Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας

Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας

Για 12η χρονιά, ο Γιάννης Κυριόπουλος και η επιστημονική ομάδα του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, κάθε Δεκέμβριο, διοργανώνουν την κορυφαία εκδήλωση για τη Διοίκηση τα οικονομικά και τις πολιτικές υγείας στην Ελλάδα.

Για 12η χρονιά, ο Γιάννης Κυριόπουλος και η επιστημονική ομάδα του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, κάθε Δεκέμβριο, διοργανώνουν την κορυφαία εκδήλωση για τη Διοίκηση τα οικονομικά και τις πολιτικές υγείας στην Ελλάδα.

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας με
θέμα «Η άρση των εμποδίων πρόσβασης και των ανισοτήτων στην Υγεία: Η αναζήτηση των αναγκαίων διαρθωτικών αλλαγών» θα διεξαχθή από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2016, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου θα γίνουν τα καθιερωμένα προσυνεδριακά φροντιστήρια που απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα αλλά και σε στελέχη νοσοκομείων και οργανισμών υγείας του δημοσίου.

Το 12ο Συνέδριο τελεί υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, ενώ φέτος συνδιοργανωτής του είναι ο
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με παρουσία σε περισσότερες από 10 συνεδρίες.

Ο σχεδιασμός της κεντρικής διοίκησης αποσκοπεί στην επαναθεμελίωση του δημοσίου τομέα του συστήματος υγείας με βάση την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και γενικά την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του. Ως εκ τούτου, αναζητούνται οι κατάλληλες πολιτικές για την επαρκή και σταθερή χρηματοδότηση της ιατρικής περίθαλψης για την κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού, καθώς επίσης και οι προϋποθέσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στην υγεία και τη φροντίδα υγείας, ώστε να αρθούν τα εμπόδια πρόσβασης, ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και να ελεγχθούν οι ενδημούσες ανισότητες στην υγεία και την ιατρική περίθαλψη, οι οποίες πλήττουν τα μη ευνοημένα κοινωνικά στρώματα.

Στο πλαίσιο των εργασιών θα παρουσιαστεί η έρευνα «Υγεία και Ευημερία», που διεξάγεται από την
Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας μέσω ερωτηματολογίου με εθνικό δείγμα αντιπροσωπευτικό του ελληνικού πληθυσμού σε τακτά χρονικά διαστήματα (2006, 2011, 2015) ώστε να παρακολουθεί την εξέλιξη ορισμένων δεικτών υγείας και υπηρεσιών υγείας.

Επίσης, θα γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειών με θέμα «Η αναζήτηση ενός νέου χάρτη διοικητικής ανασυγκρότησης του Υγειονομικού Τομέα στην Ιατρική Περίθαλψη: Είναι εφικτή και επιθυμητή η εμπλοκή της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;».

Τέλος, θα συζητηθούν όλα τα θέματα της βιομηχανίας της υγείας στο συνέδριο καθώς και το θέμα της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας με τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων.

Φορείς επιστημονικής υποστήριξης του Συνεδρίου είναι επίσης η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας και Πολιτικής της Υγείας, η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φαρμακοοικονομίας, η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ), η Πανελλήνια Ένωση Ιατρών Δημόσιας Υγείας και η Πανελλήνια Ένωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας. Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) υποστηρίζουν και συμμετέχουν στο συνέδριο σε στρογγυλές τράπεζες και debates.

health.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024