχοκαρδιογραφίας του Ωνασείου

Το Τμήμα Αναίμακτων Διαγνωστικών Μελετών σε συνεργασία με την Ένωση Επιστημονικού Προσωπικού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου διοργανώνει την ετήσια συνεδριακή του εκδήλωση με τίτλο Symposium on Echocardiology, που θα λάβει χώρα στις 13 - 14 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το Τμήμα Αναίμακτων Διαγνωστικών Μελετών σε συνεργασία με την Ένωση Επιστημονικού Προσωπικού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου διοργανώνει την ετήσια συνεδριακή του εκδήλωση με τίτλο Symposium on Echocardiology, που θα λάβει χώρα στις 13 – 14 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Πρόκειται για την 18η διαδοχική εκδήλωση με τη συγκεκριμενή θεματολογία και στοχεύει να συμβάλει στη συνεχιζόμενη καρδιολογική εκπαίδευση με επικαιροποίηση των δεδομένων που αφορούν την άσκηση της κλινικής καρδιολογίας με κατάλληλη χρήση της σύγχρονης υπερηχοκαρδιογραφίας.

Η ταχύτατη εξέλιξη, τόσο στην ιατρική τεχνολογία, όσο και στις κλινικές και επεμβατικές πρακτικές στις καρδιολογικές παθήσεις, καθιστούν επιβεβλημένη τη συστηματική ενημέρωση των θεραπόντων ιατρών που ασχολούνται με τις καρδιαγγειακές νόσους, αλλά και την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στην παροχή και χρήση των υπηρεσιών υγείας για την ορθολογική αξιοποίηση των επιστημονικών δεδομένων.

Στην επιστημονική αυτή εκδήλωση, ιδιαίτερη έμφαση κατά παράδοση δίνεται στην επισήμανση των διεθνών κατευθυντηρίων οδηγιών στην καρδιολογική πράξη, τόσο στην επαναδιατύπωση υπαρχουσών όσο και στην ενημέρωση για τις πρόσφατες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες που αφορούν στην κολπική μαρμαρυγή που αποτελεί επιδημιολογική μάστιγα της τελευταίας δεκαετίας με συστηματική ανάλυση της διαχείρισης της, τις ενδείξεις επαναιματώσεως (τοποθέτηση ενδοστεφανιαίων προθέσεων-stents είτε με καρδιοχειρουργικό bypass) στη στεφανιαία νόσο, τη σύγχρονη αντιμετώπιση των βαλβιδοπαθειών, την αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων της θωρακικής αορτής καθώς και τη διαχείριση των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια και μυοκαρδιοπάθειες.

Θα υπάρξει επίσημη συμμετοχή της Ομάδας Εργασίας Υπερηχοκαρδιογραφίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ενώ στους εισηγητές περιλαμβάνονται διακεκριμένοι καρδιολόγοι τόσο του ΕΣΥ όσο και Πανεπιστημιακών Κλινικών.

Η θεματική σύνθεση του συμποσίου στοχεύει τόσο στον ασκούντα καρδιολόγο όσο και στο νέο ειδικευόμενο, με κατάλληλο εύρος ώστε να καλύπτει τόσο την πρωτοβάθμια άσκηση της καρδιολογίας όσο και την πλέον εξειδικευμένη ενδονοσοκομειακή.

18th Symposium on Echocardiology
Ημερομηνία διεξαγωγής:
13 & 14 Οκτωβρίου 2017
Πού:
Ιδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο
Είσοδος:
Ελεύθερη
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
210 94 93 341
Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα:
www.onasseio.gr

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024