Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η καλή ερωτική ζωή επιδρά θετικά και στην επαγγελματική απόδοση

Η καλή ερωτική ζωή επιδρά θετικά και στην επαγγελματική απόδοση

Αποδοτικός υπάλληλος είναι ο σεξουαλικά ικανοποιημένος άνθρωπος, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές βάσει των αποτελεσμάτων που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Management.

Αποδοτικός υπάλληλος είναι ο σεξουαλικά ικανοποιημένος άνθρωπος, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές βάσει των αποτελεσμάτων που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Management.

Ερευνητές του Κολεγίου Επιχειρηματικότητας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Κηθ Λιβιτ, έθεσαν υπό παρακολούθηση 159 έγγαμους υπαλλήλους για δύο εβδομάδες.

Από την αξιολόγησή τους προέκυψε ότι όσοι έκαναν σεξ είχαν καλύτερη διάθεση στην δουλειά την επόμενη ημέρα και αυτό με τη σειρά του συντελούσε σε υψηλότερα επίπεδα επαγγελματικής ικανοποίησης και εργασίακης ενασχόλησης.

Οι θετικές επιπτώσεις που είχε το σεξ στην επαγγελματική απόδοση ήταν ίδιες σε άνδρες και γυναίκες και διαρκούσαν για τουλάχιστον 24 ώρες. Οι ερευνητές εικάζουν ότι επειδή η ερωτική επαφή συνεπάγεται έκκριση ορμονών που σχετίζονται με το αίσθημα της ανταμοιβής και το συναισθηματικό δέσιμο, λειτουργεί ως φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης του ατόμου.

«Αστειευόμαστε για το τι μπορεί να κρύβεται κάτω από έναν ορεξάτο και χαρούμενο άνθρωπο. Αλλά τελικά δεν είναι αστείο. Μια υγιή σχέση, που περιλαμβάνει μια υγιή ερωτική ζωή, βοηθά τον εργαζόμενο να είναι χαρούμενος και να κάνει με όρεξη τη δουλειά του. Και αυτό ωφελεί, τόσο τον εργαζόμενο όσο και τον εργοδότη», εξηγεί ο Δρ Λιβιτ.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι το εργασιακό στρες επιδρά αρνητικά στην ερωτική ζωή των εργαζομένων, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη διαχωρισμού της επαγγελματικής από την προσωπική μας ζωή.

«Και αυτό το εύρημα θα πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να έχουμε προτεραιότητες στη ζωή μας και να τηρούμε μια ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής», συμπληρώνει ο ερευνητής.

Και καταλήγει λέγοντας ότι ο σύγχρονος επαγγελματίας πιέζεται να μένει «κολλημένος» στην εργασία του μέσω των έξυπνων συσκευών που χρησιμοποιεί. Αλλά οι ίδιοι οι εργοδότες θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους τους να «αποσυνδέονται» πλήρως από καθετί επαγγελματικό μετά τη λήψη του εργασιακού τους ωραρίου.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024