Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου στο επίκεντρο διημερίδας

Η νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου στο επίκεντρο διημερίδας

Με διήμερη επιστημονική συνάντηση με τίτλο: «Η νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου» η ΑΚΟΣ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) και γιορτάζει την πεντάχρονη διαδρομή της.

Με διήμερη επιστημονική συνάντηση με τίτλο: «Η νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου» η ΑΚΟΣ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) και γιορτάζει την πεντάχρονη διαδρομή της.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Crowne Plaza, αίθουσα «Σωκράτης») και συμμετέχουν σε αυτό έγκριτοι επιστήμονες απ’ όλο το φάσμα των ειδικοτήτων που εμπλέκονται με τη φροντίδα του ογκολογικού ασθενή.

Αναλυτικότερα, οι εργασίες θα εστιάσουν στο μελάνωμα, στο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, στους καρκίνους νεφρού, προστάτη, εντέρου, κεφαλής και τραχήλου αλλά και μαστού ενώ παράλληλα θα επιχειρηθεί η βιο-ψυχο-κοινωνική προσέγγιση των ασθενών με καρκίνο.

Στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας της ΑΚΟΣ για την πρόληψη στον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, ενώ θα εξετασθεί η επίδραση της HPV λοίμωξης στη νέα επιδημιολογική εικόνα του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου τον 21ο αιώνα.

Η πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη επισημαίνει ότι «με αυτήν τη διήμερη επιστημονική συνάντηση καταργούμε τα- ούτως ή άλλως υποκειμενικά- σύνορα που χωρίζουν τις ειδικότητες που ασχολούνται με τον ογκολογικό ασθενή και όλοι μαζί προσεγγίζουμε τη νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Τα νέα επιστημονικά δεδομένα επιτρέπουν να «διαβάζουμε» και να ταυτοποιούμε καλύτερα τον καρκίνο, εφαρμόζοντας αποτελεσματικές εξατομικευμένες θεραπείες στον ογκολογικό ασθενή, σχεδιασμένες με βάση τις ανάγκες του και τον τύπο καρκίνου που αντιμετωπίζει. Αυτή η εξατομίκευση μας βοηθά να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που οδηγούν στην ογκογένεση, αποκωδικοποιώντας τα γονίδια, πεδίο στο οποίο έχει σημειωθεί αλματώδης πρόοδος. Η διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου έχει αποκτήσει νέα διάσταση, χάρη και στα σύγχρονα φάρμακα που στοχεύουν στις γονιδιακές βλάβες των νεοπλασματικών κυττάρων, ακόμα και για ασθενείς με προχωρημένη ή μεταστατική νόσο. Η εξατομικευμένη προσέγγιση στην ακτινοθεραπεία, διασφαλίζει ακρίβεια στην στόχευση και αποτελεσματικότητα στη θεραπεία. Οι σύγχρονες θεραπείες επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι: από τον μη-μικροκυτταρικό καρκίνο (πνεύμονα, μαστού, προστάτη) και το μελάνωμα έως μορφές καρκίνου όπως του παχέος εντέρου του νεφρού».

health.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024