Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παιδικά Χωριά SOS: Μια από τις επτά κορυφαίες ΜΚΟ στην Ελλάδα

Παιδικά Χωριά SOS: Μια από τις επτά κορυφαίες ΜΚΟ στην Ελλάδα

Τα Παιδικά Χωριά SOS  βραβεύτηκαν ως 1 από τις 7 κορυφαίες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην Ελλάδα για το 2016, στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του παγκόσμιου θεσμού των Superbrands, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες, Δευτέρα 20 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα Παιδικά Χωριά SOS βραβεύτηκαν ως 1 από τις 7 κορυφαίες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην Ελλάδα για το 2016, στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του παγκόσμιου θεσμού των Superbrands, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες, Δευτέρα 20 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα Παιδικά Χωριά SOS ξεχώρισαν ανάμεσα σε 68 κοινωφελείς οργανισμούς και βραβεύτηκαν μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, την Ελπίδα, την Κιβωτό του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού και τη Unicef.

Τα κριτήρια της επιλογής ήταν η αναγνωρισιμότητα επωνυμίας και η δύναμη φήμης, η αξιοπιστία και η μακροχρόνια συνέπεια, καθώς και η εταιρική υπευθυνότητα στον τομέα των Εργασιακών Σχέσεων (Σύννομη και Διάφανη Λειτουργία, Κλίμα και Πρακτικές), της Κοινωνίας (Πολιτισμικές και Κοινωνικές Πρωτοβουλίες), και του Περιβάλλοντος (προστασία και περιορισμός αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων).

Τα Superbrands είναι διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1995. Σήμερα εκπροσωπείται σε 91 χώρες ανά τον κόσμο και έχει αναγνωρίσει περισσότερες από 15.000 εταιρίες ως ηγέτιδες στον τομέα τους. Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διενεργείται από το 2005, ενώ φέτος ήταν η πρώτη φορά που συμπεριλήφθηκαν και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην ψηφοφορία, κρίνοντας ότι το έργο τους είναι υψηλού επιπέδου, άξιο ειδικής μνείας και τιμά τη χώρα.

Η επιλογή των Παιδικών Χωριών SOS ως μία από τις κορυφαίες επωνυμίες στην Ελλάδα στο χώρο των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, για το 2016, είναι το αποτέλεσμα σχετικής ψηφοφορίας τόσο από μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων όσο και από το καταναλωτικό κοινό, που βαθμολόγησαν τις οργανώσεις κατά τη διενέργεια έρευνας κοινής γνώμης.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, στα 42 χρόνια λειτουργίας τους στην Ελλάδα, έχουν παραμείνει πιστά στο σκοπό τους να προστατεύουν παιδιά που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. Από δε τις αρχές του 2017, τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν ξεκινήσει συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το «Αναρρωτήριο Πεντέλης» για τη μετακίνηση και φιλοξενία εγκαταλελειμμένων βρεφών από τα δημόσια μαιευτήρια και την υποστήριξη προγράμματος αναδοχής για αυτά τα βρέφη. Παράλληλα, μπροστά στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης, τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, με σκοπό να στηρίξουν παιδιά και οικογένειες να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και να παραμείνουν ενωμένες.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024