Στις 22 Απριλίου

Διεθνές Συνέδριο για τις συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκων στην Αθήνα

Διεθνές Συνέδριο για τις συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκων στην Αθήνα
Διεθνές συνέδριο για τη σύγχρονη αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών ενηλίκων συνδιοργανώνουν η Κλινική Παιδοκαρδιολογίας & Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και η Καρδιοχειρουργική Κλινική Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του νοσοκομείου.

Η αλματώδης εξέλιξη στην Παιδοκαρδιολογία και την Παιδοκαρδιοχειρουργική συνετέλεσε καθοριστικά στην επίτευξη της ενηλικίωσης των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες σε ποσοστό που υπερβαίνει το 95%. Αναμένεται ότι σε παγκόσμια κλίμακα τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των ενηλίκων με συγγενή καρδιοπάθεια θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο παιδιατρικό πληθυσμό. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει την ανάγκη παρακολούθησης, διάγνωσης, φροντίδας και θεραπευτικής προσέγγισης από εξειδικευμένους ειδικούς παρόχους υγείας.

Στόχος είναι το συνέδριο να αποτελέσει ένα δυναμικό φόρουμ στη χώρα μας στο οποίο φοιτητές, καρδιολόγοι, παιδοκαρδιολόγοι, καρδιοχειρουργοί, χειρουργοί θώρακος, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι και γυναικολόγοι που ασχολούνται με τη φροντίδα ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες, να έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν επιστημονικές απόψεις και εμπειρίες πάνω στις νέες τεχνικές, τη διάγνωση και αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών στους ενήλικες.

Στην 3η Ημερίδα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, στην οποία θα συμμετέχουν εκτός των διακεκριμένων Ελλήνων ιατρών και διεθνούς φήμης επιστήμονες, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε σύνθετα προβλήματα ενηλίκων με συγγενείς καρδιοπάθειες, επανεπεμβάσεις σε ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες, μοντέρνες διαδερμικές παρεμβάσεις και νεώτερες τεχνικές απεικόνισης των εν λόγω ασθενών.

health.in.gr