Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Animation: Δέκα γυναίκες περιγράφουν πώς είναι η ζωή με τον HIV [βίντεο]

Animation: Δέκα γυναίκες περιγράφουν πώς είναι η ζωή με τον HIV [βίντεο]

«Πώς το κόλλησα;», «Πώς θα το πω;», «Θα μπορέσω να κάνω παιδί;», είναι μερικές από τις πρώτες ανησυχίες που νιώθουν γυναίκες που μαθαίνουν ότι είναι θετικές στον ιό HIV. Αυτές και άλλες απορίες αποτυπώνονται στο animation «Με όπλα την αλληλεγγύη και το χαμόγελο» που δημιούργησαν από κοινού το Κέντρο Ζωής και το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

«Πώς το κόλλησα;», «Πώς θα το πω;», «Θα μπορέσω να κάνω παιδί;», είναι μερικές από τις πρώτες ανησυχίες που νιώθουν οι γυναίκες που μαθαίνουν ότι είναι θετικές στον ιό HIV. Αυτές και άλλες απορίες αποτυπώνονται στο animation «Με όπλα την αλληλεγγύη και το χαμόγελο» που δημιούργησαν από κοινού το Κέντρο Ζωής και το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Οι δύο φορείς συνεργάστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δημιουργώντας ένα εργαστήριο αυτοέκφρασης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δέκα γυναικών που ζουν με τον ΗΙV και το συντονισμό της δημιουργού Έλενας Παυλάκη.

Μέσα από το εργαστήριο, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας ένα πολύ δημιουργικό μέσο, όπως το animation, να εκφραστούν, αποτυπώνοντας με άμεσο και ειλικρινή τρόπο τους αρχικούς φόβους και τους προβληματισμους που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Στην πορεία του animation, κοιτώντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια ανθρώπων που ζητούν την αισιόδοξη ματιά μας, βλέπουμε πώς ένα υποστηρικτικό και αλληλέγγυο περιβάλλον, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, μπορούν να κάνουν το φόβο να δώσει τη θέση του στην ελπίδα, τη δύναμη και το χαμόγελο!

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής προβλήθηκαν στο πλαίσιο του Animasyros 10 το οποίο πραγματοποιήθηκε στις στη Σύρο (27/9-1/10), δίνοντας δύναμη στη φωνή των οροθετικών γυναικών.

Το Κέντρο Ζωής και το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση και τη δημιουργική έκφραση ως μέσα για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον HIV και το AIDS και για την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων.

health.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024