Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 22-24 Ιουνίου το Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας

Στις 22-24 Ιουνίου το Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας

Στις 22-24 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας «Cardio Cath» που έχει ως στόχο την παρουσίαση της καινοτομίας και την εκπαίδευση στην Επεμβατική Καρδιαγγειακή Ιατρική.

Στις 22-24 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας «Cardio Cath» που έχει ως στόχο την παρουσίαση της καινοτομίας και την εκπαίδευση στην Επεμβατική Καρδιαγγειακή Ιατρική.

Οργανωτές του συνεδρίου είναι ο καθηγητής Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Λάμπρος Μιχάλης, ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Τούτουζας και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης και προσκεκλημένος καθηγητής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δημήτριος Καρμπαλιώτης.

Στο τριήμερο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο στη Νήσο Ιωαννίνων έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές πάνω από 80 διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους για τα νεώτερα δεδομένα στη διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στο τομέα της Επεμβατικής Καρδιολογίας, αλλά και εν γένει των καρδιολογικών παθήσεων, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με τις εξελίξεις στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία με τη βοήθεια σύγχρονων επεμβατικών μεθόδων.

Περισσότερες από 12 ώρες θα αφιερωθούν στη ζωντανή προβολή επεμβάσεων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Αθηνών κατά την διάρκεια των οποίων θα γίνουν ευρείες συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων με βάση πραγματικά περιστατικά. Οι σύνεδροι επίσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικό αριθμό μαγνητοσκοπημένων περιστατικών από διάφορα νοσοκομεία της χώρας μας αλλά και κέντρα αριστείας του εξωτερικού, όπου θα παρουσιαστούν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην επεμβατική καρδιολογία.

Οι τεχνικές και τα περιστατικά που θα παρουσιαστούν καλύπτουν τη επεμβατική θεραπεία όλου του φάσματος των Καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ καινοτόμες τεχνικές θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Με την ευκαιρία του σημαντικού αυτού διεθνούς συνεδρίου αναδεικνύεται η σπουδαιότητα της Επεμβατικής Καρδιολογίας στη καθημερινή κλινική καρδιολογική πρακτική. Η επεμβατική καρδιαγγεική ιατρική, είναι συνυφασμένη με την καινοτομία και την εφαρμογή πρωτοπόρων θεραπευτικών μεθόδων που στόχο έχουν την ταχεία αποθεραπεία των ασθενών με αυξημένη αποτελεσματικότητα μείωση και ελάχιστες επιπλοκές. Στόχος επίσης είναι να συζητηθεί η δυνατότητα εφαρμογής όλων αυτών των νέων επεμβατικών διαγνωστικών μεθόδων ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν πολλαπλές συννοσηρότητες και επομένως οι νέες αυτές τεχνικές αποτελούν την μοναδική δυνατότητα θεραπείας.

Με την ευκαιρία του συνεδρίου θα διεξαχθεί το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με τίτλο «Η Οικονομία και η Ηθική στην Υγεία».

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Β’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πέραν των εισηγήσεων να συζητηθούν οι απόψεις και να απαντηθούν ερωτήματα των πολιτών, στα περίπλοκα ηθικά διλήμματα που δημιουργεί παγκόσμια το υψηλό κόστος της Ιατρικής σε συνδυασμό με την γήρανση του πληθυσμού και τις αυξημένες ανάγκες για υπηρεσίες Υγείας.

health.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024