Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ειδική έκδοση για νέους γιατρούς εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Ειδική έκδοση για νέους γιατρούς εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους γιατρούς, παρουσία επιφανών προσωπικοτήτων από το χώρο της ιατρικής, της πολιτικής και του επιχειρείν της χώρας καθώς και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ειδικής έκδοσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών «Ιατρικό Εγκόλπιο: Προτρεπτικοί Λόγοι προς Νέους Ιατρούς» του Πάνου Π. Ζηρογιάννη.

Σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους γιατρούς, παρουσία επιφανών προσωπικοτήτων από το χώρο της ιατρικής, της πολιτικής και του επιχειρείν της χώρας καθώς και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ειδικής έκδοσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών «Ιατρικό Εγκόλπιο: Προτρεπτικοί Λόγοι προς Νέους Ιατρούς» του Πάνου Π. Ζηρογιάννη, προέδρου ΕΔΙΠ, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, την Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου.

Στην έκδοση παρουσιάζεται η αρχή της Ιατρικής επιστήμης στην αρχαία Ελλάδα, η εξέλιξή της από σημαντικούς γιατρούς και ερευνητές και τονίζεται η ηθική της επιστήμης κατά τον Ιπποκράτη που δεν πρέπει ποτέ να λησμονείται.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι Θεόδωρος Μουντοκαλάκης, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Φώτης Παυλάτος, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Λάζαρος Βλαδίμηρος, Ιατρός, Ιστορικός της Ιατρικής, Πάνος Αποστολίδης, Ιατρός, Συγγραφέας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Σ’ αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα και την κοινωνία μας συγκυρία, ο ιατρικός κόσμος καλείται να ορθώσει το ανάστημά του και να συνεχίσει να υπηρετεί με υπερηφάνεια τις αξίες της ιατρικής επιστήμης προς όφελος του ασθενή και της Δημόσιας Υγείας. Ο ιατροί της Αθήνας, παρά τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τη μάχη που δίνουν για την επαγγελματική και την οικονομική τους επιβίωση, ασκούν με αυταπάρνηση το ιατρικό τους λειτούργημα ενώ παράλληλα έχουν αναπτύξει ένα αξιόλογο κοινωνικό έργο -μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής -αποτελώντας παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Η ηθική του γιατρού, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπόκειται σε διαδικασίες έκπτωσης. Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να εξοπλίσουμε το γιατρό ,με ισχυρά ηθικά και δεοντολογικά κριτήρια, τα οποία θα τον καταστήσουν ικανό να αντιμετωπίζει επιτυχώς, τα όποια εμπόδια δημιουργεί η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ βράβευσαν συμβολικά τους εκπροσώπους των ειδικευόμενων στα νοσοκομεία της Αττικής, τιμώντας στο πρόσωπό τους, όλους τους νέους επιστήμονες της χώρας μας.

«Οι νέοι επιστήμονες αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο για τη χώρα μας. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ζούμε ένα πρωτόγνωρο μεταναστευτικό ρεύμα που αφορά το «πιο υψηλά’ εξειδικευμένο προσωπικό της χώρας. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για τη χώρα μας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσουμε τους νέους επιστήμονες στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Πατούλης.

health.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024