Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ημερίδα για τις νεώτερες θεραπείες της νόσου Πάρκινσον

Ημερίδα για τις νεώτερες θεραπείες της νόσου Πάρκινσον

Το Τμήμα Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου - Ιατρείο Μνήμης του ΥΓΕΙΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την πρώτη περιγραφή της νόσου Πάρκινσον το 1817, διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαΐου ενημερωτική εκδήλωση για το ευρύ κοινό με τίτλο «200 Χρόνια νόσος Πάρκινσον: Η θεραπεία σήμερα και στο μέλλον».

Το Τμήμα Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου – Ιατρείο Μνήμης του ΥΓΕΙΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την πρώτη περιγραφή της νόσου Πάρκινσον το 1817, διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαΐου ενημερωτική εκδήλωση για το ευρύ κοινό με τίτλο «200 Χρόνια νόσος Πάρκινσον: Η θεραπεία σήμερα και στο μέλλον».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα, Μαρούσι) στις 11.00 το πρωί. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν το κοινό για τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της ολιστικής αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων της νόσου, τόσο από ειδικούς νευρολόγους, όσο και από φυσιάτρους, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Επιπλέον, θα υπάρξει ενημέρωση για το τί αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, και θα συζητηθούν όλες οι νέες θεραπείες.

Η νόσος του Πάρκινσον είναι η πιο συχνή νευροεκφυλιστική νόσος, μετά τη νόσο Alzheimer. Αφορά περίπου 1% του πληθυσμού άνω των 65 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε μικρότερες ηλικίες. Πρόκειται και μια νόσο που εμφανίζεται με προοδευτικά επιδεινούμενα κινητικά αλλά και μη κινητικά συμπτώματα. Κινητικά, οι ασθενείς εμφανίζουν κατά κύριο λόγο βραδύτητα, δυσκολία στις κινήσεις και διαταραχές βάδισης, ενώ μπορεί να συνυπάρχει και τρόμος.

health.in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024