Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέδριο για την «Επείγουσα Χειρουργική στον Κόσμο» στην Αθήνα

Συνέδριο για την «Επείγουσα Χειρουργική στον Κόσμο» στην Αθήνα

Από τις 26-28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το συνέδριο «Επείγουσα Χειρουργική στον Κόσμο» (Emergency Global Surgery), που διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών (ACS).

Από τις 26-28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το συνέδριο «Επείγουσα Χειρουργική στον Κόσμο» (Emergency Global Surgery), που διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών (ACS).
Στο συνέδριο θα μιλήσουν και θα διδάξουν κορυφαίοι χειρουργοί από όλο τον κόσμο, όπως, οι Καθηγητές Velmahos, Haider και Kaafarani από το Harvard, Degiannis από το Johannesburg, Schulick από Colorado, Litwin από U of Massachusetts, Hoballah, Faraj από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Beirut και Uranus από την Αυστρία. Επίσης συμμετέχει εκ μέρους των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων η επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας USAIS Dr. Jennifer Gurney.
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Διευθύντρια του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών Dr Patricia Turner.

Τα μαθήματα θα γίνουν στο Πειραματικό Χειρουργείο της ΕΛΠΕΝ.

O Governor του American College of Surgeons, καθηγητής της Χειρουργικής Δημήτρης Λινός δήλωσε: «Το Συνέδριο Emergency Global Surgery πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που πραγματοποιεί το Ελληνικό Τμήμα του ACS με επικεφαλής τους προέδρους Καθηγητές Ντίνο Κωνσταντινίδη και Γιώργο Τσουλφά. Η εκπαίδευση των νέων ιατρών στην Επείγουσα Χειρουργική, ιδίως σε περιόδους τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και φυσικών καταστροφών αποτελεί προτεραιότητα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών όπως φαίνεται τόσο από την παρουσία στην Ελλάδα της ηγεσίας του, όσο και της εκπροσώπου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το Ελληνικό Τμήμα του ACS τα τελευταία χρόνια έχει δώσει έμφαση στους νέους φοιτητές της Ιατρικής αλλά και ειδικευόμενους στην Χειρουργική οργανώνοντας αλλά και ενισχύοντας τις διάφορες Ακαδημαϊκές δραστηριότητες τους. Οι ομιλίες αλλά και τα μαθήματα που θα γίνουν στο Πειραματικό χειρουργείο είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες ιατρούς».

health.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024